ŽIVOTNA PRIČA

Dok je zasmejavao ceo svet, njegov život se raspadao: Tragična sudbina legendarnog komičara! (FOTO)

Život ga nije mazio...

Vip priča
Autor:
Dok je zasmejavao ceo svet, njegov život se raspadao: Tragična sudbina legendarnog komičara! (FOTO)
Foto: Profimedia

Zasmejavao je ljude ceo svoj život, a njegovi poslednji dani su bili obeleženi velikom patnjom. Oliver Hardi slavu je stekao kao komičar. Bio je deo legendarnog dvojca "Stanlio i Olio".

Omiljeni debeljko, kako su ga popularno nazivali, rođen je kao Norvel Hardi 18. januara 1892. godine. Bio je nestašno dete, a škola ga nije puno zanimala.

1910. upisuje školu pevanja, a kada se u njegovom gradu otvorio prvi bioskop, odmah se zaposlio. Radio je više poslova, bio je operater, radio je na blagajni i puštao filmove.

Pošto je odgledao filmove koji se se davali u bioskopima, postao je opčinjen glumom i bio siguran da bi mnogo bolje radio posao od tadašnjih glumaca. Vođen idejom da postane slavan, seli se na Floridu, gde je bio sam centar filmske industrije.

Najkontroverznija slikarka svih vremena:Skandali je pratili u stopu, o njenom raskalašnom životu se i danas priča!(FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, nije sve išlo onako kako je on zamislio. Zbog njegovog izgleda retko ko je želeo da mu da ulogu. Igrao je u svega nekoliko filmova, a onda je sudbina u njegov život poslala Stena Lorena - čuvenog Stanlia.

Njih dvojica su se pojavili kao tandem komičara "Stanlio i Olio" i vrlo brzo su osvojili publiku. Snimili su preko 100 filmova i postali legende Holivuda.

Osim na filmskom platnu, njih dvoje su se odlično slagali i u privatnom životu.

Životna priča najvećeg operskog pevača ikada: Zbog ljubavi pretpreo osudu, smrt deteta ga dotukla! (FOTO)

foto: Profimedia

Život Olivera Hadsona je bio sasvim dobar, sve do maja 1954. godine kada je doživeo blaži moždani udar, pa je zbog toga, prvi put u svom životu morao da smrša i to čak 70 kilograma.

A onda je 1956. godine usledio još jedan moždani udar, nakon koga je ostao nepokretan i izgubio moć govora.

Zahvaljujući umeću komuniciranja mimikom, koje su godinama gradili na filmu, Sten je bio jedan od retkih koji je u tom periodu mogao da komunicira sa svojim prijateljem.

Međutim, tu nije bio kraj mukama ovog komičara. Pretrpeo još dva moždana udara početkom avgusta 1957. godine i pao u komu iz koje se nikada nije oporavio. Umro je od cerebralne tromboze 1957. godine, u 65. godini života.

Čovek kojeg je najviše volela, ostavio je okrutnim rečima: Životna priča Tanje Bošković! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs