Nekad su bili potpuno drugačiji

Ovih 6 poznatih ličnosti su promenili pol: Druga će vas potpuno šokirati! (FOTO)

Ovaj potez ih je učinio još popularnijim

Vip priča
13:07h Autor:
Foto: Profimedia

Promena pola još uvek je tabu tema u mnogim zemljama širom sveta, pa je za ovako veliku životnu odluku potrebno mnogo hrabrosti, ali i podrške porodice i prijatelja.

 

Poznatim ličnostima je verovatno još teže, s obzirom da mediji stalno prate svaki njihov korak, a milionski auditorijum ih svakodnevno komentariše i sudi.

 

Ipak, nekima je želja da promene pol bila jača o svega ostalog, a na kraju im se i isplatilo - postali su još popularniji!

 

1. Balijan Bušbaum

Nemački sportista kojeg je svet nekada poznavao kao uspešnu rekorderku u skoku s motkom Ivon Bušbaum. U novembru 2007. godine Ivon je objavila da napušta sport zbog uporne povrede, ali i želje da se podvrgne promeni pola.

 

Balijan je danas autor bestselera, čuveni motivacioni govornik, lajf kouč i oženjen muškarac.

 

Poznati koji su javno rekli da ne žele da proširuju porodicu: Deca su sebična! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coaching&Psychotherapie (HP G) (@lebendigmacher_ug) on

2. Đina Rosero

 

Da li verujete da je američki supermodel filipinskog porekla Đina Rosero nekada bila dečak? Danas je uspešna manekenka, advokat zastupnik transrodnih osoba i osnivač medijske kompanije Gender Proud, koja zagovara pravdu, jednakost i prava transrodnih osoba. Da nije rođena kao žensko Đina je oktirla 2014. godine u jednoj poznatoj emisiji, jer je želela da inspiriše i podrži druge ljude koji žele da promene pol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GeenaRocero (@geenarocero) on

3. Laura Džejn Grejs

 

Rođena kao Tomas Džejms Gejbel, Laura je pevačica i gitarista američkog pank benda Against me. 2012. godine u intervjuu je otkrila da u budućnosti planira da slobodno živi kao transrodna žena. Nakon dve godine bend je objavio album pod nazivom Transgender Dysphoria Blues, a o svom iskustvu napisala je i memoare.

 

Gledali su smrti u oči: Poznati koji su jedva spasili živu glavu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Jane Grace (@laurajanegrace) on

4. Džez Dženings
 

Džez je poznati jutjuber, govornik i najmlađi LBGT aktivista. Kada je imala samo devet godina, nakon što je izbačena iz ženskog toaleta u školi (tada je bila dečak) snimila je video poruku za tadašnjeg predsednika Amerike Baraka Obamu i objasnila problem nerazumevanja i neodobravanja transrodnih osoba. 

 

Džez i njeni roditelji zajedno su osnovali fondaciju TransKids Purple Rainbow, koja pruža podršku trasrodnim tinejdžerima, a 2016. objavila je knjigu pod nazivom Biti Džez: Moj život kao transrodni tinejdžer. Pokrenula je i tv emisiju "Ja sam Džez" i sada je jedna od najpopularnijih transrodnih uzora u celom svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jazz Jennings (@jazzjennings_) on

5. Ejdijan Dauling
 

Danas je poznat kao uspešan jutjuber i bodibilder, ali i advokat i aktivista za prava transrodnih osoba. Takođe je i suprug i otac. Ejdijan je prvi transrodni muškarac koji se našao na naslovnoj strani kolekcionarskog izdanja magazina Men’s Health.

 

Njihov život je obeležila najgora tragedija: Poznati koji su doživeli smrt dece (FOTO, VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aydian Dowling • TransActivist (@alionsfear) on

6. Lea Ti

 

Poznata manekenka i zvezda modne kući Živanši, ikona pop kulture i zastupnik za prava trasrodnih osoba. Ćerka je poznatog brazilskog fudbalera Toninja Sereza. Ona je prva transrodna osoba koja je prikazana na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara - povela je brazilsku fudbalsku reprezentaciju na stadion tokom OI u Riju 2016. godine.

 

(Stil.kurir.rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea T (@leat) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...