Gaga Nikolić i Bata Žvojinović slovili za velike prijatelje, a zapravo uvek bili u "sukobu": On otkrio nepoznate detalje

Mnogi ističu da se ličnosti poput Gage Nikolića i Bate Živojinovića više ne mogu roditi - imali su autentičan stav i džentlmensko ponašanje uz maksimalnu profesionalnost.

Celebrities
16:13h
Gaga Nikolić i Bata Žvojinović slovili za velike prijatelje, a zapravo uvek bili u "sukobu": On otkrio nepoznate detalje
Foto: Kurir / Marina Lopačić / Printscreen Youtube / Klasik TV K

Bata Živojinović i Dragan Nikolić, dva najveća imena jugoslovenske kimenatografije, i kroz život su koračali zajedno, deleći najveću radost, ali i najdublju bol. Međutim, oko jedne stvari kroz sve decenije velikog prijateljstva, uvek su se svađali! Upravo o kakavoj jabuci razdora je reč otkrio je glumac Bane Vidaković koji je imao prilike da radi sa njim.

Vidaković se prisetio kakav je privatno bio Živojinović:

- Voleo je da popije, pojede, ali nije imao problem. Tu se pokazivala njegova životinjska crta. Nije džabe imao nadimak Bata Životinja.

Poznato je da su se Bata i Gaga družili privatno, ali Bane Vidaković tvrdi da se su se uvek sukobljavali oko jedne stvari:

Bata Živojinović, Lula Živojinović
foto: Printscreen Instagarm lula.zivojinovic

- Bata i Gaga su se super družili. Njihov jedini sukob je bio zbog kafana. Takmičili su se u tome ko zna više mesta sa dobrom klopom - rekao je Bane.

Nakon Draganove smrti, Bata se osećao kao da mu je istrgnut deo srca.

- Još nisam potpuno svestan njegovog odlaska. On je bio pravo zlato, duša od čoveka, gospodin od glave do pete i sjajan glumac. Moj Krstaš! Ceo život proveli smo skupa, odrastali smo i gradili karijere zajedno. I s njim i s Milenom. Kada vam odlaze dragi prijatelji, ne možete da se otmete utisku da je to bilo prerano. Čini mi se da mi je otkinut jedan značajan deo života - govorio je Bata o Draganu.

Milena Dravić, Dragan Nikolić
foto: Fonet

Ovaj velikan srpskog glumišta nikada nije razmišljao o kraju.

- Šta je kraj? Trudim se da ne razmišljam mnogo unapred. Živim dan po dan i uživam u svakom od njih, čak i kad je loše vreme - rekao je legendarni Bata i dodao:

- Gaga Nikolić jednom prilikom požalio mi se da ga sve boli. Ja ga upitam zašto to meni priča kad sam deset godina stariji od njega, a on mi odgovara: Da, ali tebi je lako. Kad sam tražio da mi to pojasni, šeretski se nasmejao i rekao: Pa navikao si se! Dakle, sve zavisi od vas samih. Čak i raspoloženje ili misli koje nosite sa sobom, zavise od nas. Zato, odlučite se kakav život hoćete da vodite: nasmejan ili namršten - zaključio je, poslavši svima važnu poruku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs