BIOGRAFIJA

ZBOG POROKA BIO NA IVICI PROPASTI, PA SREĆU PRONAŠAO KRAJ 35 GODINA MLAĐE: Divlji život najvećeg holivudskog ženskaroša!

Zbog raskalašnog ponašanja i šokantnih izjava dobio je titulu najvećeg negativca Holivuda

Vip priča
18:05h Autor:
ZBOG POROKA BIO NA IVICI PROPASTI, PA SREĆU PRONAŠAO KRAJ 35 GODINA MLAĐE: Divlji život najvećeg holivudskog ženskaroša!
Foto: Profimedia

Mel Gibson rođen je 3. januara 1956. godine u Peksikilu, u Njujorku. Otac Haton Gibson je po zanimanju bio radnik na železnici, a majka operska pevačica. Odgajan je kao irski katolik i bio je šesto po redu od jedanaestoro dece. Kada je Gibson imao 12 godina njegova porodica se preselila u Australiju, nakon što su osvojili glavnu nagradu u jednom kvizu.

U Sidneju on je išao u mušku katoličku školu. Njegovi roditelji su mislili da će prisustvovanje nastavi u toj školi smiriti njegov divlji karakter, međutim to se nije dogodilo. Ulaskom u pubertet, Gibson je postao još problematičniji, a sa samo 13 godina počeo je da konzumira marihuanu i alkohol kao i da upada u tuče.

Kasnije, dobija želju da postane novinar, ali njegova sestra je prepoznala glumački talenat kod svog brata i prijavila ga u „Nacionalni institut dramskih umetnosti“, a samo par dana kasnije mu je stigao poziv za prvu audiciju. Kada je dobio poziv Mel uopšte nije bio zainteresovan, šta više, bio je besan na svoju sestru koja ga je prijavila bez njegovog znanja.

Međutim kako je radio na pakovanju sokova, a taj mu posao bio dosadan, otišao je na audiciju na kojoj je sa lakoćom položio sve prijemne ispite i upisao se na "Institut dramskih umetnosti" kao od šale. Veoma brzo je pokazao svoj glumački talenat, ali zbog svog temperamenta, školovanje mu nije išlo od ruke.

U trećoj godini studija, Mel rešava da radikalno promeni svoj život na bolje – rešava se svog zapuštenog izgleda koji je podrazumevao dugu kosu i bradu i kreće da se sve više interesuje za predavanja vezana za glumu. Na kraju je uspeo i da diplomira 1977. godine.

ONO ŠTO SE DESILO RAHELI FERARI, RETKO KO PREŽIVI: Zbog ovog događaja je u samo 2 minuta potpuno osedela!

Mel Gibson
foto: Profimedia

Filmska karijera problematičnog glumca

Svoj glumački debi Mel je imao u TV seriji „The Sullivans“ 1976. godine, a prvi film u kojem se pojavljuje jeste „Vruće leto“ iz 1977. godine.

Film „The Hero“ doneo mu je publicitet nakon kojeg dobija, ispostaviće se, svoju životnu ulogu u kultnom akcionom filmu Džordža Milera iz 1979. godine „Pobesneli Maks“. Zanimljivo je da je malo falilo da ne dobije ovu ulogu, jer se noć pre audicije potukao sa trojicom muškaraca i gde je zadobio različite povrede poput slomljenog nosa, slomljene vilice i slično. Kako je sam izjavio, na audiciju je došao izgledavši kao „crno – plava bundeva“ i nije se uopšte nadao dobijanju uloge. Producenti su mu rekli da se pojavi ponovo za dve nedelje što je Mel i učinio i dobio je ulogu Maksa.

Ovaj akcioni fillm je doživeo vrtoglavi uspeh zaradivši preko 100 miliona dolara, a zahvaljujući njemu Mel dobija popularnost potrebnu za dalje angažovanje. Ubrzo stižu i dva nastavka filma, ali i njegovo angažovanje kao glumca u brojnim drugim filmovima.

Pošto je diplomirao na „Nacionalnom institutu dramskih umetnosti“ Gibson je pored glume oduvek želeo i da se oproba kao režiser. Prvi put je to uradio kao saradnik režisera na filmu „Zauvek mlad“ 1992. godine. Kako mu se posao reditelja dopao, a sam Gibson se odlično pokazao, bilo je samo pitanje vremena kada će samostalno režirati neki projekat. Kada je scenario za film „Hrabro srce“ dospeo u njegove ruke otvorila se prilika da se pokaže kao reditelj. Producenti filma su mu ubrzo ponudili i glavnu ulogu. Dugo se premišljao zbog svojih godina i pitao da li može da igra ulogu škotskog borca za slobodu. Na kraju je pristao.

Za režiju filma „Hrabro srce“ Gibson je osvojio dva Oskara, u kategoriji najbojli režiser i najbolji film. Nakon ovog trijumfa, nastavio je da režira još nekoliko ne toliko uspešnih fillmova, a 2004. godine piše scenario sa Benediktom Fitcdžeraldom za film „Pasija“ koji je postigao veliki komercijalni uspeh, koji je zaradio 611 miliona dolara i postao osmi najuspešniji film u istorji.

PREŽIVELA - NEISPRIČANA PRIČA JELENE DOKIĆ: Dok je ceo svet na nju gledao kao u pobednika, otac je tukao svakodnevno!

Mel Gibson
foto: Profimedia

Privatan život i problemi sa alkoholom

Mel Gibson se oženio 1980. godine sa Mel Robin Mur koju je upoznao preko agencije koja sa bavila upoznavanjem i spajanjem parova. U braku koji je trajao 26 godina, par je dobio sedmoro dece. Iako je stekao ogromnu svetsku slavu i popularnost, Gibson nije umeo da čuva novac, pa je njega i porodicu uglavnom izdržavala njegova žena zaposlena kao medicinska sestra.

Zbog takvog stanja u kući Mel je često upadao u depresiju i odavao se raznim porocima kao što su marihuana i alkohol. Robin je se borila sa problemima svoga muža sve do 1995. godine kada mu je prvi put zapretila razvodom.

Uspeh filma „Hrabro srce“ i dva Oskara koji je dobio, vraćaju ga na pravi put i Mel po prvi put uspeva da promeni život. Prestao je da pije i više nije pušio.

Međutim, takvo stanje bilo je samo privremeno jer depresija od koje Gibson patio celog života ponovo se pojavila, kao i njegovi problemi u braku. Par je nekako uspevao da se izbori sa krizom sve do 2009. godine kada se napokon razilaze. Par se nagodio na sudu i Mel je platio svojoj bivšoj ženi 400.000.000 dolara, što je za to vreme jedan od najskupljih razvoda u istoriji.

U aprilu 2009. godine, Gibson je sprvi put na crvenom tepihu pojavio u društvu Oksane Grogorijeve, ukrajinke, koja je već imala sina iz veze sa poznatim glumcem Timoti Daltonom. Mel i Oksana su iste godine dobili ćerku Luciju. Zbog agresivnog ponašanja nad Oksanom, Mel završava i na sudu koji mu određuje novčanu kaznu i društveno koristan rad. Oksana je pokušala da mu oduzme dete i da dobije puno starateljstvo ali sud je to odbacio.

ŽIVOTNA PRIČA LJILJANE STJEPANOVIĆ: Otac joj završio u Jasenovcu, u 27. godini ostala sama sa dvoje dece!

Mel Gibson
foto: Profimedia

2010. godina je najbolnija za velikog glumca. Audio snimci glumca koji su sadržali govor mržnje, rasizam, seksizam, anti-sematizam doveli su do toga da se svi filmovi Mela Gibsona u Holivudu bojkotuju.

Bivša žena slavnog glumca svedočila je u korist Gibsona i javno izjavila da nikada nije bila zlostavljana u braku. Forenzicki eksperti su sumnjali u validnost smimljenih traka. Sud ga je okrivio za manji prekršaj, a glumac je vec bio umoran od borbe za pravdu koju nije mogao da dokaže.

U Aprilu 2011. godine, Gibson je napokon prekinuo ćutnju. U intervjuju za jedan magazin, zahvalio se svojim dvema najodanijim prijateljicama, Vupi Goldberg i Džodi Foster, koje su se sve vreme u javnosti zalagale u njegovu odbranu. Što se tice audio snimaka, rekao je:

- Nikada nisam nikome pretio ili se ponašao nepravedno prema suprotnom polu, rasi, religijskom verovanju ili seksualnosti - i tačka. Ne krivim neke ljude što to misle, jer od svog đubreta koje su čuli na tim izmišljenim trakama koje su bile vešto izmontirane.

U istom intervjuu, rekao je još:

Dopustio sam da se slučaj zatvori ali i dalje propagiram svoju nevinost. Imao sam pravo da nastavim da se borim ali sam odlučio da prekinem zarad svoje dece. Siguran sam da bi prošle godine i da bih izašao kao pobednik.

U avgustu 2011, Gibson se nagodio sa Grigorijevom. Dobila je 750.000 dolara i dvojno starateljstvo nad ćerkom Lućijom.

Od 2001. godine, Mel Gibson je u ljubavi sa bivšom šampionkom u jahanju i piscem Rosalindom Ros. Sa njom u vezi dobio je sina, njegovo deveto dete, u januaru 2017. godine u Los Anđelesu.

DOK JE MUŽ ČEKAO KOD KUĆE, ONA GA VARALA SA KIM JE STIGLA: Buran život najveće bludnice zlatnog Holivuda! (FOTO)

Mel Gibson
foto: Profimedia

Ovog glumca ni to nije smirilo, pa je tako sve do danas nastavio da šokira javnost svojim izjavama, a alkohol mu je i dalje svakodnevnica.

Mel je 1984. godine na filmu „Bounty“ sarađivao sa Entoni Hopkinsom sa kojim se nije podnosio, jer on je tada bio alkoholičar, a Entoni je u to vreme bio apstinent od alkohola.

Visok je 176cm.

Gibson je poznat po tome što ume da šokira javnost svojim izjavama. Jednom prilikom za Jevreje izjavio je: “J***** Jevreji. Jevreji su krivi za sve ratove ovog sveta!”

A nije tajna ni da je on homofob, pa je čak i vikao na novinarku govoreći: “Izgledam li ja kao homoseksualac? Ponašam li se kao oni? Krećem li se kao oni? S ovakvim izgledom ko bi pomislio da sam homosekusalac.

U filmu “Pobesneli Maks” Gibson je imao samo 16 rečenica dijaloga, od kojih su dve „Ja sam samo došao za gorivo“.

Njegov mlađi brat Donald takođe se bavi glumom.

ŽIVOTNA PRIČA HULIJA IGLESIJASA, NAJVEĆEG ŠPANSKOG ZAVODNIKA: Voleo je dve žene, jedva preživeo automobilsku nesreću!

Mel Gibson
foto: Profimedia

Nebrojeno puta bio izabran za najlepšeg i najseksepilnijeg muškarca na svetu.

Prvi je Austrilijanac koji je bio plaćen za filmsku ulogu 1.000.000 dolara

Na svom imanju je izgradio crkvu koju posećuje svakog dana.

Bio je mentor tragično preminulom glumcu Hitu Ledžeru.

Odbio je ulogu Džona Meklejna u filmu Umri muški, koja je kasnije pripala Brus Vilisu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs