Jasan stav

NEMA NIŠTA GLUPLJE OD VEŠTAČKE MLADOSTI Alen Delon: Kad dođe vreme, napustiću ovaj svet bez žaljenja!

Tada je, kao i danas, novac bio u prvom planu. Ali još uvek je bilo stvari koje se nisu merile novcem. Danas takvih stvari više nema, razočarano kaže glumac

Vip priča
Autor:
NEMA NIŠTA GLUPLJE OD VEŠTAČKE MLADOSTI Alen Delon: Kad dođe vreme, napustiću ovaj svet bez žaljenja!
Foto: Profimedia

Francuski glumac Alen Delon uvek je imao negativan stav prema plastičnoj hirurgiji. Davnih 90-ih najbolji plastični hirurzi nudili su mu da izgubi desetak godina na taj način, ali Delon je uvek odbijao.

Alain Delon svoje godine ne smatra nedostatkom, već prednošću. Glumac je rekao da s godinama dolaze uloge novog doba koje su mu zanimljivije od mladih likova. Stoga je jurnjava za prošlom mladošću, sa njegove tačke gledišta, put nazad, a on želi da ide napred.

Pored toga, izgledati drugačije nego što zapravo jeste, prema njegovom stavu, nije vredno pravog muškarca:

"Nema ništa gluplje od veštačke mladosti - ne možete se prevariti, ali možda ćete nasmejati ljude“, smatra glumac.

2017. godine Alen Delon je zvanično objavio kraj svoje glumačke karijere i bacio se na preduzetništvo. Kompanije koje je stvorio uspešno se bave proizvodnjom predmeta kao što su donje rublje, parfemi, kravate, satovi, naočare i razni dodaci.

Alen Delon
foto: Profimedia

Sam glumac posao vodi iz svoje vile na periferiji Ženeve, koja je poznata po jednoj od najvećih privatnih kolekcija antikviteta na svetu.

Poznato je da je odgajan u hraniteljskoj porodici nakon razvoda roditelja i niko od njih nije želeo da preuzme odgovornost za dete. U školi je slabo učio, bio je poznat kao nasilnik, ali devojčice su i dalje na svaki mogući način pokušavale da privuku pažnju najzgodnijeg dečaka u školi. U mladosti nije razumeo prednosti svog atraktivnog izgleda:

"Da sam odmah shvatio da imam takvo oružje, takvu moć, ne bih započela karijeru s kobasicama. Na kraju, u životu nisam ništa sam radio - sve su za mene radile žene", kaže Delon

U vezi sa kobasicama, mislio je na posao svog oca, koji je imao malu firmu za proizvodnju kobasica i proizvoda od mesa. Posle škole je pokušao da pomogne ocu, ali sae na kraju prijavio se da služi u francuskoj legiji.

Nekoliko godina vojne službe imalo je blagotvorno dejstvo na mladog momka. Postao je odgovoran i disciplinovan, ali što je najvažnije, u službi je shvatio da želi da bude upravo filmski glumac.

A sada iza briljantne glumačke karijere - više od četrdeset glavnih uloga najpoznatijih reditelja, Alen Delon jedan je od deset najboljih filmskih glumaca svih vremena. Ali, nedavni intervjui umetnika alarmiraju pesimizmom. Iskreno je razočaran:

"Tada je, kao i danas, novac bio u prvom planu. Ali još uvek je bilo stvari koje se nisu merile novcem. Danas takvih stvari više nema. Umoran sam od ove modernosti, a kad za to dođe vreme, napustiću ovaj svet bez žaljenja", zaključuje glumac.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs