Pred kamerama pokušao da me skine, do krvi sam se branila: Poznata dama otkrila šok istinu o našem najdražem glumcu

Radmila Živković snimala je film "Naivko" sa čuvenim Ljubišom Samardžićem, a jedna scena i danas joj je ostala u sećanju, ali ne tako lepom...

Celebrities
10:52h
Pred kamerama pokušao da me skine, do krvi sam se branila: Poznata dama otkrila šok istinu o našem najdražem glumcu
Foto: Printscreen Youtube / Slavkoni

Radmila Živković, legendarna tetka Doka iz filma "Zona Zamfirova" i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu , dočaravala je kroz svoju karijeru najrazličitije ličnosti i karaktere. Posebno priznanje "Žanka Stokić" dobila je za rolu čuvene Živke ministarke, međutim, rad na ostvarenju "Naivko" ostavio je na nju veliki trag...

Šta se dogodilo na snimanju?

Naime, partner u filmu bio joj je bard srpskog glumišta Ljubiša Samardžić, a njihova čuvena scena uopšte nije trebalo tako da izgleda, iako su svi mislili da je dobro isplanirana po scenariju. Sve je bilo stvarno.

Radmila Živković, Ljubiša Samardžić
foto: Printscreen Youtube / Slavkoni

- Na prvom filmu "Naivko" mene je trebao da slika slikar i on je zamislio tako da je napravio taj portret sa golim grudima. Ja sam imala jednu bluzu od šantuga što je teška svila, gruba i jaka. On je na probama sve radio kako treba, mada kada se upalila kamera on je krenuo to da mi otkopčava i da proba da skine. Ja sam to držala sa obe ruke jer nisam smela da prekinem kadar. Kada se završila scena i kada sam skinula bluzu ona je bila urezana od te jačine i ramena su mi bila krvava. Ja sam plakala, naravno ne pred njima - rekla je glumica u emisji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Radmila Živković, Ljubiša Samardžić
foto: Printscreen Youtube / Slavkoni

Radmila mu nije ostala dužna, te mu se nakon 20 godina osvetila.

- Posle 20 godina radila sam film sa njim opet. Bila je scena gde sam ga udarala kišobranom. Ja sam ga udarala do besvesti. Rekla sam kolegi da ga ne brani jer ću stvarno da ga udaram. Branio ga je Zoran Cvijanović, a udarala sam Ljubišu Samardžića. Neka mu je laka crna zemlja, ali ovo je sada anegdota - ispričala je kroz osmeh

Ljubavni život Radmile Živković

O partnerima ova glumačke zvezde se malo zna, iako je godinama gledamo na daskama koje život znače, kao i na filmskom platnu, uspela je da svoju privantost sačuva samo za sebe.

Radmila Živković
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Jedino što se zna da se dva puta udavala. U prvom braku bila je sa direktorom fotografije i rediteljem dokumentarnih filmova Predragom Bambićem. Svojevremeno se i on oprobao u glumi, te je ostvario epizodne uloge u filmovima „Dečko koji obećava“ i „Zemlja istine, ljubavi i slobode“.

Iz te ljubavi rodila se ćerka Bojana, koja je krenula stopama slavnih roditelja, te smo majku i njenu naslednicu imali priliku da gledamo zajedno u kadru u seriji "Ulica lipa".

Bojana je često znala da kaže da su joj roditelji najveća podrška u životu, ali istovremeno i najveći kritičari. Iako su se razveli, ostali su u veoma dobrim odnosima, te se i danas mogu videti zajedno na porodičnim dešavanjima.

Potom je Radmila uplovila u bračne vode sa Draganom Mihajlovićem.

Strašna saobraćajna nesreća

Ruski državljanin je upravljajući automobilom u centru Budve 2015. godine udario u “ford fokus” u kome su bili poznata beogradska glumica Radmila Živković i njena ćerka Bojana. Tada su zadobile teške telesne povrede.

Bojana Bambić
foto: Privatna Arhiva

- Sve se desilo iznenada. Moja ćerka Bojana i ja bile smo u taksiju kada je na nas kolima naleteo taj čovek. On je u krivini prešao na našu stranu preko pune linije i pri velikoj brzini zakucao se u naše vozilo. Mi smo išli 28 kilometara na sat, taksista je vozio u drugoj brzini, a taj čovek koji nas je udario nije poštovao saobraćajne propise i kretao se prebrzo. Pritom je sve vreme razgovarao telefonom, to sam videla jer sam sedela napred. Pojas i vazdušni jastuci spasli su mi život, ali i slomili rebra. Potpuno smo razvaljene - ispričala je Radmila tada i dodala:

- Bojana je sedela pozadi i ničeg se ne seća. Ima potres mozga, polomljenu gornju vilicu, izbijene zube, isečenu usnu, desni su joj pokidane, sva je naduta, ima šavove spolja i iznutra… Pretrpela je ozbiljne stresove i traume. Rekli su nam da će kost najmanje šest meseci morati da zarasta, a posle ćemo videti šta može da se uradi. Smeštena je u Risnu jer su tamo neurolozi, dok sam ja zbog polomljenih rebara primljena u Kotoru. Izašle smo iz bolnice prošle srede i sada smo do daljnjeg u Tivtu. Moramo da idemo u Podgoricu gde mojoj ćerki treba da se uradi maksilofacijalni snimak. Obe primamo injekcije protiv bolova i pijemo antibiotike. I ja i Bojana imamo modrice po celom telu. Postavljene su mi trake preko grudi i leva rebra su mi pukla, dok mi je grudni koš potpuno nagnječen. Mogu samo do toaleta i nazad. Dobro je da smo izvukle žive glave, to je najvažnije - rekla je svojevremeno glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs