Odlazak fudbalske legende

Ovako je Maradona govorio o Srbiji i Srbima!

Iz te generacije pamtim Dragana Stojkovića Piksija, često pitam Dejana za njega. Uh, kakav je to fantastičan fudbaler bio, tako je igrao i kretao se terenom, da je to izgledalo kao kad plešete sa najlepšom devojkom. Bio je megazvezda, rekao je Maradona u intervjuu

Celebrities
Autor:
Ovako je Maradona govorio o Srbiji i Srbima!
Foto: Profimedia

Vest da je jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona preminuo u 60. godini rastužila je ceo svet.

Njegovo srce nije izdržalo nakon nedavne operacije i ceo svet je zavijen u crno zbog oglaska ikone najlepše igre na svetu. Maradona je gostovao i u Srbiji nekoliko puta, a 2012. je opisao neke od svojih uspomena iz naše zemlje.

– Odlično pamtim gostovanja u vašem glavnom gradu, sa Barselonom 1982. kada smo igrali protiv Crvene zvezde, i 2005, kada sam posetio mog velikog prijatelja Emira Kusturicu. Jako ste gostoljubiv narod, moje prijateljstvo sa doktorom Jovanovićem ostaće za ceo život. Istog dana smo došli u Al Vasl, družili se, sarađivali, ja sam, nažalost, otišao, a Dejan je produžio ugovor. Želim mu sve najbolje", poručio je čuveni El Pibe tada u razgovoru za “Blic”.

Ostao mu je u sećanju spektakularan gol lob udarcem na “Marakani”.

– Pamtim da je golman Crvene zvezde (Aleksandar Stojanović, prim. aut.) mnogo izašao ispred gol-linije, ali ko mu je kriv, bio je to jedan od mojih najefektnijih, ali ne i najdražih golova u karijeri.

Nije zaboravio meč protiv Jugoslavije 1990. sa Mondijala u Italiji.

– Cenim vaš fudbal, bila je to velika utakmica, nervirao sam se kada mi je Ivković odbranio penal, na sreću, prošli smo tada u polufinale. Iz te generacije pamtim Dragana Stojkovića Piksija, često pitam Dejana za njega. Uh, kakav je to fantastičan fudbaler bio, tako je igrao i kretao se terenom, da je to izgledalo kao kad plešete sa najlepšom devojkom. Bio je megazvezda! Cenio sam i tadašnjeg kapitena Zlatka Vujovića, ali i Srećka Kataneca, s kojim sam se družio u Emiratima dok je obavljao funkciju selektora. Rekao sam mu da je bio grub igrač.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs