POGLEDAJTE

OVAKO IZGLEDA SESTRA ŽIKE TODOROVIĆA: Završila fakultet u Londonu, velika tragedija ih je samo još više zbližila! (FOTO)

Malo ko zna da naš proslavljeni glumac ima sestru

Star look
Autor:
OVAKO IZGLEDA SESTRA ŽIKE TODOROVIĆA: Završila fakultet u Londonu, velika tragedija ih je samo još više zbližila! (FOTO)
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Naš proslavljeni glumac Srđan Žika Todorović ne oglašava se često na društvenim mrežama o svom privatnom životu, te je prava retkost kada nešto lično podeli sa svojim pratiocima. Naime, javnosti je poznato da ima sestru, koja je mlađa od njega i i te kako obrazovana.

Sestra Žike Todorovića, Dana Todorović, rođena je 1977. godine, išla je u školu u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a u Londonu je studirala dramu i bavila se prevođenjem i glumom.

Takođe, Dana je velika podrška glumcu, koji koristi svaki slobodan trenutak da provede sa njom. Ona mu je bila velika podrška i kada je naš proslavljeni glumac prolazio kroz najteži životni period. Naime, sin glumca preminuo je iznenada u snu, kada je imao samo tri godine.

Svojevremeno, sestra Žike Todorovića govorila je o svom životnom putu, kao i o tome, kako je nastala njena prva knjiga, koja se naročito dopala njenom pokojnom ocu Bori Todoroviću.

- Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila "studije drame" (smer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog dela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika, lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitaoca je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti - rekla je ranije Dana Todorović, prenose mediji.

Dana je svoj prvi roman napisala 2008. godine, pod nazivom ''Tragična sudbina Morica Tota'', a isti je preveden na nemački i engleski jezik, a posvetila ga je pokojnom ocu.

- Često mi je, iz one najčistije roditeljske želje da mu dete bude uspešno, sugerisao: "Jao, samo da ti ovaj roman bude deblji od prvog... delovaće, nekako, impozantnije. I ubaci malo više dijaloga, narod to voli, biće lakše za čitanje..." Bora je bio izrazito duhovit i zabavan otac, i mogu samo da se nadam da je makar delić tog duha preneo i na mene - priznala je ona za medije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs