pogledajte

OVA ŽENA HARALA JE 90-TIH, SRBI SU JE OBOŽAVALI: Svi su pevali njen čuveni hit, danas ima 55 godina i izgleda kao avion

Zanosna pevačica plenila je svojih glasom i stasom, dok ju je pesma Alabina proslavila

Star look
10:47h Autor:
OVA ŽENA HARALA JE 90-TIH, SRBI SU JE OBOŽAVALI: Svi su pevali njen čuveni hit, danas ima 55 godina i izgleda kao avion
Foto: Printscreen Youtube / ClubMusic80s

Čuvena pevačica Ištar osvojila je srca širom Srbije devedesetih godina. Ištar je izraelska pevačica, poznatija po grupi Alabina, u kojoj je u to vreme nastupala.

Zanimljivo je što ova pevačica peva na raznim jezicima, kao što su arapski, hebrejski, španski, francuski, engleski, bugarski i ruski. Rođena je 1968. godine, pod imenom Eti Zek,ali je izabrala ime Ištar, po mesopotamijskoj boginji, jer ju je njena baka nazvala Ester, ali je to zvučalo kao Ištar.

Pevačica se preselila u Francusku, gde je počela da radi kao rezervni vokal za nekoliko flamenko muzičkih bendova. Ubrzo je počela da peva u grupi "Los Niños de Sara", te su kasnije nastupali pod imenom Alabina.

Grupa Alabina je ubrzo postigla veliki svetski uspeh u top 10 i top 40 hitova nekoliko puta, u SAD-u. Mešanje flamenka, arapskog popa i plesa ju je proslavilo.

Nakon velikog uspeha, pevačica se okrenula solo karijeri, radeci na svojim albumima. Uprkos činjenici da je počela da snima solo albume, Ištar je nastavila da nastupa sa grupom Albina.

Osim neverovatnim glasom i stilom pevanja, pevačica je plenila i svojim izgledom. Loknasta, plava kosa je njen zaštitni znak, kojeg se ni danas ne odriče.

Trenutno ima 66 godina, dok se čini kao da uopšte ne stari.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs