Holivudska priča

Podvojena ličnost, sklon drogama, alkoholu i skandalu: Ulazio iz braka u brak, dok je skrivao da je homoseksualac!

Bio je glavna faca u zlatnom Holivudu, ali on nije bio srećan. Ne znajući šta hoće, dane je provodio opijajući se i uzimajući droge

Vip priča
Autor:
Podvojena ličnost, sklon drogama, alkoholu i skandalu: Ulazio iz braka u brak, dok je skrivao da je homoseksualac!
Foto: Profimedia

Keri Grant bio je jedna od najvećih zvezda zlatnog doba Holivuda, a u novoj knjizi "Cary Grant: A Brilliant Disguise" autora Skota Ejmana otkriveni su brojni detalji iz njegovog života.

"Keri je potpuno izmišljeni lik i celi život igram tu ulogu. Nema šanse da sam zaista Keri Grant. U svojim sam mislima zlikovac po imenu Arči Lič. Ipak, mislim da je Keri Grant napravio dosta čudesa tokom mog života", jedna je od njegovih izjava koja se našla u knjizi. Biografija prati i Grantovu unutrašnju borbu zbog seksualnosti koju je vodio sam sa sobom godinama.

Grantovo pravo ime je bilo Arčibal Lič, a tokom burne karijere je četiri puta stao pred oltar, bio je ludo zaljubljen u Sofiju Loren te je zbog naglog temperamenta i narcizma bio i na terapijama. Njegova treća supruga, glumica Betsi Drejk, upoznala ga je s psihoterapijama i LSD-jem.

Lič je inače rodom iz engleskog Bristola, a još kao dečak sanjao je o tome da pobegne iz svog rodnog grada. Sredinom 20-ih godina prošloga veka otputovao je u Njujork, te je odlučio kako se nikada neće vratiti u Englesku. Onde se pridružio grupi akrobata koji su usavršili hodanje na štulama te su držali nastupe širom grada.

foto: Profimedia

Oduševljenje Holivudom

Pre nego se preselio u Los Anđeles, učio je da glumi od svojih uzora čije je pokrete kopirao, a čitavo to vreme bio je ogorčen zbog odnosa koje je imao s roditeljima pre nego što je otišao u SAD.

Tek nakon dugo godina, psihijatru je priznao kako je razlog njegove podvojene ličnosti on sam, a ne njegovi roditelji.

"Shvatio sam da sam sebe činim nesrećnim. Imao sam mnoge probleme tokom godina, no to su bili problemi Arčija Liča, ne Kerija Granta", rekao je glumac jednom prilikom.

Halucinogene droge su mu jedno vreme bile svakodnevica te nije krio da uzima LSD.

O glumi je razmišljao još dok je živeo u Njujorku, gde je upoznao glumicu Fej Vrej koja se kasnije proslavila filmom "King Kong" 1933. godine. Kada je stigao u Holivud pokušao je ponovno stupiti s njom u kontakt, a nadao se kako će mu pomoći u građenju karijere. Imao je sreće jer ga je tada i tu preoteo Paramount, a tokom jedne godine pojavio se u čak 10 njihovih filmova.

U to je vreme započeo vezu s Virdžinijom Šerli, koja mu je kasnije postala prva supruga, ali u braku su bili samo deset meseci.

foto: Profimedia

"Bila sam zaljubljena u Kerija, no on je bio zaljubljen u sebe i nisam imala šanse", rekla je glumica nakon razvoda. Živeo je i s glumcem Randolfom Skotom, a njihov život je privlačio mnogo pažnje te su svi smatrali da su u vezi.

Drugi put je u bračnu luku uplovio s Barbarom Huton, koja se kasnije požalila kako Keri nije ni malo zabavan u privatnom životu kao što je to na filmu. Ni njihov brak nije potrajao dugo, a glasine o Grantu počele su da sve više kruže Holivudom. Kolege ga nisu volele zbog naglog temperamenta te zbog toga što bi se uvek previše napio te bi bio neprijatan. Mnogi su smatrali i da je škrt.

Bio je besan zbog Sofije Loren

Njegov treći brak s Betsi Drejk bio je osuđen na propast od samih početaka zbog jednog putovanja. Na samome početku braka otišao je da snimi film u Španiju, a koleginica mu je bila Sofija Loren. Zaljubio se u nju na prvi pogled. Čak ju je i zaprosio, ali ona je bila ludo zaljubljena u italijanskog prodcenta Karla Pontija. Grant je bio besan jer ga nikada niko do tada nije odbio.

Četvrti je put pred oltar stao s glumicom Dajan Kanon, a kleknuo je kada ju je vidio u jednom TV šou. Zajedno su dobili kćerku Dženifer koju je Keri obožavao, ali svojoj četvrtoj supruzi nije bio dobar muž.

Keri Grant preminuo je u decembru 1986. godine, a nekoliko dana pre smrti izjavio je kako žali što je uopšte imao glumačku karijeru te je poželeo da je bio bolji čovek, otac i suprug.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs