Jedna jedina

Meril Strip, kraljica Holivuda: Najbolje transformacije slavne glumice! (VIDEO)

Donosimo pregled njenih najboljih transformacija u filmovima koji dokazuju da Meril može da glumi šta god poželite i da bude genijalna

Celebrities
22:10h Autor:
Meril Strip, kraljica Holivuda: Najbolje transformacije slavne glumice! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Meril Strip je jedna od najcenjenijih glumica u Holivudu. Nije uopšte stvar u tome da ima najviše nominacija za Oskara ikad - ove godine dobila je 21. a ako ga osvoji, biće joj to četvrti zlatni kip. Ima i osam Zlatnih globusa. Donosimo pregled njenih najboljih transformacija u filmovima koji dokazuju da Meril može da glumi šta god poželite i da bude genijalna.

"Menhetn"

Iako nema jednu od glavnih uloga, Meril je očarala sve svojom glumom u filmu Vudija Alena iz 1979. godine. Tada je imala boemski izgled sa klasičnom dugačkom ravnom kosom. Još uvek mnogi pokušavaju da je kopiraju.

Holivud na nogama: Više niko neće da radi sa zlostavljačem Vudijem Alenom?!

"Začarana šuma"

U ovom mjuziklu Meril glumi vešticu. I pod svom tom teškom šminkom i maskom možemo prepoznati njenu genijalnu glumu. I žena peva! Ona može sve.

"Avgust u okrugu Osejdž"

U ozbiljnoj drami iz 2013. godine Strip je deo sjajne glumačke postave. Uz nju glume Džulija Roberts, Džulijet Luis, Džulijan Nikolson, Benedikt Kamberbač... Ali, Meril je ipak najbolja kao problematična majka.

"Mama Mia"

Još jedan mjuzikl. Ako niste fan Abbe, Meril će vas svojom genijalnom izvedbom navesti da ih zavolite. Pleše, peva i stvarno glumi. Vratila nam je veru u mjuzikle. I Abbu.

Drugarica joj preotela muža, majka izvršila samoubistvo, bila na meti ludaka: Nesrećan život prelepe pevačice! (FOTO)

"Mostovi okruga Medison"

Predivna romansa Meril i Klinta Istvuda koja je stvorena za lenja nedeljna popodneva. Meril je savršena kao domaćica koja ni ne shvata koliko joj je život dosadan dok ne upozna fotografa Klinta.

"Đavo nosi Pradu"

Totalna suprotnost od domćice u "Mostovima okruga Medison", u "Đavo nosi Pradu" Meril je opaka urednica modnog časopisa. Navodno se radi o liku koji je inspirisan Anom Vintur, urednicom američkog Vogue-a. U svakom slučaju, film se isplati pogledati samo zbog Strip.

"Doušnik"

Njen poslednji film za koji je dobila 21. nominaciju za Oskara. Još jedom glumi snažnu ženu, Ketrin Grejem, šeficu The Washington Post-a. Obavezno ga pogledajte pre dodele Oskara tako da možete navijati za Meril.

Ključni trenutak u životu Meril Strip: Rekao joj da je ružna, ovako mu je odgovorila! (FOTO)

"Riki i Fleš"

Meril glumi ostarelu rok zvezdu koja ne želi da se odrekne kože, nitni i ludih frizura. I da, čak i ovde izgleda genijalno.

"Gvozdena lejdi"

Realno, Meril je jedina glumica koja je mogla da igra Margaret Tačer. Naravno da je potpuno "razvalila", a kosa je možda najbolji deo svega.

"Đavolica"

Ovde glumi egocentričnu autorku ljubavnih romana zbog koje Ed Begli Junior ostavi Rosen Bar. Fantastična Meril dala je život površnoj autorki koja misli samo na sebe.

Potresna ispovest Meril Strip: Pravila sam se mrtva da bi prestali da me tuku! (VIDEO)

"Florens Foster Dženkins"

Ponovo film prema istinitoj priči; Florens Foster Dženkins bila je najgora pevačica u istoriji, ali je uspela da napuni prestižni njujorški Karnegi Hol. Meril je savršeno portretisala Florens koja je uverena da predivno peva iako to zaista nije istina.

"Smrt joj pristaje"

Čak i u ulozi leša volimo Meril. U duetu sa Goldi Hon divno je na ekran prenela očajničku želju za večnom mladosti. Klasik.

"Džuli i Džulija"

S kratkom frizurom i trajnom, Meril glumi Džuliju Čajlds, jednu od najpoznatijih televizijskih kuvarica. U priči o njenom životu puno je tragedija, ali kasnije sreću pronađe u kuvanju francuskih specijaliteta.

Za sve koji su ogorčeni i zavidni: Čelična lejdi Meril Strip objasnila šta je život!

"Sofijin izbor"

U ovom klasiku iz 1982. godine, snimljenom prema istoimenom romanu Vilijama Stajrona, Meril igra naslovnu ulogu koja joj je donela jednog od tri Oskara.

"Serija nesrećnih događaja Lemonija Sniketa"

U ovom filmu Meril igra tetu Džozefin, a njen talenat prepoznajemo i kroz čudnjikave naočare i veliku punđu na vrh glave.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs