Šumaher 1. put snimljen nakon nesreće, žena u agoniji nakon šok izdaje: Ni sanjala nije da će joj ovako zagorčati život

Porodica čuvenog Šumahera ponovo se suočava sa strašnim ucenama od ljudi koji su radili u njihovoj kući

Celebrities
02:36h
Šumaher 1. put snimljen nakon nesreće, žena u agoniji nakon šok izdaje: Ni sanjala nije da će joj ovako zagorčati život
Korina Šumaher, Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Erlhof / imago sportfotodienst / Profimedia

Nenadmašan vozač Formule 1 Mihael Šumaher je pre više od decenije doživeo stravučan pad na zimovanju u jugoistočnoj Francuskoj. Od tada njegovo stanje je misterija, a mogu da ga viđaju samo najbliži članovi porodice. Postoje mnoga nagađanja kako šampion danas izgleda, a tek povremeno neka informacija procuri u javnost. Naslednici na čelu sa majkom Korinom trude se svim silama da sačuvaju njegovu privatnost, a nedavno su se suočili sa nedopustivnim ucenama od osoblja koje je bilo zaposleno kod njih u kući.

I Korina Šumaher je u nekoliko navrata jako emotivno pričala o svom suprugu, koji joj svakoga dana sve više nedostaje.

- Mihael mi nedostaje svakog dana. On je ovde, na drugačiji način, ali je ovde. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je jak. Pokušavamo da živimo kao porodica, onako kako bi se Mihaelu dopadalo. Živimo zajedno, radimo terapiju, činimo sve što možemo da mu bude bolje i udobno. Veoma mi je važna njegova privatnost. Ceo život je štitio on nas, sada mi štitimo njega - istakla je Korina Šumaher, supruga čuvenog vozača, koja se sada suočava sa novim ucenama.

Korina Šumaher
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Erlhof / imago sportfotodienst / Profimedia

Mnogobrojne ucene

Radnici iz vile Šumahera pokušali da ucenjuju porodicu snimkom, ali ih je pronašla policija.

Naime, legendarni Mihael okružen je najmilijima, samo retki prijatelji su imali priliku da ga vide, dok o njemu danonoćno brine privatno osoblje. Naime, svi su morali da potpišu posebne dokumente kojim se porodica štiti, ali...

Nemačka policija uhapsila je i treću osobu koja je optužena da je ucenjivala porodicu Šumaher fotografijama i snimcima na kojima se nalazi Mihael. Prethodno su već "pali" otac i sin, dok je sada 52-godišnjak priveden u blizini Vupertala, grada u zapadnom delu Nemačke, koji je inače radio kao obezbeđenje u Šumaherovoj vili.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

- Istražitelji su pretražili kuću ovog muškarca i oduzeli mu sve mobilne telefone, hard diskove i druge stvari - saopšteno je iz nemačke policije koja nije saopštila ime osumnjičenog.

Otac i sin, koji su prvo uhapšeni, tražili su od porodice nekoliko miliona evra ili će objaviti fotografije i snimke Mihaela Šumahera na internetu, a da bi znali da su ozbiljni - prvo su supruzi Korini poslali dokaze.

Treći uhapšeni je navodno stajao iza čitave "operacije" i prethodno je imao zadatak i da se inače bavi digitalnim porodičnim fotografijama, što je zloupotrebio i sada ga čeka potencijalna zatvorska kazna od čak pet godina.

Prijatelj hteo "ekskluzivu"

Prošle godine danima je svetske medije potresala vest da jedan od "prijatelja" slikao krišom Šumahera, te se spekuliše da prodaje fotografiju za, čak, milion evra. Ova situacija se ne dešava prvi put, pre par godina pojavio se jedan njegov "drug" koji je uradio nečuveno, prekršio sva pravila porodice i fotografisao Šumahera. Kasnije je fotografije pokušao da proda za pola miliona evra. Međutim, porodica je uspela da spreči objavljivanje slika, a navodno su i platili "otkup".

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Šumaherova supruga je sve više zabirnuta, jer se plaši da neće uspeti da sačuva njegovu privatnost.

Venčanje ćerke

Đina-Marija Šumaher trebalo bi da se uda za svog izabranika Jana Betkea i veliko slavlje je planirano na Majorci, gde porodica Šumaher ima vilu već šest godina.

A upravo iz Nemačke su stigle neverovatne vesti kako bi Šumaher mogao da prisustvuje venčanju naslednice ovog leta. Sa druge strane, mnogi veruju da to nije moguće...

Navodno je procurila informacija da su ga iz vile u Švajcarskoj Šumahera prebacili na ovo špansko ostrvo gde ima sve uslove za oporavak. S obzirom na to da porodica krije apsolutno sve o Mihaelu, niko nije ni skroz siguran gde se sada nalazi, ali nemački mediji veruju da bi mogao da bude viđen na svadbi.

Đina Šumaher
foto: Profimedia

Kobno zimovanje

Naime, kada se dogodila nesreća 29. decembra 2013. godine, niko nije mogao ni da pretpostavi sa kakvim sve posledicama će se suočiti Šumaher.

- Udario je u stenu, ali je tom prilikom nosio kacigu. Hitna pomoć stigla je do njega osam minuta kasnije i odmah organizovala helikopterski prevoz do bolnice. Bio je šokiran i pomalo zabrinut, ali u svesnom stanju... Moguće je da je pretrpeo povrede lobanje, ali nije ništa ozbiljno - bila je prva izjava direktora skijališta Kristofa Žerninjona-Lekomat.

Nakon toga Mihaela niko više u javnosti nije video, a policija je tada morala da opkoli bolnicu kako bi sačuvala legendu koja se se borila sa život. Iako su se svi nadali da će večiti pobednik uspeti i sa ovim da se izbori, krenule su da stižu loše vesti. A o njegovom stanju je prvi progovorio poznati neurohirurg Kolin Šif, istaknuvši da Šumaher nikada neće biti onaj stari!

1 / 7 Foto: OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia

Na dosadašnje Šumaherovo lečenje porodica je potrošila više od 40.000.000 dolara samo do 2020. godine. Bili su primorani da prodaju kako vredne stvari kultnog vozača formule 1, kao i porodično imanje od 6 miliona dolara i druge dragocenosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs