Mentalno zdravlje je bitno

Poznata glumica iskreno o najtežem periodu u životu: Pozvala sam mamu i rekla da sam upravo pokušala da se ubijem!

Kad padneš na dno, nemaš kuda nego gore, tvrdi

Vip priča 01.02.2019. - 20:45h Autor: index.hr
Foto: Profimedia

Glumica Evan Rejčel Vud otkrila je da je pre devet godina završila u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo.

 

31-godišnja zvezda "Westworlda" za Najlon je napisala tekst o mentalnom zdravlju i sa svima podelila svoju priču. "Nisam stručnjak, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kad sam imala 22 godine, prijavila sam se u psihijatrijsku kliniku, i ne sramim se toga", započela je.

 

"Sad kad gledam, bila je to najgora-najbolja stvar koja mi se dogodila", kaže.

 

Sigurni znaci emotivnog zlostavljanja: Ako ih prepoznajete, bežite od ovakvih ljudi!

foto: Profimedia

"Bilo je jutro i osećala sam se kao da me je pregazio kamion. A onda, gotovo histerično, podigla sam telefon. Bio je to jedan od onih trenutaka kad sam konačno trebala da odlučim: ili da nastavim da životarim ili da počnem da živim život punim plućima", napisala je.

 

Nazvala je mamu i rekla da joj treba pomoć jer je upravo pokušala da se ubijem. "Kad sam joj rekla da moram u bolnicu, nisam mislila na fizičke povrede, već zdravlje psihe", kaže. Dodaje i da je taj vapaj za pomoći došao s nekim olakšanjem.

 

Otac ga seksualno zlostavljao, očuh mu isprao mozak: Zbog trauma iz detinjstva se iživljavao nad svim ženama u životu! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

"Kad padneš na dno, nemaš kuda nego gore", tvrdi.

 

Kaže da u to vreme nije jela ni spavala tri dana i da se osećala kao "ništa". Bio je to prvi put da je potražila pomoć.

 

"Moram da vam kažem, ne preporučujem da doživite iskustvo blizu smrti, uopšte to ne preporučujem, samo želim da vam kažem mnogi ljudi koji to dožive postanu sasvim nove osobe nakon toga", kaže.

 

Evan se borila s posttraumatskim stresnim poremećajem kao posledicom "nekoliko silovanja i nekoliko nasilnih veza".

 

Mučio me fizički i psihički, silovao me kada sam bila bez svesti: Slavna glumica kroz suze otkrila najveću životnu traumu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs