Nemi film i ljubomora kao inspiracija

Manolo Blanik za proleće/leto 2014: Sofisticirano bogatstvo boja

Poznati Španac za čijim cipelama žude milioni, po prvi put je premijerno prikazao novu kolekciju na Londonskoj nedelji mode
Moda
16:40h
Manolo Blanik za proleće/leto 2014: Sofisticirano bogatstvo boja
Foto: Reuters
1 / 6 Foto: Reuters

Manolo Blanik (Manolo Blahnik) je po prvi put prezentovao kolekciju na Nedelji mode u Londonu. Legendarni dizajner cipela kaže da su ga organizatori pozivali da se pridruži londoskoj nedelji mode toliko puta, da je osetio da im duguje da se pojavi. Gospodin Blanik takođe je izjavio: “Nedelja mode u Londonu se jako promenila. Sve je tako profesionalno i zaista mislim da je ovo jedan od najuzbudljivijih modnih događaja. Takođe, sve postaje tako tehnološki napredno, sa blogovima i tvitovima, pa sam i ja poželeo da stupim u kontakt sa običnim ljudima”, navodi kralj cipela.

Uz kolekciju zabavnih cipela, sa puno boja namenjenih za proleće/leto 2014. godine, Manolo i njegov tim su priredili i 5-minutni film, u kom glavnu ulogu tumači Rupert Everet (Rupert Everett). Inspiracija je XX vek – muzika, nemi filmovi i lepota. Ipak, nije sve tako ružičasto, jer film sem elegancije donosi ljubomoru, kao glavni motiv.

Blanik nije rekao na kojoj nedelji mode će prezentovati sledeću kolekciju, ali je dodao da i dalje uživa u svom radu, obožava svoj posao, mada su pripreme za izlaganje naporne i čine ga nervnoznim.

Više fotografija možete naći u galeriji ispod.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs