poseban način stilizovanja kose

Megan Markl prikriva sede u trudnoći: Stručnjak otkrio kako joj to polazi za rukom!

Vojvotkinja od Saseksa osvojila je javnost prošle godine kada je s ponosom pokazala svoje sede, ali tokom posete Merseysideu prošle nedelje odjednom nije imala niti jednu jedinu sedu u kosi

Star look
Autor:
Megan Markl prikriva sede u trudnoći: Stručnjak otkrio kako joj to polazi za rukom!
Foto: Profimedia

Otkako je objavljena vest da Megan Markl i princ Hari očekuju svoje prvo dete, Meganine sede odjednom su nestale, a to su njeni fanovi i te kako primetili.

Opšte je poznato kako se u trudnoći ne preporučuje farbanje kose, ali Džejson Hogan, stručnjak za farbanje kose, tvrdi kako je ovo verovanje zastarelo i kako je u većini slučajeva sigurno za trudnice.

Hogan tvrdi kako se Meganin frizer najverovatnije služi posebnim načinima stilizovanja kose kako bi prikrio ili odvratio pažnju sa sedih.

"Svojim klijentkinjama savetujem farbanje kose na način da se uz pomoć različitih tonova postigne dimenzionalnost kose, kako bi se odvratila pažnja oka sa sedih vlasi', objašnjava stručnjak.

Frizer Vojvotkinje od Saseksa poigrao se s pramenovima u boji lešnika, a činjenica da je Megan odlučila da ofarba kosu nije preterano iznenađujuća kada se uzme u obzir da su neka istraživanja dokazala da hormonske promene koje se događaju tokom trudnoće često mogu da ubrzaju rast sedih.

Zbog jučerašnje kombinacije svi se dive Megan Markl: Iza nje se krije samo još jedan trik! (FOTO)

foto: Profimedia

Stručnjak dodaje da se sede takođe mogu vizuelno smanjiti uz pomoć odgovarajuće frizure.

"Žene s kovrdžavom kosom obično ne moraju tako učestalo da se farbaju kao što je to slučaj kod žena s ravnom kosom, jer se izrastak slabije vidi.

Razdelite kosu na mestu gde imate najmanje sedih i isfenirajte tako da pri temenu postignete što veći volumen. Svetlo koje će prolaziti kroz kosu i na taj način difuzirati boju', rekao je Hogan.

Potpuno nesvakidašnja kombinacija boja: Novo pojavljivanje Megan Markl nosi snažnu poruku! (FOTO)

foto: Profimedia

'Pletenice takođe mogu učiniti čudo, dok previše ravne i zalizane frizure nisu preporučljive', dodaje stručnjak.

Upravo zato Megan najčešće odabire razbarušene punđe s izvučenim, valovitim pramenovima kose. Ukoliko ste u drugom stanju i ne planirate bojati kosu, Hogan predlaže korišćenje takozvanih markera za prekrivanje izrasta, šampon za suvo pranje u boji ili pak polutrajne boje za kosu koje se danas mogu kupiti i u obliku običnog šampona za kosu.

Uvodi nova pravila: Megan Markl zabranila princu Hariju da pije čaj!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs