TRAGIČNA SUDBINA

Lepotom je očarala svet, skončala u 30. godini: Smrt ove glumice je i dalje najveća misterija Holivuda! (FOTO)

Njena smrt je potresla ceo svet, a okolnosti smrti ni do dana današnjeg nisu razjašnjene

Vip priča
14:31h Autor:
Lepotom je očarala svet, skončala u 30. godini: Smrt ove glumice je i dalje najveća misterija Holivuda! (FOTO)
Foto: Profimedia

Njena smrt je najveća misterija koja do danas nije razjašnjena. Čak četiri dana čuvena glumica i manekenka trpela je nesnosne bolove pre nego što je preminula. Njena smrt je izazvala skandal neviđenih razmera, piše Glossy.rs

Ako ste obožavalac starog Holivuda i specifičnog humora s početka dvadesetih godina prošlog veka, velika je verovatnoća da ste čuli za Roska Arbakla, koji je bio najpoznatiji po nadimku Feti (eng. Debeljko). U pitanju je glumac i komičar koji je neko vreme čak bio mentor Čarlija Čaplina, otkrio je velika imena filma, bio je pionir komedije, a 1921. godine i najplaćeniji glumac na planeti. Iste godine, njegova karijera je okončana, a reputacija zauvek narušena, a mnogi ga danas dovode u vezu sa ozloglašenim holivudskim producentom Harvijem Vajnstajnom, kog su desetine žena optužile za seksualno zlostavljanje, a nekoliko i za silovanje.

Životna priča Lea Martina: Šansonjer svetske slave, pobedio rak, proveo ceo život sa ženom kojom je i danas opčinjen!

Feti, Rosko Arbakla
foto: Profimedia

Virdžinija Rape, s druge strane, nije imala tako bezbrižan život, a ni puno sreće. Od detinjstva su je pratile nesreće. Rođena je kao vanbračno dete odbačeno od strane oca, majka joj je preminula kad je Virdžinija imala svega 11 godina, preselila se kod bake u drugi grad. Pre nego što je napunila 16. godine dvaput je abortirala, a nešto kasnije je rodila vanbračno dete koje je dala na usvajanje.

U narednim godinama, sreća joj se konačno osmehnula. Počela je da gradi manekensku karijeru, a ispostavilo se da je nadarena glumica, pa je zaigrala u nekoliko vrlo uspešnih filmova. Najviše pažnje privukla je u ostvarenju Over the Rhine, gde je igrala pored, do tada nepoznatog, Rudolfa Valentina, i nakon kojeg je proglašena "najbolje odevenom devojkom u filmovima". To je bila tačka preokreta i Virdžinija je počela da dobija nove uloge, a započela je i vezu s prodeuntom Henrijem Lermanom, koji joj je značajno pomogao u karijeri.

Umrla pod čudnim okolnostima, nakon 6 meseci muž umro na potpuno isti način:Ova misterija već 11 godina proganja Holivud

Virdžinija Rape
foto: Profimedia

Putevi Roska Fetija Arbakla i Virdžinije Repe ukrstili su se 1917, na snimanju filma "Njegova bračna noć", a ključni susret dogodio se petog septembra 1921. godine, kada je najpoznatiji komičar na svetu organizovao žurku u sobi br. 1219 hotela St. Francis u San Francisku. Njoj je prisustvovalo nekoliko lepotica, među kojima se našla i mlada manekenka i glumica Virdžinija Repe. U jednom trenutku večeri, njoj je pozlilo i hitno je pozvan hotelski lekar, koji je utvrdio da se tridesetogodišnjakinja otrovala alkoholom, propisao joj morfijum kako bi se rešila bolova i preporučio joj da leži kod kuće.

Dva dana kasnije, Virdžinija je hospitalizovana, a njena prijateljica Bambina Mod Delmont rekla je lekarima da Arbakl silovao Repeovu. Pregled, međutim, nije ukazivao na silovanje, a Virdžinija je preminula dva dana potom. Autopsija je pokazala da je uzrok smrti komplikacija izazvana napuknućem bešike.

Usledile su brojne spekulacije: verovalo se da je preminula zbog posledica nelegalnog abortusa, kao i da je za sve kriv — takođe zabranjen — alkohol koji je pogoršao glumičino već loše zdravstveno stanje. Vlasti su, međutim, ozbiljno shvatile tvrdnje njene prijateljice, a okružni tužilac Metju Brejdi, koji je imao političke ambicije i nadao se da će mu slučaj preminule holivudske lepotice doneti dodatne poene, bio je nemilosrdan. Rosko Arbakl uhapšen je ubrzo zbog ubistva, a pušten je da se brani slobode nakon što je tri nedelje kasnije platio kauciju. Usledila su medijska histerija, senzacionalistički naslovi, šokantne naslovne strane i bes američke javnosti koja je bila oštro podeljena na one koji veruju da je Arbakl nevin i na one koji su tražili najoštriju kaznu i nazivali ga monstrumom.

Talentom je osvojila Srbiju, sreću je pronašla kraj 15 godina starijeg partnera: Životna priča Nataše Ninković! (FOTO)

Suđenje je, očekivano, bilo javno propraćeno, a prvi i drugi proces su poništeni, dok je u trećem — nakon samo šest minuta većanja — odlučeno da je Arbakl nevin. Ipak, on više nikad nije mogao da povrati staru slavu jer su ga holivudski studiji stavili na nezvaničnu "crnu listu".

Tragična sudbina Virdžinije Repe ostala je jedan od najpotresnijih i najvećih skandala u istoriji Holivuda, ali i jedna od najvećih misterija, o kojoj su napisane brojne knjige, a konačnog odgovora na pitanje šta je dovelo do njene smrti i dalje nema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs