Od simpatičnog devojčurka do ikone stila

Sara Džesika Parker: Stil moćne Njujorčanke

Glumica i modna ikona je dokaz da jedna uloga može da vam izmeni svet, kao i da stil dolazi sa iskustvom i godinama
Star look
00:22h
Sara Džesika Parker: Stil moćne Njujorčanke
Foto: Zimbio
1 / 12 Foto: Zimbio

Karijera Sare Džesike Parker (Sarah Jessica Parker) podseća na urbanu legendu. Počela je u mjuziklu Eni, davne 1979. Istovremeno je studirala balet, koji joj je doneo uloge u filmovima Footloose i Girls Just Want to Have Fun. Nakon skromnog, ali ne i nezapaženog uspeha u tinedjžerskim filmovima, Parkerova se 1991. pridružila Stivu Martinu u filmu L.A. Story. Klub prvih žena i Mars napada, oba filma iz 1996. godine, prethodili su ulozi koja će joj promeniti život i doneti joj laskavu titulu glumice koja je stvorila jedan od najvoljenijih ženskih likova TV ekrana. U pitanju je naravno uloga Keri Bredšo u hit seriji Seks i grad.

Serija je trajala 6 godina, a zatim je 2008. godine izašao prvi Seks i grad film, praćen i drugim dve godine kasnije. Parkerova je postala sinonim žene u trendu, uzor devojkama i ženama širom sveta. Svoju slavu je iskoristila i kako bi napravila parfem sa svojim imenom, a nedavno je objavljeno da će se pridružiti dizajnerskom timu Manolo Blanika u izradi cipela. 2010. godine se našla na Forbes listi najuticajnijih žena, a redovno se nalazi među 100 najuticajnijih zvezdi ove prestižne liste.

Uprkos ne baš sjajnim kritikama koje su joj upućene na račun filmova Da li ste čuli za Morganove? i I Don't Know How She Does It, slava Sare Džesike Parker je otišla mnogo dalje od filmskih i TV uloga. Bivša devojka Roberta Daunija Džuniora (Robert Downey Jr.) i Džona Kenedija Džuniora (John F. Kennedy Jr.), je već 16 godina u braku sa glumcem Metju Broderikom (Matthew Broderick) sa kojim ima troje dece.

Njen uticaj na svet mode neosporan. Gde god da se pojavi, prati je gomila fotoreportera i paparaca, a njen stil je miks stila Keri Bredšo i seksi Njujorčanke, koja slobodno vreme provodi sa porodicom. Na crvenom tepihu je besprekorna, dok je na ulici ležernija i uvek šik, od glave do pete.

Kada prati decu do škole ili ide u nabavku, Sara, kojoj je 48 godina, nosi skinny farmerice ili lepršave suknje. Od modnih aksesoara obožava šešire I ešarpe, a u stilu prave dive, gotovo uvek nosi tamne naočare za sunce. Njena figura prkosi godinama, te nema razloga da se stidi da pokaže malo više od prosečne žene koja ulazi u 5. deceniju života. Trendovi je ne zanimaju, jer je ona ta koja ih pravi. Iako je 80-ih važila za jednu od najgore obučenih devojaka Holivuda, rad na seriji Seks i grad joj je doneo ne samo novac i slavu, već i istančan ukus i svest o tome šta joj najbolje stoji.

Kada je reč o crvenim tepisima, Sara Džesika naprosto sija gde god da se pojavi. Modne revije posećuje, sedeći u društvu Ane Vintur (Anna Wintour), a među njenim fanovima su Karl Lagerfeld, Dajana von Furstenberg, Valentino i mnogi drugi svima znani dizajneri. Poput Keri, i Sara je obožavatelj dobrih cipela. Nijedne cipele nisu preterano ektravagantne za nju, te su joj sem Manolo Blanika (Manolo Blahnik), omiljeni dizajni Nikolasa Kirkvuda (Nicholas Kirkwood) i Šarlot Olimpije (Charlotte Olympia). Osim cipela, Sara obožava i šešire koje pravi Philip Treacy, čije modele možete videti najčešće na glavama britanske kraljevske porodice.

Parkerova je redovan gost najprestižnijih njujorških događaja, od Met Gala bala, otvaranja sezone baleta, do otvaranja eksluzivnih butika i događaja koje organizuju kuće poput Tiffany & Co., Burberry, Chanel i drugi. Za mnoge, ona je simbol uspešne Njujorčanke, žene koja uspeva da pretvori u zlato sve što dodirne, a koja uspeva da održi svoj privatan život iza zatvorenih vrata, što je mnogim zvezdama nemoguće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs