Jedan od retkih u Holivudu koji je karijeru izgradio bez skandala: Neverovatno je za šta drži rekord u Ginisovoj knjizi

Tobi Megvajer je talentovani glumac koji niti pije, niti se drogira, vegan je, praktikuje jogu, posvećeni otac i sušta suprotnost od svog najboljeg Holivudskog prijatelja

Celebrities
Jedan od retkih u Holivudu koji je karijeru izgradio bez skandala: Neverovatno je za šta drži rekord u Ginisovoj knjizi
Foto: Profimedia

Tobajas Vinsent Megvajer je rođen 27. juna 1975. u Santa Moniki u Kaliforniji od roditelja Vendi Braun i Vinsenta Megvajer. Popularniji kao Tobi Megvajer, on je jedan od najpoznatijih glumaca u Holivudu, koji je svoju karijeru gradio na osnovu čistog talenta bez skandala, a počeo je još kao dete.

Magvajer je debitovao u glumi kada je imao 14 godina u "Čarobnjaku" (1989). Pojavljivao se u reklamama i TV emisijama pre nego što je dobio glavnu ulogu u televizijskoj seriji „Veliki Skot!“ (1992). Prvu veliku glavnu filmsku ulogu dobio je u filmu „Ledena oluja“ (1997). A ostvario je i mnoge druge uloge u poznatim ostvarenjima.

Ipak najpoznatiji je po ulozu Pitera Parkera/Spajdermena u filmu „Spajdermen“, koji je postigao ogroman uspeh na blagajnama. A igrao je i u njegovom nastavku iz 2021. „Spiderman: No Vej Home.” na iznaneđenje mnogih priznao je da nikada nije pročitao stripove ovog superjunaka.

Endru Garfild, Spajdermen
foto: AP

Izuzetno je talentovan, a sve svoje uloge igra sa velikim ubeđenjem. Zaslužuje sva priznanja i nagrade koje je osvojio. interesantno je da je trebao da glumi Vila Tarnera u seriji filmova "Pirati sa Kariba" ali je tu ulogu umesto njega, maestralno odigrao Orlando Blum.

Takođe 2012. je pokrenuo svoju produkcijsku kompaniju Material Pictures, koja je 2020. producirala „Nasilno srce“. Magvajer je takođe producirao film „Vavilon“ iz 2022. sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi.

Tobi Megvajer
foto: Reuters

Malo ko zna da je njegov san je bio da postane kuvar kada je bio student, ali se umesto toga pridružio dramskoj sekciji, a ostalo je istorija! Takođe on je šampion u pokeru i pobedio je na mnogim takmičenjima.

Njegov najbolji prijatelj je Leonardo Dikaprio, sprijateljili su se pre 35 godina i obećali su da će uvek jedan drugom pokušati da obezbedi uloge u filmovima u kojima su već imali uloge. Magvajer je bio oženjen dizajnerkom nakita Dženifer Majer od 2007. do 2016. godine. Zajedno imaju dvoje dece koje obožava i u njegovoj biografiji na Tviteru piše „Glumac, producent, tata“, što je najslađa stvar ikada!

Tobi je vegan i proučava jogu, izbegava alkohol i opijate u širokom luku, a zanimljivo je da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je ponovio svoju ulogu Spajdermena 2021. godine, on drži rekord za „najdužu karijeru kao Marvel lik uživo“.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs