GUNS AND ROSES

ZLOSTAVLJANJE, DROGA, KRAĐE, ORGIJANJA: Šokantni detalji iz života članova jednog od najpopularnijih bendova 20. veka!

Orgijali, drogirali se, krali, pa postali zvezde!

Muzika
ZLOSTAVLJANJE, DROGA, KRAĐE, ORGIJANJA: Šokantni detalji iz života članova jednog od najpopularnijih bendova 20. veka!
Sleš, Foto: Profimedia

Nedavno objavljena knjiga "Last of the Giants: The True Story of Guns N' Roses" autora Mika Vola obradovaće milione njihovih fanova širom sveta. Autor je razloge planetarnog uspeha ovog benda potražio u detinjstvu i odrastanju članova "Gunsa" i otkrio mnoge nepoznate detalje.

Pedesete i šezdesete na srpski način: 12 američkih pesama prepevanih na naš jezik! (VIDEO)

A post shared by Guns N' Roses (@guns_.and.roses) on

Priča počinje s Eksel Rouzom za kojeg autor tvrdi da je od samog početka imao viziju da postavi mnogo više standarde u muzici koju je stvarao. Postao je slavan opisujući u svojim pesmama onu dobro skrivenu i malo spominjanu sramotnu stranu života u Los Anđelesu, daleko od holivudskog glamura.

Očuh zlostavljač

Njegov prvi revolt izazvao je njegov očuh propovednik, koji je pobesnio kada je čuo Eksela kako peva bezazlenu ljubavnu pesmicu "Mandy" Barijia Manilova. Tvrdio je da je ta pesma utelovljenje zla.

Pisac tvrdi da je Rouz, koji se u to vreme zvao Vilijam Bejli, već u tinejdžerskim danima bio noćna mora policajcima jer je u svom rodnom gradu Lafajet do 18. godine imao iza sebe 20 privođenja, a u pet slučajeva je proglašen krivim.

- U arhivi okružnog suda u Tipekanoeu ostalo je zabeleženo da je Rouz u periodu između 1980. i 1982. godine u zatvoru proveo ukupno 10 dana pod optužbom za tuču, maloletničku delikvenciju, opijanje na javnom mestu, krađe i činjenje štete, piše Vol.

Da bi se spasio od novog pritvora pobegao je u Los Anđeles autostopom.

Čitajući o njegovom odrastanju, nije teško videti šta bi moglo da natera Rouza na sve što je radio.

Rođen je kao Vilijam Brus Rouz 6. februara 1962. majke Šeron Lintner, 17-godišnje srednjoškolke i "zločestog dečka iz Lafajeta" Vilijama Rouza.

Godinama kasnije, nakon što je prošao regresijsku terapiju kojom se kod pacijenata otvaraju sećanja na scene iz najranijeg detinjstva kojih nisu ni svesni, Eksel je rekao za svog biološkog oca:

- Nije mi se sviđao način na koji je postupao sa mnom pre mog rođenja, pa čim sam se rodio odmah sam poželeo da taj kreten umre.

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

Otac nasilnik Rouz je tvrdio da ga je otac seksualno zlostavljao, a autor knjige "Wall" napisao je da ga je čak možda i oteo od majke.

- Sećam se igle. Sećam se pucanja. I sećam se da me taj muškarac seksualno zlostavljao. Video sam da se mojoj majci dogodilo nešto strašno kad mi je prišla, govori Rouz, opisujući sećanja koja su se javila tokom terapije.

Slike oca nestale su nakon što je Rouz napunio dve godine jer mu se majka preudala za propovednika Stivena Bejlija. Rouz je odrastao u uverenju da je Bejli njegov biološki otac jer mu je majka novom udajom dala i prezime novog supruga. Porodica je odlazila u crkvu najmanje tri puta nedeljno.

Bejli je porodicu vodio svojom svetom retorikom i gvozdenom rukom:

- Kad je video posinka da gleda reklamu u kojoj se pojavljuje žena u bikiniju, udario ga je u glavu, a televizija je uskoro izbačena iz njihovog doma, piše "Wall".

Rouz je tako dobro izučio Bibliju da je počeo da drži propovedi u crkvi svog očuha.

- Kasnije mu je ova veština itekako pomogla.

Govoriti i nastupati pred ljudima bilo je slično njegovom kasnijem poslu - a to je sviranje i pevanje ispred mnogo ljudi, piše autor knjige.

- Eksel nikad nije imao podršku ni od svog očuha. Seća se kako ga je jednom bacio sa stolice na kojoj je sedio za klavirom i svirao "D'yer Mak'er" grupe Led Cepelin. To je i bio razlog da mladi Rouz konačno pobegne od kuće.

Poslednji intervju Džordža Majkla: Tako sam se plašio da ću ga izgubiti, on je bio moj spasitelj! (FOTO, VIDEO)

Imamo pevača

Džef Isbel bio je tinejdžer kada je počeo da svira bubnjeve, a Rouza je upoznao kada je krenuo u deveti razred. Isbel je stajao u školskom hodniku:

- Najpre sam čuo kako je gomila knjiga pada na pod, zatim i njega kako urla i u žurbi prolazi pored mene, a za njim trči grupa profesora.

"Pomislio sam - izvrsno - ovaj tip je potpuno lud i bio bi izvrstan pevač.

Kako se ispostavilo, Isbel je morao da nagovara svog prijatelja da zauzme poziciju iza mikrofona.

- Nije sve išlo glatko od početka, prisetio se Isbel, koji se 1981. preselio u Los Anđeles, promenio ime u Izi Stradlin i zamenio bubnjeve za gitaru. Rouz će krenuti za Isbelom godinu dana kasnije.

- Ponekad bi samo došao i stajao kao da se stidi. Ili bi počeo da peva, a onda bi naglo izašao i otišao, pa ga ne bi video tri dana! Neke stvari se zaista ne menjaju.

Vaspitanje i odrastanje drugog zvezdanog gitariste nije bio mnogo drugačiji.

A najseksepilniji videospotovi svih vremena su...

Maloletnički seks Kad je Hadsonov otac dizajnirao album za Džoni Mičel, ona je uzela Hadsonove crteže i objavila ih kao ilustracije u svojoj knjizi poezije. Saulova majka dizajnirala je pak odeću za nju, Ringo Stara, Karli Simon, Dejvida Bouvija sa kojim je čak imala i kratku ali vrlo intenzivnu vezu, nakon što se razvela od Hadsonovog oca.

Kao dete, Hadson je upoznao Dajanu Ros, Bila Kosbija, Stivija Vondera i Džona Lenona. Bilo da je to zbog razvoda roditelja ili zbog toga što je od malena bio svedok razuzdanom Holivudskom životu, ili pak iz sasvim trećih razloga, Hadson se vrlo mlad odao prilično divljem životu.

- U dobi od 12 godina, Sol je pio, pušio, pa čak imao i prva seksualna iskustva", piše "Wall".

Potpuno se zaludio "BMX" biciklizmom, a imao je i fazu kada je intenzivno krao po prodavnicama koja se završila kada je ukrao nekoliko kaseta iz "Tower Recordsa".

Životna priča Dejvida Bouvija : Čim sam je ugledao, odmah sam počeo da smišljam imena za našu decu! (FOTO)

A post shared by Guns N' Roses (@guns_.and.roses) on

Popers, trava, hašiš, kokain Baš kao što su pronašli Rouz i Isbel, tako se i Hadson još u srednjoj školi sprijateljio sa Stivenom Adlerom, koji će postati prvi bubnjar "GnR-a".

- Dvojac je, kako je ispričao Solu, postao nerazdvojan, piše "Wall".

- Uskoro su se počeli da se drogiraju jeftinijom varijantom popersa - a uskoro su prešli na pušenje trave i hašiša, lutajući holivudskim ulicama i pričajući o muzici, maštajući o pokretanju benda i zarađivanju velikog novca.

- Izlazili smo samo zato da bi upoznali starije koke koje su nas vodile svojim kućama na Beverli Hilsu, priseća se Adler.

- Ponudile bi nas pićem, kokainom i dobro nas nahranile. Jedino što smo morali da uradimo zauzvrat bilo je da spavamo sa njima. Ponekad bi nas pokupili i frajeri, pa bi, u zamenu za oralni seks, dobili nešto droge i 30-40 dolara.

I na kraju je krenulo. Adler je imao kod kuće gitaru u koju se zaljubio Sleš, a ostalo je već istorija roka.

- Dao sam mu gitaru, odneo je kući i za nedelju dana se vratio sa pesmama. Bio je baš rođen za gitaru, rekao je Adler.

Dva para prijatelja uskoro su se upoznali s mladim gitaristom Trejsi Gansom koji će kasnije voditi hit band "LA Guns". Gansi su bili preteča budućih "Guns N Roses", a četiri buduća člana počeli su zajedno da nastupaju, dele drogu i devojke.

Pank muzičar Majkl "Duff" Mek Kegen iz Sijetla, koji je već sa 20 bio veteran jer je do tada svirao sa više od 30 bendova pridružio im se 1984. godine kada se preselio u Los Anđeles.

Javio se na oglas u lokalnim novinama u kojima je pisalo da se zainteresovani jave Slešu. Tako se popunio mozaik muzičare koji su pokrenuli jedan od najvećih bendova u istoriji roka, piše "New York Post".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs