ANA SRDIĆ

ŽIVI U AFRICI I DRUŽI SE SA DONOM KARAN: Ko je naša dizajnerka čiji će nakit nositi junakinje u nastavku Seks i grada!

I dok svi sa nestrpljenjem čekamo nastavak kultne serije "Seks i grad", fanovi već šeruju fotografije sa seta.

Vip priča
11:14h Autor:
ŽIVI U AFRICI I DRUŽI SE SA DONOM KARAN: Ko je naša dizajnerka čiji će nakit nositi junakinje u nastavku Seks i grada!
Foto: Profimedia

Snimanje nastavka serije "Seks i grad", pod nazviom "And Just Like That", uveliko traje i publika sa nestrpljenjem iščekuje nove avanture Keri, Mirande i Šarlot.

Glumice Sara Džesika Parker, Sintija Nikson i Kristin Dejvis su konstantno na meti paparaca, a posebnu pažnju privlače njihove odevne kombinacije.

Kostime im radi Moli Rodžers, a na listi dizajnera koji će oblačiti glavne junakinje našlo se i ime srpske dizajnerke nakita Ana Srdić.

Naime, deo jednog autfita koji nosi glumica Nikol Ari Parker je prsten Ane Srdić, napravljen od zlata i poludragog kamena, koji košta od 750 dolara.

Naša dizajnerka je na svom Instagramu potvrdila tu informaciju.

"Budi hrabar, budi drugačiji", napisala je u opisu.

Ana je po obrazovanju antropolog i dizajner. Etnologiju je završila u Beogradu, postdiplomske studije iz antropologije u Johanesburgu, gde je studirala i dizajn, izradu i dizajn nakita izučavala je u Tajlandu, a ima i autralijski MBA. Dizajn nakita izučavala je na Tajlandu.

- Suprug i ja smo na bračno putovanje otišli u Keniju, gde sam se zaljubila u Afriku. Prilikom jednog boravka u Zimbabveu dobili smo ponudu za posao, ali ja sam oduvek osećala da je Južna Afrika zemlja gde treba da odem. Kada smo krajem osamdesetih tamo proveli odmor, znala sam da tu pripadam. Čim smo sleteli na aerodrom u Johanesburgu, bila sam sigurna da ću u tom gradu ostati i živeti. Tu nam se rodila kćerka Lara. Čovek se na nekom prostoru jednostavno pronađe. Počela sam da radim kao antropolog, ali sam uporedo bila i u modi. Nakon što sam shvatila koliko su brojne vladine i nevladine organizacije politizovane, odlučila sam da osnujem svoju i da radim ono što zaista volim. Tako sam godinu provela na severu Tajlanda i od plemena Vajt Karen naučila posebnu tehniku izrade srebrnog nakita, pa sam okupila njihove žene da radimo zajedno- rekla je jednom u intervjuu za Gloriju Ana Srdić koja tri decenije radi i živi na Crnom kontinentu.

Inspiriše je kulturološka raznovrsnost, a poslovno sarađuje i privatno se druži sa čuvenom dizajnerkom Donom Karan.

- Dona i ja sarađujemo jer imamo isti stav i stil i ne bih mogla ni da zamislim da sarađujem s nekim drugim dizajnerom. Ne podnosim kratke rokove, to me čini nesrećnom i zbog toga sam odbila ponudu da radim za jednog francuskog kreatora. Za Doninu fondaciju Urban Zen znala sam i pre nego što smo se upoznale i nekako sam očekivala da ćemo se potpuno poklopiti. Uopšte to ne umem da objasnim. Kad sam izgradila karijeru u Africi, gde živim već trideset godina, poželela sam da se oprobam u Americi. Evropa me, osim Srbije i Grčke, nije privlačila. S Donom sam sama organizovala susret u Njujorku. Ona je otkazala već dogovorene obaveze, otišle smo na ručak i pričale satima, jer smo imale toliko zanimljivih tema. Obe pomažemo lokalnim zajednicama širom sveta, posebno ženama, da se osamostale i počnu da zarađuju, koristeći veštine koje već poseduju, govorila je svojevremeno za Gloriju o saradnji sa Donom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs