obavezno pročitajte

Drugarica joj preotela muža, majka izvršila samoubistvo, bila na meti ludaka: Nesrećan život prelepe pevačice! (FOTO)

Postigla je svetsku popularnost, imala je novaca do krova - ali nije imala ljubavi i sreće

Vip priča
Autor:
Drugarica joj preotela muža, majka izvršila samoubistvo, bila na meti ludaka: Nesrećan život prelepe pevačice! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bilo je tuge i očaja u očima zvezde ABBA-e Ane dok je hodala niz predvorje Londonskog hotela. Bilo je to za vreme posete slavne švedske grupe Velikoj Britaniji u sklopu njihove unosne turneje, a ta je 29-godišnja plavuša bila, kako je priznala, usamljena. Nekoliko vrata niže, deleći sobu sa svojom novom ljubavi, bio je njen bivši suprug Björn Ulvaeus (34). On nije bio jadan i nije potiskivao suze, već je bio više nego zadovoljan što može da govori o ženi koja je zauzela Anino mesto, 30-godišnjoj razvedenoj ženi imena Lena Kälersjö. - Oboje smo presrećni jedno s drugim - rekao je sa smeškom, dodajući da mu je Lena donela mir i zadovoljstvo u životu. Na pitanje o Ani, promenio je izraz lica u leden i rekao "Iselila se prošlog Božića, 1978. Sada smo prijatelji. Sad kada je vidim teško mi je da zamislim da smo ikada bili u intimnom odnosu. U stvari, mislim da ona uživa u samačkom životu. Bili smo potpuno nekompatibilni. To nije slučaj s Lenom, nas dvoje baš odgovaramo jedno drugom".

Elton Džon se povlači posle 50 godina: Želim da provodim više vremena sa decom!

foto: Profimedia

U tom je hotelu Ana je odbila da razgovara o kraju njihovog braka. U predvorju hotela je nosila tamne sunčane naočare, da bi prikrila crvenilo oko očiju koje su primetili drugi gosti hotela za vreme doručka.

Ona je plakala, a on ljubio njenu prijateljicu

Iako je nastup na Vembli stadionu bio rasprodat, za Anin nastup su kritičari pisali da je bio beživotan. Kasnije je ona sama rekla da u njoj nije bilo života.

- Moje srce nije bilo u nastupu, možda je činjenica da sam puno toga pretrpela emocionalno ima veze s tim. Vidim Bjorna tamo i prisećam se brojnih stvari i teško mi je. Pokušavam da budem profesionalna i da plešem i pevam, ali radost je nestala - rekla je. Tada je i priznala kako sav taj uspeh ABBA-e, koji svakako ceni, njoj nije doneo sreću i da su joj sve nade za budućnost vezane uz sina Kristina (22 meseca) i ćerku Lindu (6 godina). Što je najgore u celoj priči, Lena, koja joj je "preotela supruga", bila joj je nekada bliska prijateljica. Iako su još neko vreme pred kamerama glumili srećno razveden par i prijatelje, idila ABBA-e nije dugo potrajala, a Ana je završila na lečenju i antidepresivima, nakon čega skroz povukla iz javnosti do te mere da niko nije znao gde je godinama.

Orgijali, drogirali se, krali, pa postali zvezde: Kako je nastao omiljeni bend 90-tih! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Rođena za pevačicu

Ana, pravim imenom Agneta Fältskog počinje da peva u ranoj mladosti. Pohađa časove klavira, samostalno komponuje pesme i svira u lokalnoj crkvi. S 13 godina i dve prijateljice osnovala je grupu "The Cambers". Nakon napuštanja grupe Agneta počinje da peva kao jedan od vokala u dens sastavu Berta Engharta. Istovremeno, s 15 godina radi kao telefonska operaterka u jednoj automobilskoj firmi. Kako je bend postajao sve popularniji, trebalo je da se odluči između posla i karijere. Izabrala je karijeru i priznala: "Želela sam da budem slavna i da se pojavljujem na televiziji." Agneta izdaje svoj prvi album imena Agnetha Fältskog 1968. godine. Sve pesme na albumu i muzički i tekstovno, potpisuje sama. Najveći hitovi na albumu bile su pesme "Jag var så kär i "Utan Dej (šved." Bila sam tako zaljubljena" i " Bez tebe)".

Na snimanju jedne muzičke emisije u TV studiju u Getenburgu upoznaje Björna Ulvaeusa. Dve godine kasnije njih dvoje se venčaju i započinju muzičku saradnju. Brak je potrajao 9 godina i dobili su dvoje dece, ali Agneta i Björn se razvode tokom najplodnijeg perioda ABBA-e što rezultira pesmom "The Winner Takes It All".

Ostavio ju je s pesmom

Pesmu je napisao Björn, a ona govori o ljubavnom raskidu u kojem jedna strana očajnički želi da zadrži vezu, dok je druga odlučila da krene dalje. Time je Ani naneo dvostruki udarac - ne samo da joj je pesmom dao do znanja šta oseća, već je ta pesma bila priznanje i svima drugima.

Pedesete i šezdesete na srpski način: 12 američkih pesama prepevanih na naš jezik! (VIDEO)​​​​​​​

Godine 1983. nakon raspada grupe, Agneta se posvećuje solo karijeri. Objavljuje album "Can't Shake Loose". Godinama kasnije nastavlja da snima albume, ali nijedan joj nije osigurao uspeh poput onih ABBA-inih.

Nakon perioda koje je, poput svoje sunarodkinje Grete Garbo, provela u odsutnosti iz javnog života, čak 15 godina - od 1988. do 2003.

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

foto: Profimedia

Ni kasnije nije bilo bolje

Pokušavala da skupi snagu i s decom nastavi dalje, pa se posvetila astrologiji, jahanju konja i jogi na svom izolovanom imanju, Ana nije imala mnogo sreće. Ipak, 1990. udala se za švedskog hirurga Tomasa Sonenfelda, ali ni taj brak nije dugo potrajao pa su se razveli tri godine kasnije. Sledeće je godine, 1994., njena majka izvršila samoubistvo tako što je skočila sa svog balkona, a Anina depresija se još pogoršala sledeće godine, kada je umro njen otac.

Činilo se da stvari napokon idu na bolje kada je 1997. godine započela vezu s Gertom van der Grafom, koji je navodno bio opsednut njome još od detinjstva.

A najseksepilniji videospotovi svih vremena su...​​​​​​​

foto: Profimedia

Meta bolesnika

Nakon što je Ane odlučila da okonča njihovu vezu dve godine kasnije, uočivši da njegovo ljubomorno i opsesivno ponašanje ne prolazi, on to nije prihvatao. Pratio ju je svugde i nije joj dao vazduha, pa je bila prisiljena da se obrati policiji i sudu. Oni su mu na kraju izdali zabranu približavanja pa je deportiran u Holandiju 2000. godine. Ali, to ga nije uplašilo pa je ponovo upao na njen posed i približio se njenoj kući 2003. godine, kada je ponovo uhapšen i tada mu je zabranjen ulazak u Švedsku. Ali, 2005. godine je zabrana istekla, a on je ponovo počeo da je maltretira.

Agneta se tada vratila u studio i snimala album "My Colouring Book" koji je izdat 2004. godine ali stalna ugnjetavanja su potpuno uništila objavljivanje njenog solo albuma jer je svojim pretnjama prouzrokovao otkazivanje svih intervjua. S Bjornom ne razgovara 2010. godine se pojavila u javnosti ruku pod ruku s Bjornom na premijeri mjuzikla "Mamma Mia"! u Kopenhagenu je dala tračak nade fanovima izjavom da je moguće ponovno okupljanje legendarne četvorke, ali grupa se to do dan danas još nije dogodilo.

Danas kaže da je zadovoljna, a dodaje da Björna, koji se preselio u London, retko viđa, samo za rođendane njihove dece, ali nemaju prisan odnos. On je u braku s Lenom dobio još dvoje dece - devojčice Emu i Anu. On je 2008. godine priznao kako pati od demencije - ima trajne gubitke pamćenja zbog kojih se ne može setiti brojnih uspomena iz svog života, pa tako ni najuspešnijih trenutaka iz ABBA-ine karijere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs