POZNATI REŽISER BIO JE OČARAN NJENOM LEPOTOM I TALENTOM: Zbog nje izmišljao uloge, kasnije oženio ovu poznatu glumicu!

Rođena je u Doboju 18. maja 1939. godine kao Zilha Barjaktarević.

Vip priča
Autor:
POZNATI REŽISER BIO JE OČARAN NJENOM LEPOTOM I TALENTOM: Zbog nje izmišljao uloge, kasnije oženio ovu poznatu glumicu!
Foto: Printscreen/ Story

Pevačica Silvana Armenulić, koja je svoj život izbugila u saobraćajnoj nesreći, nije imala jednostavan život.

Naime, rođena je u Doboju 18. maja 1939. godine kao Zilha Barjaktarević, ćerka Hajrije i poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Bila je jedno od desetoro braće i sestara, a život u malo mestu nimalo nije bio lak.

Zilha se upisala u osnovnu školu 1947. godine. NJen talenat za muziku bio je uočljiv nastavnicima, pa je počela da svira mandolinu, a ubrzo i da peva.

Sa šesnaest godina odlazi kod tetke u Sarajevo, gde još kao maloletna počinje da peva po kafanama na Ilidži. Ubrzo ju je zapazio harmonikaš Ismet Alajbegović Šerbo, koje je, oduševivši se njenim glasom, hteo da je priključi svom orkestru.

Međutim, ova ideja se nije dopadala njenim roditeljima, koji joj, pošto je bila maloletna, nisu dali odobrenje. Međutim, Zilha je bila uporna, i oni su shvatili da ona neći ići putem koji oni žele. Tako je u kafani Topola na Ilidži počela karijera najveće zvezde narodne muzike.

Pored muzike, koja je bila primarna, okušala se i u glumačkim vodama. Njena zanosna lepota, otmen stil odevanja i mio i čaroban glas, primamili su gledaoce uz male ekrane.

Prvi put na filmu se pojavila 1970. godine u filmu “Milorade, kam bek” kao pevačica Rada i u seriji “Kamiondžije”. Iste godine televizijskoj seriji “Ljubav na seoski način” dala je posebnu draž. Takođe, kao pevačica Rada u kafani otpevala je pesmu “Šta će mi život” koju je za nju napisao i komponovao njen prijatelj i kolega Toma Zdravković. Pesma je odmah bila hit.

U estradnim krugovima tokom snimanja serije “Građani sa sela Luga” pričalo se da je u Silvanu zaljubljen režiser Dragoslav Lazić koji je kasnije oženio Snežanu Savić. Govorili su da on zbog svoje zaljubljenosti i opčinjenosti Silvanom uloge izmišljao samo za nju kako bi bio u njenoj blizini. Ipak, Silvana mu nije uzvratila ljubav.

Usledile su još dve uloge u dva filmska ostvarenja 1973. godine. Reč je o “Koncertu za komšije” i “Saniteksu”.

(Stil.kurir.rs/Objektiv.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs