BURAN ŽIVOT

NJENA SMRT JE DO DANAS OSTALA NAJVEĆA MISTERIJA: Lepotom je privlačila samo nevolje, pa skončala tragično u 29. godini!

Osvojila je svet lepotom i imala dugačku listu neprijtelja...Okolnosti pod kojima je umrla decenijama intrigiraju javnost

Vip priča
20:33h Autor:
NJENA SMRT JE DO DANAS OSTALA NAJVEĆA MISTERIJA: Lepotom je privlačila samo nevolje, pa skončala tragično u 29. godini!
Foto: Profimedia

Telma Tod, američka glumica i poslovna žena, već je svojim prvim holivudskim koracima pokazivala da je reč o osobi koja će biti upamćena u svetu filma. Osvajala je talentom, harizmom i, posebno, lepotom, a bila je izuzetno vredna: od 1926. do do 1935. snimila je filmova, uključujući i kratke.

Najviše pažnje privukla je ulogom u ostvarenju pod nazivom "Majmunska posla" iz 1931. i pred njom je bila svetla budućnost. Zato je Amerika bila šokirana kada je, u trenutku kada je Telma imala samo 29 godina, objavljeno da je preminula, a do danas okolnosti nisu razjašnjene.

Nakon što je završila srednju školu htela je studirala i postane vapitačica, ali njeni planovi su se promenili. Majka ju je prijavila na takmičenja u lepoti. Kada je imala 21 godinu, Telma je pobedila na izboru za Miss Masačuseta, što ju je kvalifikovalo da se takmiči za krunu Miss Amerike. Iako nije odmela pobedu, zapala je za oko lovcima na talente, ali i publici.

KAD JE POZNATI GLUMAC OŽENIO 46 GODINA MLAĐU ŠMINKERKU, SVI SU MISLILI DA JE LUD: Sada mu skidaju kapu! (FOTO)

Telma Tod
foto: Profimedia

Burne ljubavne avanture

Telma je uživala u statusu seks simbola i jedne od najpopularnijih žena u Holivudu. Imala je puno veza i jedan propali brak.

Prvi put se udala za lepog Njujorčanina 1932. godine po imenu Paskal, koga je upoznala tokom odmor u Los Anđelesu. Bio je sin farmera i filmskog producenta koji je tvrdio da ima mafijaške veze.

Ovaj brak je bio kratkog daha, a prekinut je jer je Paskal bio nasilan prema njoj.

Nakon kraha braka nije dugo tugovala, već je uplovila u romansu sa režiserom i producentom Rolandom Vestom. Pala je na njegov šarm odmah nakon prvog susreta, a Roland je, međutim, bio oženjen i osećao se rastrganim između ljubavi koju je osećao prema svojoj supruzi Karmen i privlačnosti koju je osećao prema lepoj Telmi.

Neko vreme su krili svoju vezu, a onda je Rolan odlučio da se razvede. Svesna da ne može da zaradi dovoljno kao glumica, Telma je otvorila restoran. Zahvaljujući popularnosti, restoran je polsovao odlično, a ona je počela da zarađuje velike količine novca.

A onda je osetila i tamnu stranu slave. Počela je da dobija preteća pisma, a mnogi su želeli da preuzmu posao koji je svakim danom sve više napredovao. Policija je uhvatila čoveka koji joj je slao pisama i proglasili ga ludim. Međutim, tu nije bio kraj njenim mukama. Brojni mafijaški obračuni su se desilu u tom lokalu, a glumica je živela u svakodnevnom strahu.

MRAČNA PROŠLOST JE PRATI: Odrasla u luksuzu, bila jedna od najlepših žena, predala se zavisnosti -sada je ne prepoznaju!

Telma Tod
foto: Profimedia

Proslava sa tragičnim krajem

U subotu, 15. decembra 1935, Telma je prisustvovala zabavi koju su u njenu čast priredili engleski komičar Stenli Lupino i njegova ćerka Ida. Glumica je bila oduševljena brojem ljudi koji su došli i što vidi stare prijatelje. A onda je na proslavu stigao njen bivši suprug sa devojkom, koja je bila mlađa, a mnogi su govorili i lepša od Telme.

To ju je potreslo, ali je rešila da nen napušta zabavu i ne dozvoli da joj veče bude uništeno.

Telma se ludo provodila sve do 3 sata iza ponoći, a onda je pozvala vozača. On ju je odvezao do kuće u kojoj je živela su partnerom, Rolandom. Vozač i ona su se pozdravili, a on je drugimkolima otiša o kući.

U 6 sati ujutru, kada je kućna pomoćnica stigla na posao, zatekla je jeziv prizor. Vrat od garaže su bila poluotvorena, a u kolim je ležalo beživotno Telmino telo.

Uzrokom smrti proglašeno je trovanje ugljen-monoksidom, najverovatnije jer se vozilo pregrejalo, ali malo ko je poverovao u to kad su se u javnosti pojavili prvi detalji s uviđaja. Autopsija je pokazala da "nije bilo znakova nasilja nigde na i u telu", sa izuzetkom "površinske povrede na donjoj usni". Šuškalo se, međutim, o značajnijim povredama poput slomljenog nosa, modricama na vratu i, čak, slomljenim rebrima, što je podstaklo glasine da je Telma žrtva brutalnog ubistva. Zbog toga je slučaj završio u rukama tužilaštva, koje je procenilo da je smrt posledica nesrećnog slučaja, ali je preporučilo "dalju istragu nadležnih".

Karmen je tvrdila da je videla Telmu kako se vozi tog jutra po Holivudu u pratnji zgodnog stranca. Kapetan LAPD Bert Valis iz odeljenja za ubistva bio je dovoljno sumnjičav da ispita sve goste, ali i vozača.

Ernest Peters, vozač, mu je bio posebno sumnjiv.On je Telmu dovezao za sveka 20 minuta do stana iako je tu razdaljinu bilo nemoguće tako brzo preći. Na pitanje kako ju je tako brzo doveo kući, rekao je: "Gospođica Tod se plašila jer je bila meta zavere o iznudi", odgovorio je. "Rekla mi je da vozim najvećom brzinom i da ne pravim bulevarska zaustavljanja. Na putu do njenog kafića vozio sam između 65 i 70 na sat". Njegov odgovor na to pitanje samo je produbio sumnju.

S druge strane, mnogi su sumjali da je bivša supruga Rolanda odgovorna za ovo ubisto, ali ovaj slučaj nikad nije zaključen.

Ostaci čudesne Telme Tod su kremirani, a do danas je njen odlazak jedna od najvećih misterija u istoriji Holivuda.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs