SRĐANU ĐOKOVIĆU ŽIVOT JE VISIO O KONCU, TEK SADA OTKRIO FRAPANTNE STVARI IZ ŽIVOTA: "Davali su mi 1% šanse da preživim!"

Srđan Đoković je posle mnogo godina otvorio dušu i iskreno progovorio o trenutcima kada mu je život bio ugrožen, te je priznao da je jedva preživeo.

Celebrities
16:42h Autor:
SRĐANU ĐOKOVIĆU ŽIVOT JE VISIO O KONCU, TEK SADA OTKRIO FRAPANTNE STVARI IZ ŽIVOTA: "Davali su mi 1% šanse da preživim!"
Kako je Srđan Đoković jedva preživeo?, Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srđan Đoković je nekoliko puta zbog svojih postupaka bio u žiži javnosti, međutim, gostujući u jednoj emisiji otkrio je detalje iz privatnog života koji su mnoge ostavili bez teksta. Naime, priznao je da mu je život visio o koncu, te da se suočavao sa velikim zdravstvenim problemima.

Petnaest godina Srđan Đoković je živeo Novakov život. U svemu tome, kako navodi, najviše su patili Marko i Đorđe, koji su u tom periodu bili dosta zapostavljeni.

Srđan Đoković
foto: Kurir/Dado Đilas

- Dosta su patili, svi smo. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar delić one pažnje, vremena i para, zato što je to sve, pod znacima navoda, pojeo Novak. Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan vredan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. Ta ogromna senka Novakova, koju Marko nije mogao da podnese je doprinela tome da on napusti profesionalni tenis i da ode i živi u Španiju. To je za mene bio težak udarac i dan danas je. Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni delić onoga što je dato Novaku, posvetimo njima dvojici. Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunda oni to meni nisu zamerili, jer su zaista sjajni momci.

Srđan ističe da je često ulazio u očajanje zbog situacija u kojima su se nalazili na početku Novakove karijere, kao i da su te stresne situacije ozbiljno narušilo njegovo i Dijanino zdravlje.

Dijana Đoković, Srđan Đoković
foto: ATA Images

- Novak nije bio upućen do svoje 17. godine sa kakvim problemima se susrećemo oko finansiranja njegove teniske karijere. Tada je saznao da su svi lokali koje smo imali u stvari iznajmljeni, kao i stanovi u kojima smo živeli, ali zato je on i uzor tom trećem svetu, jer je od samog početka bio normalan dečak. Mi smo obična srpska porodica koja nije imala nikoga iza sebe, osim nekoliko prijatelja koji su bili zaista fantastični i zahvaljujući njima, uspeli smo da izguramo sve do kraja. To su bili veliki stresovi. Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre 9. Sve to je nekako bio uslov da se dogodi, da bi se Novak napravio takav, kakav jeste – kaže Srđan i otkriva da su je zdravlje bilo ozbiljno ugroženo, kao i da su mu se lekari mesec dana borili za život, a davali su mu samo jedan posto šanse da će preživeti.

1 / 7 Foto: Profimedia

- Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije. Doktori su mi mesec dana davali jedan posto šanse da ću preživeti. Da me nisu prebacili u Minhen, teško da bih preživeo, jer nije bilo uslova za preživljavanje kod nas – zaključio je Srđan Đoković u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1.

(Stil / K1 / Espreso)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs