Veoma humano

Kejt Midlton, skrivena dobrotvorka: Tajno donirala kosu za devojčice obolele od raka! (FOTO)

Kada je pre 3 meseca lepa vojvotkinja drastično skratila frizuru, niko sem njenih najbližih saradnika nije znao gde će završiti njena kosa

Celebrities
15:16h Autor:
Kejt Midlton, skrivena dobrotvorka: Tajno donirala kosu za devojčice obolele od raka! (FOTO)
Foto: Reuters / Hannah Mckay

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton donirala je svoju kosu u humanitarne svrhe kako bi se devojčicama koje boluju od raka napravile perike.

Kako pišu strani mediji, pre 3 meseca je Kejtin frizer skratio skoro 20 cm njene kose koja je zatim donirana organizaciji "Mala princeza" (Little princess). Ovo udruženje proizvodi perike za najmlađe pacijentkinje koji su usled hemioterapije i zračenja ostale bez kose.

foto: Profimedia

Kejt je na ovu ideju došla pre 4 meseca, kada joj je frizer predložio da skrati kosu, jer joj je bila preduga. Da ne bi bespotrebno bacili kosu, vojvotkinja se dosetila ove akcije i odlučila da je pokloni.

"Kosa je poslata pod lažnim imenom, tako da organizacija nije znala njeno pravo poreklo - mislili su da je od donatorke iz oblasti Kensington", otkrio je izvor blizak palati i dodao:

"Divno je kada pomislite da tamo negde devojčica radosno nosi periku napravljenu od kose prave princeze. Veoma je dirljivo to što je Kejt uradila i veoma pažljivo jer bi kosa inače bila bačena."

Kejt Midlton i princ Vilijam traže pojačanje: Oglas za posao iz snova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs