saznajte više

Čovek do koga niko nije mogao da dođe: Prvi muž Brižit Makron sahranjen u najstrožoj tajnosti krajem prošle godine!

Andre-Lui Aizier, prvi suprug francuske prve dame Brižit Makron kojem se nakon razvoda gubi svaki trag, preminuo je u decembru prošle godine, otkrila je u kolumni Pariz meča Tifani, najmlađa od njihovo troje dece

Vip priča
Autor:
Čovek do koga niko nije mogao da dođe: Prvi muž Brižit Makron sahranjen u najstrožoj tajnosti krajem prošle godine!
Brižit Markon, Foto: Profimedia

Andre-Lui Aizier i Brižit Makron su se venčali 1974. godine i ubrzo nakon toga dobili troje dece: Sebastiena (1975.), Laurensea (1977.) i Tifani (1984.).

Nakon godina porodične sreće, brak je ušao u turbulentno razdoblje nakon što je Brižit, tada učiteljica književnosti, upoznala izvesnog Emanuela Makrona. Sa svojim je učenikom mnogo razgovarala o književnosti i pozorištu, a 1994. mladi Makron priznao je svojoj učiteljici šta oseća prema njoj. Iako su osećanja bila uzajamna, Brižit je imala porodicu koje se nije želela da se odrekne, pa je svoju vezu s Makronom održavala u diskreciji.

Braku je presudio pokojni Andre-Lui Aizier, koji je predao papire za razvod, koji nije tekao glatko i okončan je tek 2006. godine. Sledeće godine, Brižit se udala za Emanuela Makrona.

Brižit Makron zasenila prvu damu Litvanije: Haljina i kaput u savršenoj nijansi plave boje! (FOTO)

1 / 9 Foto: Profimedia

Nakon razvoda od Brižit, Andre-Lui Aizier odlučio se za potpunu diskreciju. Pred predsedničke izbore 2017. brojni novinari su pokušali da pronađu bilo kakav trag o bankaru kako bi dobili intervju, ali nikome to nije pošlo za rukom.

Čak je i vest o njegovoj smrti dugo čuvana u tajnosti, sve do 8. oktobra kada je njegova mlađa ćerka Tifani, u kolumni Paris Matcha otkrila da je prvi suprug prve dame Francuske preminuo krajem prošle godine.

'Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformista koji je svoju anonimnost cenio više od svega. To se mora poštovati', objašnjava Tifani u kolumni.

Kako navodi časopis Closer, bivši suprug francuske prve dame sahranjen je na groblju Pjer-Lašez u Parizu, poznatom kao večno počivalište Džima Morisona i Oskara Vajlda. Čovek koji je cenio anonimnost svoj je večni spokoj našao u društvu brojnih slavnih, između ostalih i Balzaka, Šopena (srce je sahranjeno u Varšavi), Edit Pjaf, Marsela Prusta i brojnih drugih.

Britanski Daily Mail pokušao je od osoba bliskih Brižit Makron da sazna da li je prisustvovala sahrani, ali niko nije želeo da otkrije taj podatak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs