Susreti vikendom

Ne dalje od hotela: Milan viđa sina samo u sobi i parkiću

Srpskom biznismenu je viđanje sa sinom Aleksandrom ograničeno na dva parkića u okolini hotela u kome odseda u Zagrebu
Šuška se
22:20h Autor:
Ne dalje od hotela: Milan viđa sina samo u sobi i parkiću
Foto: Kurir

Park kralja Tomislava i još jedan u blizini hotela u kome odseda su jedina mesta gde Milan Popović sme da odvede njegovog i Severininog sina.

Srpski biznismen viđa sina Aleksandra svakog vikenda. On je još u petak otputovao u Zagreb da bi uredio hotelsku sobu tako da što više liči na dom. Očevici iz parka na Maksimiru i Parka kralja Tomislava kažu da Milan baš ume sa detetom, da se lepo igraju i da je mali Aleksandar stalno nasmejan. Jedna baka koja je juče takođe izvela svoje unuke u park, rekla je Milanu:

“Mnogi očevi ne gledaju svoju decu, a vi ste, gospon, pravi primer kako se čovek bori za svoje dete”.

Viđanje sa detetom Milanu je ograničeno na hotel i dva parkića oko hotela i nije mu dozvoljeno da odvede dete ni na jedno drugo mesto. S druge strane, Severina sa sinom, kako prenosi Blic, često putuje u: Crnu Goru, Bosnu, na Oktoberfest u Nemačku, iako Milan nijednom nije dao saglasnost da dete može da ide u instranstvo. Objašnjenje za to stiže iz hrvatskog MUP-a: Kako to?

- U Hrvatskoj je roditeljsko staranje nedeljivo i po pravilu bi svaki roditelj trebalo da ima odobrenje drugog za prelazak granice sa detetom. Problem je u tome što u EU više nema granica, pa nema načina da se to proverava. Ono što Severina ima a Milan Popović nema, jeste odluka suda da dete živi s njom. To joj ne daje nikakva veća prava, ali joj znatno olakšava situaciju - kažu u MUP-u Hrvatske.

Izvor lista iz hrvatske policije otkriva da se svaki Milanov ulazak i izlazak iz Hrvatske specijalno prijavljuje policiji, što ne spada u redovnu i uobičajenu proceduru koju ostali građani imaju kada prelaze granicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs