Neverovatno

Kraljica Elizabeta i Princ Filip se vole preko 70 godina: Evo u čemu je tajna njihove ljubavi! (FOTO)

Godine prolaze, a njihova ljubav opstaje

Vip priča
12:41h Autor:
Kraljica Elizabeta i Princ Filip se vole preko 70 godina: Evo u čemu je tajna njihove ljubavi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Još 2017. godine, kraljica Elizabeta II i princ Filip su proslavili 70 godina braka. To je najduži brak u istoriji kraljevske porodice. Evo koja je tajna njihove ljubavi:

1. Brak iz čiste ljubavi

Desilo se to davne 1934. godine: osmogodišnja Elizabeta prisustvovala je venčanju Filipovog rođaka gde je i upoznala princa Filipa koji je bio 5 godina stariji od nje. Nakon pet godina, nešto pre Drugog svetskog rata, Elizabeta je ponovo videla osamnaestogodišnjeg Filipa i odmah se zaljubila u njega.

Elizabeta je tada imala samo 13 godina, ali nije mogla da prestane da misli na njega. Tokom Drugog svetskog rata, Filip je služio kao oficir Kraljevske mornarice, a par se u tom periodu još više zaljubio i razmenjivao pisma.

1946. godine se Filip vraća sa fronta i prosi Elizabetu koja srećno pristaje na venčanje. Međutim, par je morao veridbu da čuva u tajnosti do Elizabetinog rođendana. Zvanično su objavili veridbu 9. jula 1947. godine, a par se venčao 20. novembra iste godine.

Gde su kraljica i princ Čarls bili na 20. godišnjicu Dajanine smrti: Pokušali da pobegnu od javnosti! (FOTO)

foto: Profimedia

2. Žrtvovali se za svoju ljubav

Da bi oženio Elizabet, Filip je morao da žrtvuje mnogo. Prvo se odrekao svojih titula. Zatim se odrekao i svojih nemačkih korena, pa je postao britanski državljanin. Ni jednom članu njegove porodice, uključujući i njegove 3 sestre, nije bilo dozvoljeno da prisustvuju venčanju. Jutro pre venčanja, Filip je odlučio da prestane sa pušenjem, jer je znao da Elizabet tu naviku prezire.

3. Uvek su podržavali jedno drugo.

"Kraljica nosi krunu, ali muž nosi pantalone. On je moć koja stoji iza prestola: nepokolebljiva, neprekidna podrška," piše Giles Brandreth u svojoj knjizi Filip i Elizabet: Portret kraljevskog braka.

Da je njen suprug njena najveća podrška, priznala je i kraljica tokom svog govora na dan zlatne svadbe 1997. godine:

"On je neko ko ne prihvata lako komplimente. Jednostavno, on je bio i ostao moja snaga svih ovih godina."

Princ Vilijam zabrinut za Kejt Midlton: Drastično propada, svakim danom je sve mršavija! (FOTO)

foto: Profimedia

4. Imaju zajedničke interese

Oni vole iste stvari: divlje životinje, izlete, vožnju automobila, jahanje konja. Vreme provode zajedno, uživajući.

5. Smisao za humor je veoma važan

Vojvoda od Edinburga je poznat kao zabavan čovek. Zahvaljujući svom neverovatnom osećaju za humor, Kraljicu zasmejava više od 70 godina.

Kada se obraćala javnosti 2017. godine, Kraljica je navela kako je princ Filip odsutan, ali se nada da će zadržati svoj jedinstveni smisao za humor.

Poznato je da je princ Filip svojoj supruzi dao neobičan nadimak - kobasica. Naime, kraljica nema prirodno nasmešeno lice i često na zabavama izgleda mrzovoljno. Tokom jednog od formalnih prijema u Sidneju, Filip je šapnuo svojoj supruzi "Ne gledaj tako tužno okolo, Kobasice." Naravno, ovo je nasmejalo kraljicu.

Kraljica Elizabeta II nudi posao iz snova: Traži se kreator sadržaja za društvene mreže, evo kolika je godišnja plata!

foto: Profimedia

6. Nikad nisu delili istu sobu

U Engleskoj je viša klasa oduvek imala odvojene spavaće sobe, a kraljica nije izuzetak. Par se 1949. godine preselio u kuću Klarenc u blizini palate, i tamo svako od njih ima svoju spavaću sobu.

"Ne želite da se mučite sa hrkanjem ili da vam neko uzima pokrivač. A opet, ako se osećate prijatno, delite svoju sobu. Divno je biti u mogućnosti da birate," obajsnila je jednom Lejdi Pamela Hiks, rođaka princa Filipa.

7. Komunikacija je uvek prisutna

Bez obzira koliko vremena provode daleko jedno od drugog, kraljica i princ Filip nikad ne prestaju da komuniciraju bilo kojim sredstvima komunikacije. Na primer, nakon što je izbio Drugi svetski rat i Filip je služio u britanskoj kraljevskoj mornarici, često su pisali jedno drugom.

I danas, otkako se vojvoda povukao sa aktivne službe 2017. godine i počeo miran život na izdvojenom imanju u Norfolku, par svakodnevno komunicira telefonom.

Tajna dugovečnosti kraljice Elizabete: Zbog ovoga je vitalna i u 93-oj!

foto: Profimedia

8. Tolerancija je ključ

Kao što je princ Filip rekao tokom zdravice na njihovoj 50. godišnjici braka:

"Glavna lekcija koju smo naučili je da je tolerancija jedan od bitnih sastojaka svakog srećnog braka. To možda i nije toliko važno kada stvari idu dobro, ali apsolutno je od vitalne važnosti kada dođe do poteškoća."

9. Cene jedno drugo

Među svojim ličnim stvarima, kraljica definitivno favorizuje svoj broš, koji joj je poklonio suprug 1966. godine. Nosi ga prilično često, čak i tokom prve božićne poruke na televiziji. Čineći to, kraljica Elizabeta tiho odaje počast svom suprugu princu Filipu.

10. Nikad nisu žalalili zbog svoje odluke

Za sada su kraljica Elizabeta i princ Filip proveli zajedno 73 godine. Čak i nakon toliko dugo vremena, oboje misle da je njihov izbor bio pravi.

Kraljica je još davne 1972. godine rekla: "Ako me pitaju šta ja mislim o porodičnom životu posle 25 godina braka, mogu da odgovorim sa jednakom jednostavnošću i ubeđenjem, ja sam za to."

foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs