Odlika plemstva

Specijalan poklon za Megan Markl: Dobila svoj lični kraljevski grb! (FOTO)

Još jedna tradicija prekršena

Celebrities
Autor:
Specijalan poklon za Megan Markl: Dobila svoj lični kraljevski grb! (FOTO)
Foto: Reuters / Steve Parsons

Samo nekoliko dana nakon što se udala zaprinca Harija i postala vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl dobila je i poseban dar - grb izrađen posebno za nju!

Tradicionalnog dizajna i prilagođen bojom i simbolima, grb u većini slučajeva dobija otac mlade, odmah nakon kraljevskog venčanja, ali zbog cele drame oko Meganinog oca, Tomasa Markla, donesena je odluka da se on preda direktno u ruke Megan, čime je prekinuta kraljevska tradicija.

Osim tog čina, tradicija je prekinuta i time što se devojačko prezime mlade ne nalazi na grbu, za razliku od, na primer, grba koji je dobila Kejt Midlton, koji ne samo da predstavlja porodicu Midlton, već na sebi ima i devojačko prezime njene majke Kerol.

"Grb je dizajniran za vojvotkinju od Saseksa, a sve je dogovoreno i odobreno od strane Njenog veličanstva kraljice, kao i gospodina Tomasa Vudkoka iz College of Arms (koji je izradio grb)", stoji u zvaničnoj izjavi Kensingtonske palate.

Tajna venčanice Megan Markl: Da li ste primetili ove detalje na velu? (FOTO)

Sama Megan blisko je sarađivala s College of Arms, kako bi krajnji dizajn bio lični, ali i reprezentativan. Plava pozadina štita predstavlja kalifornijsku obalu i Tihi okean, dok dva zlatna snopa svetlosti preko štita simbolizuju sunčani Los Anđeles, Meganin rodni grad.

Tri pera predstavljaju komunikaciju i snagu reči, verovatno kao odraz Meganinih javnih aktivističkih nastupa, ali i njenog bivšeg pisanja bloga The Tig, dok se iznad štita, na travi, nalaze zlatni makovi, zvanični cvet Kalifornije, kao i zimski cvet koji raste u Kensingtonskoj palati, odmah ispred kućice u Notingemu u kojoj žive Hari i Megan. Upravo ta dva cveta nalazila su se i u Meganinom bidermajeru.

Sada kada je Megan i zvanično dobila svoj grb, ona i Hari dobiće i svoj zajednički, porodični grb, koji će, verovatno, biti otkriven u narednim godinama. Vilijam i Kejt su svoj grb predstavili dve godine nakon venčanja.

Kamila Parker sve otkrila: Šta se događalo u kraljevskoj porodici zbog skandala oko Megan Markl pred venčanje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs