OSMEH JE UVEK BIO TU

OSVOJIO SRCA CELE JUGE, ČKALJA I TITO GA OBOŽAVALI, ALI NJEGOV ŽIVOT BIO JE TEŽAK: Kad tata donese OVO, slavili smo!

Iza njegovog širokog osmeha krilo se puno tuge...

Celebrities
Autor:
OSVOJIO SRCA CELE JUGE, ČKALJA I TITO GA OBOŽAVALI, ALI NJEGOV ŽIVOT BIO JE TEŽAK: Kad tata donese OVO, slavili smo!
Foto: Printscreen/Instagram

Komičar Jova Radovanović uživao je u vrtoglavoj popularnosti u bivšoj Jugoslaviji kao član grupe “Sedmorica mladih”.

Ansambl “Sedmorica mladih” bio je jugoslovenski pop, rok i komičarski sastav koji je nastupao širom sveta, a ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao sastav koji je 33 godine svirao neprekidno zajedno. Njihove emisije su svi rado iščekivali nedeljom uveče, a poznato je da su i Jopsipu Brozu Titu bili omiljeni, te su mu i često svirali i bili njegovi gosti.

Jova je uveseljavao ljude putem malih ekrana svojim imitacijama, pantomimama i vicevima. Ono što se prvo na njemu primeti je nos, a potom i osmeh od uva do uva.

Iako je odrastao u siromaštvu na tadašnjoj perferiji Beograda (kod Cvetkove pijace) nije odustajao od svojih snova i ostao je uvek pozitivan i nasmejan.

Meso samo praznikom

Kako je ispričao jednom prilikom, otac je mnogo radio, a majka je bila kod kuće pazeći na svoje četvoro dece.

“Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući”, ispričao je Jova jednom prilikom za medije.

Velika želja mu je bila da upiše muzičku školu, pa mu je komšija, znajući za njegovu ljubav prema muzici, na revers nabavio klarinet i upisao željenu školu.

Iako je u svom poslu bio veoma uspešan što mu je donosilo puno lepih događaja, bilo je i onih manje prijatnih, ali je on to uspešno skrivao, pa gledaoci nikada nisu imali prilke da vide tužno Jovino lice.

Često je bio odvojen od svoje porodice, a jedna od najtežih životnih situacija desila se samo nekoliko dana po rođenju svog sina. Tada je morao da ode, i to na 7 meseci. Kako je ispričao, vratio se, ali ga sin nije poznavao. Nakon toga se neviđeno isplakao.

“Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. Sedam meseci ga nisam video. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve reči, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je video, obradovao se i počeo da viče “tata, tata”, ali je bežao od mene”, ispričao je Jova.

Još jedan dokaz o popularnosti benda “Sedmorica mladih” govori i činjenica da su imali nastupe u Nemačkoj. Tamo su trebali da budu dve godine, a ostali su 15 godina.

Koliko je bio dobar komičar i glumac govori i činjenica da su ga 2 srpske glumačke legende, Miodrag Petrović Čkalja hvalio ga je na sva usta. Jednom prilikom neko iz glumačke ekipe je rekao “Mi igramo pijanca, a ovaj je pravi”.

Malo ljudi se seća da je Radovanović sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu „Hajde da se volimo“. Jova je jednom prilikom ispričao i angedotu vezanu za Lepu Brenu.

“Uopšte se ne libim da sam budala”

Naime, tokom snimanja filma Brena je pronašla mušku jaknu u gepeku svog automobila, pa je sva ljutita ušla u hotel i upitala „Koja je budala ostavila ovu jaknu?“ na šta je Jova rekao “Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala”.

Kasnije mu se pevačica izvinjavala, ali je i obukla njegovu jaknu, s obzirom da je na Zlatiboru, gde je film sniman, bilo veoma hladno.

Jova Radovanović sa bendom “Sedmorica mladih” ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao ansambl koji je u istom sastavu svirao čak 33 godine.

Burnih devedesetih godina, bend se raspao i Radovanović je počeo solo karijeru kao zabavljač.

O svojoj komičarskoj karijeri i životnoj devizi jednom je rekao:

Ja dok ne nasmejem ljude ništa nisam uradio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs