Ovaj čovek je Novaku promenio život iz korena, posle 1 događaja više ništa nije bilo isto: Svi Đokovići ostali u šoku

Novak Đoković imao je sudbonosni susret sa patrijarhom Pavlom, a nakon toga u životu tenisera ništa nije bilo isto...

Celebrities
14:23h
Ovaj čovek je Novaku promenio život iz korena, posle 1 događaja više ništa nije bilo isto: Svi Đokovići ostali u šoku
Novak Đoković, Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković, jedna od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, na terenima je mnogo puta do sada pokazao svoju posebnost, ali u privatnom životu je vrlo jednostavna osoba posveće porodici, veri i pravim vrednostima. Na početku karijere se mnogo mučio, dokazivao, ali zasluženi uspeh nikako nije dolazio do Noleta. Međtutim, posle bliskog kontakta sa patrijarhom Pavlom sve se promenilo u njegovom životu...

Bio je to, po rečima Srđana Đokovića, sudbonosni susret, jer je Nole posle toga ušao u čuvenu seriju od 43 uzastopne pobede, osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta. Praktično, isterao je Rodžera Federera i Rafaela Nadala iz njihove zone komfora, i najavio domete koje je dostigao do današnjeg dana.

Novak Đoković
foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

- Bio je, mislim, novembar 2009. godine. Ušli smo u njegovu sobu. Pokojni patrijarh Pavle, i tada živi svetac, sedeo je u jednoj fotelji sa strane, u stanju polusna. Moja supruga Dijana, Marko, Đorđe i ja, seli smo na ivicu kreveta, a Novak je seo pored njega - rekao je Srđan u intervjuu za "Politiku" i nastavio:

- Đakon je rekao - Oče, stigao je Novak, blagosiljajte ga. Patrijarh je otvorio oči, okrenuo se ka Novaku i rekao 'sine, Bog te blagoslovio'. Spustio je svoju ruku na Novakovu. Od tog momenta, Nole je imao 43 pobede za redom - ispričao je Srđan.

A potom se i Dijana Đoković osvrnula na isti taj događaj u emisiji "Dok anđeli spavaju". Smatra da je to bio prelomni momenat u Noletovoj karijeri, a posebno je istakla nebeske oči patrijarha Pavla koje su je očarale.

Blagoslov patrijarha Pavla bio je prekretnica u Noletovoj karijeri.

- Zvali smo ga živi svetac. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA. Novak je sedeo na jednoj stolici pored njega, patrijarh je bio u fotelji u blaženom polusnu. Đakon koji je bio sa njim pokušao je da ga porbudi. Doneli smo mu Novakovu monografiju kada je 2008. osvojio svoj prvi grend slem. Objašnjavao mu je da je Novak tu, međutim on je spavao. Kada mu je đakon rekao da je došao da ga blagoslovi, u jednom trenutku on je otvorio oči. Ja sam tada u tom momentu videla da su to nebesko plave oči. Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka. Mislim da je to bila velika prekretnica u Novaku, jer tada osvaja Dejvis kup koji je bio odskočnica za sve dalje - objasnila je Dijana u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs