NIJE BILO MUŠKARCA KOJI JE MOGAO DA JOJ ODOLI

ONA JE BILA PRVA STARLETA JUGOSLAVIJE - Zavela Švarcenegera, nije joj odoleo ni Brega: A evo kako danas izgleda! (FOTO)

Dijana Bećirović, atraktivna Bosanka, stekla je svetsku slavu kao manekenka i novinarka. Nenom izgledu nisu odoleli ni najmoćniji muškarci

Vip priča
Autor:
ONA JE BILA PRVA STARLETA JUGOSLAVIJE - Zavela Švarcenegera, nije joj odoleo ni Brega: A evo kako danas izgleda! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / diananiven

Mlada devojka iz malog sela Lukavac kod Tuzle, Dijana Bećirović postala se svetska zvezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, zavela je Al Paćina, a kako sama kaže nije joj odolio ni Goran Bregović.

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar. Svojevremeno se slikala za časopis “Start”, kao i za čuveni “Plejboj”, a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom. Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

"Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: "Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?" ili "Da li veruješ u život posle smrti?" E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv", prisetila se prilikom jednog intervjua.

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

"Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, ispričala je ona jednom prilikom.

Takođe se prisetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas ima 59. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs