nesrećan život filmske dive

Život ikone stila i najlepše žene 20. veka obeležen tragedijama: Odrasla bez oca, muževi je varali!

Jedinstvena i neponovljiva Odri Hepbern je rođena na današnji dan, 4. maja

Vip priča
17:13h Autor:
Život ikone stila i najlepše žene 20. veka obeležen tragedijama: Odrasla bez oca, muževi je varali!
Foto: Profimedia

Odri Hepbern, slavna glumica vanvremenske lepote rođena je kao Odri Ketlin Raston 4. maja 1929. godine u Briselu kao jedino dete engleskog bankara Džozefa Viktora Entonija Rastona i holandske baronice Ele van Hemstra.

Iz majčinog prvog braka imala je dva polubrata. Majka Ela fon Himstra kao pripadnica holandske aristokratije usadila joj je bonton i plemićke manire, učeći je da je najjače oružje žene upravo ženstvenost i osmeh. Pošto je bila veoma povučena, njena majka došla je na ideju da je pošalje u engleski internat kako bi počela da se druži sa svojim vršnjacima.

Njeni roditelji su se razveli 1935. godine, nakon što je Ela zatekla svog supruga u krevetu sa Odrinom dadiljom. Džozef je napustio porodični dom kada je glumica imala samo šest godina, zbog čega je Odri mnogo patila. Sa majkom odlazi u Holandiju nadajući se boljem životu.

Očev odlazak je opisala kao „najtraumatičniju stvar koja joj se ikada dogodila“. Svim silama je godinama pokušavala da ga pronađe, a to je i uspela. Pronašla ga je u Irskoj teško bolesnog, a do njegove smrti mu je slala novčanu pomoć.

Životna priča Odri Hepbern: Odrastanje bez oca, dva propala braka i dva pobačaja nisu zasenili njenu pozitivnu energiju! (FOTO)

foto: Profimedia

Školovanje je počela u maloj privatnoj školi koje su vodile dve sestre, a škola je imala samo 14 učenika.

Odri se sa majkom selila po Evropi, živela u trošnim stanovima, a obe su radile razne poslove kako bi preživele. Tokom rata je patila od neuhranjenosti, disajnih puteva i akutne anemije.

Odri je pohađala školu baleta, a nakon završetka Drugog svetskog rata, preselila se sa majkom u London. Radila je i kao foto model. Brojna istraživanja su donela zaključak da je Odri zvanično najlepša žena 20. veka.

Vitka figura bez ikakve dijete: Ovako je Odri Hepbern održavala liniju! (FOTO)

foto: Profimedia

Profesorkа kod koje je učilа bаlet u Londonu, smаtrаlа je dа Odri nikаdа neće postаti primаbаlerinа, jer je bilа previsokа, 1.70 cm i teškа 50 kg.

Kako nije mogla da postane primabalerina donela je odluku da se bavi glumom. Ubrzo su je primetili slavni holivudski producenti. Njena prva veća uloga je bila u filmu " The Secret People".

1953. godine ulogom u legendarnom filmu "Praznik u Rimu", Odri je dobila Oskara za najbolju glumicu. Zatim se preselila u Los Anđeles i potpisala ugovor sa filmskim studijom Paramount. 1961. godine osvaja Holivud ulogom u kultnom filmu "Doručak kod Tifanija. Ona je bila ta koja je prva promovisala malu crnu haljinu, koja je postala vanvremenski klasik.

Poslednje reči Odri Hepbern na samrtnoj postelji: Molim vas samo za jednu stvar!

foto: Profimedia

Svojim neodoljivim šarmom, otmenošću i prefinjenošću izazivala je divljenje i poštovanje.

Kao glumica sam mogla da zaradim tri funte više nego kao balerina, pa je glumačka karijera bila najbolje rešenje“, izjavila je jednom prilikom.

Njen ljubavni život bio je prožet patnjama.

I godinu dana pre holivudske slave, Odri je doživela veliko ljubavno razočaranje kada je već odabrala datum venčanja i haljinu, a zatim shvatila da brak sa Džejmsom Hansonom neće uspeti zbog poslovnih obaveza.

Ipak, često je govorila da je s njim doživela „ljubav na prvi pogled“.

Za vreme snimanja filma “Sabrina” kada je upoznala i dizajnera Ibera de Živanšija i postala njegova muza, Odri se ludo zaljubila u glumca Vilijama Holdena, koji je tada bio u braku. Iako je maštala o tome da će zbog nje ostaviti suprugu i s njom zasnovati porodicu, saznala je da se podvrgnuo vazektomiji, nakon čega je shvatila da se ta veza neće obistiniti.

„Jako sam zaljubljive prirode. Imam tu lošu osobinu da kad počnem romansu, odmah zamišljam sebe s tim čovekom u dubokoj starosti, a kasnije patim“ rekla je glumica jednom prilikom.

Svog prvog supruga Mela Ferera upoznala je 1954. godine, a 1960. godine par je dobio sina Šona. Tada je njihov brak počeo da se raspada, a javnost je za to krivila njegovu tešku narav. Odri je doživela i dva pobačaja, a doktori su je upozoravali da je to zbog prevelikog stresa.

Omiljeno jelo Odri Hepbern: Špagete u paradajz sosu sa svežim povrćem! (RECEPT)

foto: Profimedia

Šuškalo se i da je suprug fizički i psihički zlostavlja, zbog čega ne može da iznese trudnoću, ali i da je imao brojne ljubavnice, zbog čega se njihova ljubav ugasila nakon 14 zajedničkih godina.

Drugo „sudbonosno da“ izgovorila je 1969. godine italijanskom psihijatru Andreu Dotiju, kojeg je upoznala tokom putovanja s prijateljima po Grčkoj.

Lepota žene je u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca: Ovako je govorila Odri Hepbern!

foto: Profimedia

Godinu dana kasnije par je dobio sina Luku, a 13 godina kasnije je Odri ponovno bila sama, kada je saznala da njen suprug ima čak nekoliko mlađih ljubavnica.

Oba puta sam čekala da mi sinovi porastu da bih se razvela. Nisam želela da dečaci ostanu bez očeva dok su mali. Njihova rođenja su dve najljepše stvari koje su mi se dogodile u životu. Majčinstvo i porođaj su najljepša iskustva na svetu“, govorila je Odri.

Nakon brojnih životnih lomova, više se nikada nije udavala. Tako je od 1980. godine živela s glumcem Robertom Voldersom, kojeg je upoznala pred kraj drugog braka.

Jednom prilikom je otkrila da joj je tih devet godina s njim bilo najlepše doba života.

Pri povratku iz Somalije 1992. godine gde je radila sa UNICEF-om, holivudska glumica počela je da oseća nepodnošljive bolove, a ubrzo je ustanovljeno da boluje od raka creva i pluća.

Srce ikone stila 20. veka prestalo je da kuca 20. januara 1993. godine, a to je bio i datum kada je ona zauvek otišla u legendu.

Njen grob u Švajcarskoj i dan danas je pun cveća.

Težak život Odri Hepbern: Srce joj stalo, a majka odbila da pozove lekare! (FOTO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs