Proleće i leto u ženstvenom maniru

Nedelja mode u Londonu u znaku cveća

Iako je predstavljeno puno modnih inovacija, cveće je ostalo nepresušna insracija vodećih modnih kuća i tako najavilo da će biti glavni trend za tople dane 2014. godine
Moda
01:38h
Nedelja mode u Londonu u znaku cveća
Foto: Reuters
1 / 12 Foto: Reuters

Čipka, pastele i ženstveni krojevi su dominirali Nedeljom mode u Londonu za proleće/leto 2014, ali je gotovo svaka modna kuća deo kolekcije obeležila cvetnim dezenom. Ovaj popularni dezen se najviše vieo na odeći, ali i na tašnama, koje su predstabvile kuće PPQ i Malberi (Mulberry).

Iako cveće nije nikakva novena u prolećnim kolekcijama, količina predstavljena u Londonu je jasna najava da će floral biti modni imperative toplih dana. U to su nas uverili Barberi (Burberry), Erdem, Herni Holand (Henry Holland), Džonatan Saunders (Johnatan Saunders), Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), ali i sportska kolekcija koju je Stela Mekartni (Stella McCartney) uradila za Adidas.

Iako su boje pretežno žive, preovladava beli cvetni dezen, praćen pastelama. Najpopularnije dužine su do i ispod kolena, a 3D cveće će nakon popularnosti protekle sezone, nastaviti da bude deo kako ulične tako i visoke mode.

Pogledajte kako cvetni dezen vide dizajneri i kuće koji su svoje kolekcije predstavile na Nedelji mode u britanskoj prestonici u galeriji ispod.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs