TEŠKA SUDBINA

Muzička diva sa najtužnijom životnom pričom: Dok joj se ceo svet divio, ona je prolazila kroz pravi pakao! (FOTO)

Iako joj je karijera iz godine u godinu samo napredovala, potpuno drugačije stvari su joj se dešavale u privatnom životu...

Vip priča
Autor:
Muzička diva sa najtužnijom životnom pričom: Dok joj se ceo svet divio, ona je prolazila kroz pravi pakao! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kraljica soula rođena je kao Areta Luiz Frenklin 25. marta 1942. u Memfisu, a nedugo nakon rođenja porodica se preselila u Detroit gde je njen otac, osnovao crkvu. Zahvaljujući njemu, ali i majci, gospel pevačici Barbari Sigers Frenklin, Areta je od malih nogu uživala u gospelu i soul muzici i bilo je jasno da će se time i baviti u životu.

Roditelji su joj se rano razveli, pa je tokom godine živela sa ocem, a tokom leta sa majkom.

"Ni ne sećam se kako je izgledao moj život dok su mama i tata bili zajedno. Pamtim da su se veoma često svađali, a da smo moje sestre i ja u tim trenucima puštale što glasniju muziku, kako ne bismo čule ružne reči koje su jedno drugom upućivali. Možda grubo zvuči, ali mi je bilo pomalo drago kada su se rastali, a nas poslali kod bake, koju smo od milošte zvali Big mama", ispričala je svojevremeno pevačica.

Prva velika tragedija koja je zadesila Aretu je bila smrt njene majke. Areta je imala samo 10 godina, a brigu o njoj i njenoj sestri Kerolajn i dva brata preuzele su tetka i baka.

Još jedna tragična priča u porodici milijardera: Njegov unuk je pronađen mrtav u luksuznom hotelu!

foto: Profimedia

Areta je beg od tuge tražila u muzici, a njen otac je prepoznao talenat, pa je pokušao da sklopi ugovor sa diskografskim kućama kada je ona imala samo 14 godina.

Uz oca, koji joj je bio i menadžer, Areta je 1956. objavila svoj prvi album 'Songs of Faith', a nakon toga uspesi su se samo nizali. Tokom svoje duge karijere postala je prava legenda u svetu muzike, osvojila je čak 18 Gremi nagrada, a postala je i prva pevačica koja je dobila mesto u muzeju Rock and Roll Hall of Fame and Museum.

Turbulentna mladost i ljubavni brodolomi

Iako joj je karijera iz godine u godinu samo napredovala, potpuno drugačije stvari su joj se dešavale u privatnom životu. Njena sudbina je bila daleko od lepe.

Sinove je rodila još dok je bila tinejdžerka. Sina Klarensa rodila je kada je imala 12, a dve godine kasnije i drugog sina, Edvarda.

"Veoma mlada sam postala majka. Sa četrnaest godina rodila sam sina Klarensa, a posle dve godine i Edvarda. Nikada im nisam rekla ko im je otac, niti ću to učiniti. Znam da je to sebično, ali jednostavno to je tajna koju ću odneti u grob", kaže dama koja se zbog greške iz mladosti kasnije godinama kajala.

Nagađalo se da je Klarensov otac dečko s kojim je išla u školu, Donald Burk, dok je Edvard dobio ime po ocu Edvardu Džordanu. Sinove su odgajile njena baka i sestra dok je ona jurila karijeru.

Prvi put se udala za Teda Vajta koji je bio dosta stariji od nje. Iako se njen otac protivio, u braku su ostali 8 godina, a iz veze imaju i sina Teda Vajta koji se danas bavi muzikom. Ovaj brak joj je doneo samo nevolje. Suprug ju je fizički zlostavljao, a trebalo joj je nekoliko godina da skupi hrabrost i napusti ga.

Nakon razvoda, upustila se u vezu sa bivšim menadžerom, Kenom, sa kojim je dobila i četvrtog sina 1968. godine. Međutim, ni ova veza nije uspela da opstane.

Areta se nikad više nije udavala iako je bila vrlo blizu toga da stane na ludi kamen sa biznismenom Vilijemom Vilkersonom, sa kojim se verila 2012. godine. Nedelju dana kasnije, otkazali su pripreme za svadbu uz objašnjenje da se sev odigralo prebrzo.

Zbog ljubavi je promenila život iz korena, napustila Srbiju i odustala od glume: Životna priča Vesne Trivalić! (FOTO)

foto: Profimedia

Još jedna tragedija u nizu

Uz sve ljubavne brodolome koji su joj se događali, veliku tragediju je proživela kada su joj upucali oca 1979. godine. On je nakon toga završio u komi u kojoj je bio 5 godina, nakon čega je preminuo.

Kao najmlađa u porodici, Areta je nadživela sve sestre i brata i teško je podnela svaki put kada je smrt zakucala na vrata nekog njenog bližnjeg, ali kako je vreme prolazilo, naučila je da živi i sa tim osećajem.

"I kada sam bila mlađa, a i sada, uvek sam bila veliki borac i nisam želela da zavisim ni od koga. To nije lako, ali čovek ni ne zna na šta je sve spreman i koliki teret može da ponese dok mu ga život ne servira. Najteže mi je bilo kada sam počela da gubim članove porodice. Tada mi se srce raspadalo, a duša mi je plakala, iako moje suze niko nikada nije video".

Izbegavao brak po cenu života, a onda počeo da pravi decu gde je stigao: Životna priča omiljenog engleskog glumca!

foto: Profimedia

Život pun poroka

Gotovo ceog života se borila sa viškom kilograma koje je izgubila kada je teško razbolela. O tom periodu života nije želela da priča previše. Osim kilograma, Areta je imala problem i sa alkoholom.

Prve priče da se bori sa rakom pankreasa krenule su 2010. godine, kada je noć nakon dodele Gremija završila u bolnici. Tada su je operisali i ona se oporavila. Međutim, bolest se brzo vrtila. Usledile su godine borbe sa opakom bolešću, a pevačica je preminula 2018. godine kada je imača 76.

Zbog bolesti je morala da prestane da radi ono što je najviše volela i da otkaže sve nastupe, a poslednje javno pojavljivanje imala je u junu 2017. godine.

Puna sebe, oduvek su joj se gadili siromašni: Ovo je prava istina o odrastanju Ivanke Tramp! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs