Neverovatno

5 stvari koje niste znali o britanskoj kraljevskoj porodici: Bizarni običaji na porođaju!

U iščekivanju smo rođenja novog člana koji bi trebalo uskoro da se rodi, pa vam donosimo pet malo poznatih detalja
Celebrities
18:42h Autor:
5 stvari koje niste znali o britanskoj kraljevskoj porodici: Bizarni običaji na porođaju!
Foto: Profimedia

Ako ste mislili da znate sve tajne o britanskoj kraljevskoj porodici i njihovim običajima, prevarili ste se. U iščekivanju smo rođenja novog člana koji bi trebalo uskoro da se rodi, pa vam donosimo pet detalja koje sigurno niste znali.

1. Zvaničnik vlade će da bude prisutan na porođaju?

Veruje se da je praksa počela 1688. kada je više državnih službenika gledalo porođaj žene kralja Džejmsa Drugog, kako bi prekinuli glasine koje su govorile da njegova supruga Marija uopšte nije trudna i da će beba zapravo da se krišom unese u sobu. Tradicija se nastavila i u 20. veku. Poslednje kraljevsko rođenje na kojem je bio prisutan državni službenik bilo je kada se rodila princeza Aleksandra, bliska rođaka kraljice Elizabete.

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

2. Kraljevski muževi imaju pametnija posla dok im se deca rađaju

Kraljica Elizabeta možda nije trebalo da trpi prisustvo vladinih svedoka dok je rađala princa Čarlsa, ali nije imala ni podršku svog muža, vojvode od Edinburga, koji je u to vreme imao mnogo bitniju zanimaciju - igrao je skvoš!

Princ Filip sav izubijan: Na prijem došao sa modricom ispod oka i sa flasterima! (FOTO)

3. Kraljica Viktorija je bila prva iz kraljevske porodice koja je koristila anesteziju na porođaju

Prvu "kraljevsku" anesteziju je dao doktor Džon Snou. Kraljica Viktorija, koja je rodila ukupno devetoro dece, primila je hloroform za ublažavanje bolova pri rođenju svog osmog i devetog deteta, princa Leopolda i princeze Beatrise. Njenu odluku o uzimanju anestezije olakšala je popularizacija analgetika u svetu u to vreme.

4. Princ Vilijam je prvi prestolonaslednik koji se rodio u bolnici

Vilijam je rođen u privatnoj bolnici St. Mary’s Hospital, 21. juna 1982. godine. Njegov brat Hari je rođen u istoj bolnici dve godine kasnije. Prvo dete princa Vilijama i Kejt Midlton, Džordž, rođen je takođe u toj bolnici 2013. godine.

Sada to zvuči normalno, a tada je to značilo raskidanje dugogodišnje tradicije, jer su do tada svi prestolonaslednici bili rođeni kod kuće ili u jednom od kraljevskih domova. Tako je princ Čarls rođen u Bakingemskoj palati, a kraljica Elizabeta je rođena u kući svog dede u Mejferu.

Prevrtljivi anđeo: Princeza Dajana htela da ubije Kamilu!

5. Kraljevske bebe nemaju prezimena

Članovi kraljevske porodice su "opterećeni" s mnogo imena, princ Vilijam je kršten kao Vilijam Artur Filip Luis, a njegov otac je Čarls Filip Artur Džordž. Mnogi od njih nemaju prezime.

Princ Vilijam i princ Hari koristili su "Vels" pri svojim prijavama u školi i dok su pristupali vojsci. Taj naziv su uzeli iz titule svog oca, princa od Velsa.

Kada je rođen princ Džordž, Vilijam i Kejt mu nisu dali "prezime", službeno je princ Džordž Aleksandar Luis od Kembridža. Taj naziv će moći da koristi dok bude pohađao školu.

Brane mi da viđam unuka: Princ Čarls otkrio na koga je besan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs