ŽIVOTNA PRIČA

Talentom je osvojila Srbiju, sreću je pronašla kraj 15 godina starijeg partnera: Životna priča Nataše Ninković! (FOTO)

Glumica ističe kako joj je brak pomogao da sazri i postane srećnija žena

Vip priča
Autor:
Talentom je osvojila Srbiju, sreću je pronašla kraj 15 godina starijeg partnera: Životna priča Nataše Ninković! (FOTO)
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Nataša Ninković je rođena 22. jula 1972. godine u Trebinju u Bosni i Hercegovini. Njena majka Milena je bila radnik u tekstilnoj industriji, otac Branko je po profesiji bio inžinjer. Nataša ima i brata Petra, koji je stariji od nje 3 godine.

"Odrastala sam pod jasnim pravilima. Postojao je red, poštovali su se stariji, držalo se mnogo do rodbinskih odnosa, slavio se Božić, slava Sveti Jovan, pa je i ono malo lične slobode koju sam imala bilo pod velikim okriljem tradicije. S prvim danima puberteta počela sam da se bunim, borim za svoje mišljenje i želje, odbijajući da radim ono što drugi očekuju od mene. Bila sam veoma radoznala, a čitanje knjiga bio je beg u moj imaginarni svet, kao što je to i danas zajedno sa pozorištem, samo što sada umem mnogo bolje da koristim tuđa iskustva. Meni je uvek bio potreban taj imaginarni svet kako bih bila srećnija u ovom realnom, samo što su nekad između ta dva sveta postojale vidljive granice, a danas su se izmešale", rekla je Nataša za magazin Glossy.rs

U Trebinju je Nataša završila osnovnu školu, da bi dalje obrazovanje nastavila u srednjoj medicinskoj školi, takođe u rodnom Trebinju.

Kada je imala samo 7 godina, krenula je glumačkim stopama i to na časovima glume koje je tada držao profesor Moma Brkić, da bi već nakon dve godine, sa samo 9 godina ostvarila svoju prvu ulogu pred pozorišnom publikom.

Udala se za glumca čije je postere lepila po zidovima: Najbolje godine provela sa muškarcima koji je nisu voleli! (FOTO)

Nataša Ninković
foto: Kurir / Vladimir Sporčić

Međutim, gluma joj se u prvi mah nije svidela, te je prestala da se bavi ovom umetnošću. Bila je rešena da, nakon završetka medicinske škole, nastavi sa studijama stomatologije.

Ono što je uticalo da promeni svoju prvobitnu odluku je učešće na festivalu amaterskih pozorišta, koje se održavalo u tadašnjoj Jugoslaviji. Na ovom festivalu je Nataša pokazala zavidno glumačko umeće, postigavši zapažen uspeh. Nakon ovih događaja, ona se seli u Beograd i upisuje FDU na Beogradskom univerzitetu.

"O Beogradu sam samo slušala i znala da ću, kada porastem, otići tamo da studiram i živim. Bila je to ljubav na nepoznato i na daljinu."

Prijemni ispit za upis je prošao sjajno, gde je Nataša zablistala, položivši ga iz prvog pokušaja.

Na studijama glume, Nataša se nalazila u klasi profesora Vladimira Vlade Jevtovića, a među kolegama sa njene klase bili su i neki od danas poznatih glumaca i glumica, kao što su: Sergej Trifunović, Vojin Ćetković, Boris Pingović, Nela Mihajlović i drugi.

1994. godine završava studije, kada diplomira na odseku glume.

Umrla pod čudnim okolnostima, nakon 6 meseci muž umro na potpuno isti način:Ova misterija već 11 godina proganja Holivud

Nataša Ninković
foto: ATA Images

Talentom i mnogobrojnim ulogama je osvojila publiku odmah po završetku fakulteta.

"Ništa mi nije došlo preko noći, iako to možda ne izgleda tako. Ima glumaca koji preko noći postanu zvezde, a ima i onih čiji je put usporeniji. Moj je bio nešto između, a poenta kod svih jeste dostići jedan nivo, a potom trajati, što ne znači popularnost, već kvalitet. Popularnost je neophodna da bi skrenuo pažnju na sebe, ali posle nje ne slede lovorike već težak rad. "

Privatni život

Svoj privatni život se trudi da što više sakrije od očiju javnosti. Kako sama kaže oduvek se trudi da njena deca odrastaju u zdravom i normalnom okruženju, kako njena slava ne bi uticala na njih, a takođe ističe da ih uči da se ne ponašaju bahato, iako bi mogli da imaju sve što im se prohte.

Odluku da postane supruga, donela je nakon godinu i po zabavljanja sa sadašnjim suprugom, biznismenom Nenadom Šarencem. Trenutak u kojem su se upoznali na proslavi glumačke Nove godine koju je organizovala Sonja Vukićević, jedan je od onih koji je pretvaraju u romantičnog nostalgičara.

"Bilo je to na Božić 1996. godine. Odmah je provalio moju slabost i odveo me na kolače. Nije moglo da ne uspe. Sećam se našeg razgovora i njegovog profila dok me je vozio u kolima. Krišom smo se gledali, pamtim taj miris... I povremenu tišinu za koju ne znaš da li više uzbuđuje ili plaši", seća se glumica koja je s punih dvadeset pet godina, 14. septembra 1997, stala na ludi kamen, a tri i po godine kasnije ostvarila se kao majka.

Njen sadašnji suprug pre braka sa Natašom je već imao jedan brak, kao i dvoje dece, koje je dobio sa bivšom ženom.

Iako je imala samo 25 godina kada se udala za njega, a on 40, ta razlika im nikad nije predstavljala problem.

Zbog ljubavi prešao u pravoslavlje, sam sebe krivi za tešku bolest s kojom se bori: Bio sam totalni idiot!

Ranije je izjavila kako joj je brak pomogao da sazri, ali nikada nije želela da ga izlaže javnosti.

"Bila sam klinka i u početku brak tvrdoglavo shvatala kao ring u kojem sa mužem odmeravam snagu, dok mi u jednom trenutku Nenad nije predočio kako moramo da uskladimo korake. Danas mogu da kažem da sam sazrevala pored supruga, a i decu sam dobila u pravom trenutku" rekla je Nataša o braku sa Nenadom, jednom prilikom.

2001.godine su Nenad i Nataša dobili blizance, dva sina, Matija i Luka.

Odrasla u siromaštvu, 3 puta se udavala, njegovu smrt nikad nije prebolela: Životna priča velike Mire Stupice! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs