životna priča

Melanholičnim glasom zavela svet: Rođena sam pod najtužnijom zvezdom! (FOTO)

Najharizmatičnija žena na sceni!

Muzika
22:44h Autor:
Melanholičnim glasom zavela svet: Rođena sam pod najtužnijom zvezdom! (FOTO)
Šade Adu, Foto: Profimedia

Od kako je njen baršunasti glas s hitovima “Smooth Operator” i “Your Love Is King” opčinio publiku još početkom osamdesetih, britanska pevačica Šade Adu nanizala je više od 50 miliona prodatih albuma, višestruke platinaste ploče, nagrade Gremi, planetarnu slavu, ali i status neverovatne muzičke legende – možda zato što se tako opsesivno krije od javnosti da je prijatelji u šali zovu Houi, po ekscentričnom milioneru pustinjaku Havardu Hjuzu.

Orgijali, drogirali se, krali, pa postali zvezde: Kako je nastao omiljeni bend 90-tih! (FOTO)

A post shared by Venum (@urbanvenum) on

Nevoljno daje intervjue, u proteklih je 20 godina samo je jednom bila na turneji i snima vrlo malo: u celoj karijeri snimila je samo sedamstudijskih albuma.

Na listi najbogatijih muzičara Sandej Tajmsa ona zauzima visoko mesto s imetkom koji se procenjuje na više od 30 miliona funti, a materijalne je stvari, tvrdi, ionako ne zanimaju previše.

Poslednji intervju Džordža Majkla: Tako sam se plašio da ću ga izgubiti, on je bio moj spasitelj! (FOTO, VIDEO)

Ne treba mi mnogo novca. Mogli biste da provalite u moju kuću u Londonu i izaći nakon pola sata praznih ruku jer niste našli ništa što bi bilo vredno ukrasti – sa osmehom objašnjava.

Očigledno je da govori istinu: uprkos silnom bogatstvu, vozi deset godina stari mercedes, u londonskoj kući ima, doduše, centralno, ali najradije se greje na stare električne grejalice sa rebrima, dok u kućici u majušnom selu na zapadu Engleske, gde se doselila još 2005. godine sa danas 20-godišnjom ćerkom Ilom, sama sprema i radi u bašti.

A najseksepilniji videospotovi svih vremena su...

Postoji grafit u Njujorku koji glasi: “Ova devojka peva samo kad ona hoće”!

Dobitak na ljubavnoj lutriji

– Neko mi je jednom rekao da sam horoskopski Jarac rođen pod najtužnijom zvezdom. Istina je da sam sklona seti, a mislim i da se od veselih pesama čovek katkad samo još gore oseća – priznaje Šade, koja za svoju egzotičnu lepotu može zahvaliti ocu Nigerijcu.

Rođena je u toj zemlji, puno ime joj je Helen Folasade (što znači “čast ti daje krunu”) Adu, ali je odrasla u Velikoj Britaniji gde se kao četvorogodišnja devojčica doselila s majkom Engleskinjom kada su se roditelji rastali. Živeli su u mestašcu Holand, “tugaljivom gradiću gde je polovina stanovnika bila starija od 65 godina”, jednom je rekla.

Sahranila dete, pobedila depresiju: Eni Lenoks (62) konačno pronašla sreću! (FOTO)

– U blizini nije bilo devojčica mojih godina pa sam se igrala sa bratom i njegovim društvom, vozila se na biciklu od jutra do mraka i pentrala se po drveću – seća se Šade.

Muzika joj nije bila prvi odabir profesije: posle završene škole dizajna "St Martin’s" u Londonu, počela je da radi kao kreatorka muške odeće, ali je bolje zarađivala kao prateći vokal. S vremenom je shvatila da joj muzika otvara i velike kreativne mogućnosti.

Kada je sa bendom snimila prvi album, “Diamond Life”, koji se prodao u više od sedam miliona primeraka, zvezda je bila rođena. Ali uspeh je pomutila tamna strana slave. Mediji su joj čeprkali po životu, paparaci su visili po stablima oko njene kuće da je uhvate u intimnom trenutku, a tabloidi kojima je smetala njena povučenost, lansirali su izmišljotine kako je u depresiji zbog nesrećne ljubavi ili zavisna od droga. Od onda pevačica ima snažnu averziju prema medijima i javnosti pa se nakon svake turneje, u potrazi za mirom i privatnošću, povlačila sve dublje u izolaciju.

Neverovatan život kraljice popa: Imala sam samo jednu ambiciju - da vladam svetom! (FOTO)

A post shared by SUBLIMA (@sublimajewelry) on

Oslonac je pokušala da pronađe u ljubavi. Udala se za španskog reditelja Karlosa Pliegu, čak se preselila u Madrid i tamo kupila kuću kako bi učvrstila brak, ali se ipak 1995. godine razvela

Jednostavno nije mogao da podnese da me deli sa svetom – kaže Šade.

Ni veza sa jamajčanskim muzičarom i producentom Bobom Morganom, sa kojim je 1996. godine dobila ćerku Ilu, nije potrajala. On danas nema nikakav kontakt sa svojom ćerkom.

Ali, sadašnji partner mogao je onaj pravi, veruje Šade, pa sa osmehom otkriva:

– Ian je bio u kraljevskoj mornarici, onda je radio kao vatrogasac, a zatim je diplomirao na fakultetu . Obrazovan je i fin, ali zna i da nacepa drva. Osećam se kao da sam dobila na lutriji!

Životna priča Mihaila Barišnjikova: Da biste postali veliki, morate to želeti tako žarko! (FOTO)

Srećna je i što ima i posinka. Deca su joj važna, a priznaje kako joj je ćerka od trenutka kada se rodila centar svemira. Posebno je ponosna što ju je uključila u svoj posao pa tako Ila peva prateći vokal na kompoziciji “Babyfather”, koja govori o tome kakva je čast i povlastica biti roditelj.

A post shared by Klean Magazine (@theklean) on

Ila mi je rekla da je moja muzika vrlo osećajna, a to mi mnogo znači – kaže Šade. A sigurno će značiti i publici.

2016. godine Ila je odelodanila da je transdžender i od tada mu je ime Izak.

Šade ju je naravno, podržala.

A post shared by STEREO.BE (@stereo.be) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs