Povredio se do koske, bio je sav krvav, hteo je stvarno da me napadne: Radmila Živković imala šok odnos sa čuvenim dasom

Glumica Radmila Živković iznenada je umrla je u 72. godini u Beogradu,a ceo glumački svet i javnost su duboko potrešeni odlaskom jedne od omiljenih glumica.

Celebrities
17:55h
Povredio se do koske, bio je sav krvav, hteo je stvarno da me napadne: Radmila Živković imala šok odnos sa čuvenim dasom
Foto: Printscreen Youtube / Slavkoni

Čuvena glumica Radmila Živković imala je taj dar da svoje uloge pretvori u kultne, te će je zauvek sačuvati od zaborava legendarna tetka Doka iz filma "Zona Zamfirova", neprevaziđena Đilda iz serije "Srećni ljudi", ali i glavna rola u "Ulici lipa". Nikada se nije laktala za angažman, niti je htela da spusti svoje kriterijume, zato je postala i ostala velika umetnica!

Među svojim kolegama imala je velike prijatelje, a jedno od najvećih izgradila je sa Batom Živojinovićem, te su njihov odnos krunisali i kumstvom.

Radmila Živković
foto: Kurir / Dragana Udovičić

- Bata i Lula su mi kumovi, Lula je krstila moju ćerku Bojanu. Bata je bio čovek koji je pomogao svima, njemu si samo trebao da se obratiš i on je bio tu. Bio je veliki boem. I pio je i pušio, jeo, pevao...Ali je uvek imao granicu, umeo je da se kontroliše, ali kada se puštao, puštao se....Lula i on su fenomenalno pevali u duetu, mnogo je voleo da peva - rekla je Rada jednom prilikom o svom kupu.

Nakon Batine smrti gostujući u emisiji "Ami G šou" otkrila je brojne detalje o čuvenom Valteru, a u njegovu čast zapalila je i cigaretu, što pre nje niko to nije uradio uživo na televiziji.

"Ovu cigaretu palim mom Bati. Neka ova cigareta izgori do kraja, a Bata neće izgoreti nikad", istakla je tada.

Upravo sa svojim kumom i Batom Stojkovićem radila je na filmu "Poseban tretman". Kada je pre nekoliko godina rađena digitalizacija ovog ostvarenja, prisetila se zanimljivih detalja.

Bata Stojkovic
foto: PrintscreenJutjub/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

- Bata Stojković je bio zaluđeni glumac koji gori kao vatra, njegov plamen je bio svuda. Jednom prilikom je trebalo da razbije neku stolicu, ali je uhvatio pogrešnu, ne onu koja je bila rašrafljena. On je lupao, lupo...Povredio se do kostiju, sav je bio krvav. U filmu "Poseban tretman" je trebalo da juri Milana Srdača i mene kroz neku fabriku i da me stigne na mestu gde su neke palete, srča. Ja sam Goranu Paskaljeviću rekla da mi to raščiste i da ću ja sama da padnem, jer ako me uhvati udariće me stvarno. Ja sam pala sama, a on je poludeo. Počeo je da viče. Govorio je kako je trebalo da mi udari glavom o zid. "Pa zato smo ovo i uradili, da ne razbiješ", otkrila je tom prilikom prilikom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs