Životna priča leonarda di kaprija

Razvratan život Leonarda Di Kaprija: Jezivi skandali koje advokati decenijama zataškavaju! (FOTO)

Džordž Kluni kaže da te slava zaustavi u razvoju onog trenutka kad postaneš slavan. To se dobro viid na svim dečjim zvezdama koje nemaju pojma kako da se nose sa svetom oko sebe ni kada napune 30, pa su lak plen droge i ostalih loših uticaja. Pa i na samom Džordžu ‒ bio je zreo muškarac od 33. kad ga je proslavila “Hitna služba”, a sada možemo samo da mu se divimo zbog toga kako se ponaša, i poslovno i privatno.

Vip priča
Autor:
Razvratan život Leonarda Di Kaprija: Jezivi skandali koje advokati decenijama zataškavaju! (FOTO)
Leonardo Di Kaprio, Foto: Profimedia

Leonardo Di Kaprio je zapeo u 23. godini kao mladi lepotan na kojeg su se, zbog uloga u “Romeu i Juliji” i “Titaniku”, bacale sve mlade i ne tako mlade žene, a on, novookrunjeni “kralj sveta”, mogao je da bira i da se provodi kako je hteo. Malo se toga u Leovom životu promenilo od 1998. godine, kada je uglavnom Njujorkom, a i dobrim delom Zemljine kugle krstario sa svojom "pussy posse". "Posse" je potera, "pussy" u ovom slučaju ne znači mala mačkica, nego termin ima ono drugo, vulgarnije značenje.

Od nemaštine do vrha: Neverovatna životna priča Arnolda Švarcenegera! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim Lea, u lov na voljne i manje voljne devojke su išli i Tobi Megvajer, iluzionista Dejvid Blejn, Lukas Haa i još nekoliko momaka koji su uživali u Di Kaprovoj moći i odsjaju slave koja se i na njih odražavala pa su mogli da ulaze u klubove u koje su hteli, sedeli za najboljim stolovima, posluživani najvećom brzinom, a žene u koje bi uprli prstom bile bi njihove. Tobi je sada srećno oženjen otac dvoje dece, što ne znači da više nije Leov prijatelj, Blejn već dugo nije viđen u njegovom društvu, a Lukas se pretvorio u Di Kaprijevu senku pa ga možete videti svugde gde je i Leo. Dečko koji je karijeru započeo u hvaljenom “Svedoku”, uz Harisona Forda, sada se zadovoljava manjim ulogama i valjda mu je dovoljno što uz prijatelja proživljava sve prednosti glamura holivudske A liste.

Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)

foto: Profimedia

Još je nešto ostalo isto, a to je uzrast i profil žena koje orbitiraju oko 43-godišnjeg Lea: gotovo su to redom modeli u ranim dvadesetim godinama. Tako je bilo kad su Leu društvo pravile Naomi Kembel, Kristen Zeng, Ema Miler, Brižit Hol, Amber Valeta, Žizel Bundšen, Ana Vjalicina, Bar Refaeli ili Toni Garn, cura koja je tada punila 21. rođendan. Retke “ne-manekenke” koje su se uvukle na ovu listu su Spajsica Ema Banton,Maraja Keri, starlete Karmen Elektra i Paris Hilton, glumice Bižu Filips i Ališa Silverstone. Doduše, Leo je naučio da devojke s ovog drugog spiska ne slušaju tako dobro kao manekenke. Di Kapriju, koji jako pazi da što manje detalja iz njegovog privatnog života iscuri u medije, a ima i vernu prijateljsku pratnju koju nikakvi obećani honorari od tabloida ne mogu da privole da izdaju svoju zvezdu, popustila je, recimo, paž­nja na spomenutom rođendanu mlade Toni.

Cura koja dolazi iz vremna Tvitera i Instagrama ima i takve prijatelje, pa su Leove fotke s opuš­tene žurke osvanule na društvenim mrežama. Nekoliko sati kasnije sve su uklonjene, svi blogeri i mediji dobili su oštro upozorenje Leovih advokata da učine isto, a Toni se takva greška nije ponovila. Nije ni čudno što je Tina Fej na dodjeli Zlatnih globusa od pre nekoliko godina najavila Di Kaprijev dolazak na pozornicu: “A sada, poput vagine supermodela, poželimo toplu dobrodošlicuLeonardu Di Kapriju.”

Životna priča Monike Seleš: To što sam njega izgubila boli me više nego rana od noža! (FOTO)

foto: Profimedia

S glumicama je drugačije. U vreme dok je harala "pussy posse", i dok su izluđivali svojim prohtevima osoblje ekskluzivnih klubova, a potom odlazili bez ikakve napojnice (Leo je bio zloglasan po škrtoj ruci), dečacima je jedno veče za oko zapela Elizabet Berkli. Osrednja glumica tada je, krajem 1990-ih, bila na vrhuncu slave zah­valjujući kontroverznom filmu “Showgirls”, Pola Verhoevena, u kojem je imala jednu od glavnih uloga. Da li su Leo i ekipa pomislili da se Elizabet i u privatnom životu ponaša skandalozno kao njen lik Nomi Maloun, nebitno je. Bitno je da su poslali “nekog” po nju, jednu od holivudskih agentkinja koja je skupljala bodove obavljajući sitne posliće za razmaženu ekipu. Ta je došla do Elizabet i rekla joj da dečki traže da im se pridruži. Elizabet je objasnila da je u klubu s dečkom Rodžerom Vilsonom i mislila da je time sve rešila.

Životna priča Patrika Svejzija: Gubitak sestre, alkohol i ljubav prema ženi koja ga je varala s kim je stigla! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, kad su ona i Rodžer stigli kući, počela je serija napornih i neugodnih poziva. U jednom od njih Rodžer je imao “psovački” okršaj s nekim iz Leove pratnje, a sve je završilo tučom ispred kluba u kojem je Vilsonu teško povređen dušnik. Sumnja se da je udarac naneo upravo Leo, kojeg je Rodžer tužio za 45 miliona dolara. Slučaj je rešen nagodbom, ne zna se kolikom, zna se samo da je odjednom cela priča prestala da se spominje. Druga Leova “opekotina” zbog glumica novijeg je datuma. Za vreme filmskog festivala u Kanu 2011. godine, podjednako važnog zbog filmova koliko i zbog bogataških jahti usidrenih na Azurnoj obali, Leo je na jednom takvom plovilu ugostio svoju uobičajenu ekipu - prijatelje bogate i manje bogate, manekenke, starlete i sl. Među njima se našla i Blejk Lajvli, za koju se ne zna što je tačno tražila u Kanu, ali se zna da je otišla s Leom. Usledilo je leto ljubavi, a Di Kaprija, inače opsesivno sklonog skrivanju od kamera koje nisu filmske, moglo se videti kako s Blejk obilazi evropske crkve, šeta ulicama uobičajenih evropskih turističkih odredišta, čak i u Veroni, gradu najslavnijeg ljubavnog para Romea i Julije, kako kleči pred mladom glumicom. Na putu, da ga svi dobro vide. U ranu jesen Blejk ga je posetila u Australiji, gde je snimao “Velikog Gatsbija”, a kad je nekoliko dana kasnije okončala vezu “jer nije bila spremna ozbiljno da se veže kao što je Leo hteo”, danima se durio i svima na snimanju pravio velike prob­leme. Još je gore bilo kada je samo nedelju dana kasnije Blejk započela vrlo ozbiljnu vezu s Rajanom Rejnoldsom, koja se završila brakom. Di Kaprio se brže bolje vratio manje zahtevnim manekenkama.

Od užasnog detinjstva bežao u svet mašte: Životna priča genija koji je ostavio neizbrisiv trag! (FOTO)

foto: Profimedia

Fama oko Lea rasla je zbog još jedne činjenice, ili glasine, zavisno koliko ste u sledeće spremni da verujete: Leo je, kažu, neverovatno obdaren, i pritom ne mislimo na glumački talenat, iako taj ni na trenutak ne dolazi pod znak pitanja.

Bobi Braun, jedna od najpoznatijih rok grupi devojaka s kraja 1980-ih i ranih 1990-ih, u svojim memoarima tvrdi da se u jednom trenutku, kada ju je ostavio Tomi Li, spetljala s Leom. Bilo joj je čudno kada joj je zapevao “Waterfalls” ženskog benda TLC, ali je pravi šok doživela kada je spustio pantalone.Ogroman je”, kaže ona. Časopis Plejgrl, pak, se bio dokopao fotografija Lea dok se go ludirao s Tobijem i Blejnom i 1998. planirao da pokaže svima koliki je Leo, ali ih je glumac preduhitrio tužbom pa su slike ostale pod ključem. A kažu da Šeron Stoun nisu samo Leove uloge u “Životu ovog dečaka” i “Šta muči Gilberta Grejpa” navele da iz sopstvenog džepa platila Di Kaprijev honorar za film “Brzi i mrtvi”, toliko ga je želela u filmu.

Životna priča najbogatije princeze Holivuda: Ništa nije moglo da je pripremi za život koji joj je sudbina namenila! (FOTO)

foto: Profimedia

Leo je pod tepih relativno uspešno pomeo i mali film znan kao “Don’s Plum”: njega, Kevina Konolija, Tobija, Amber Benson i još nekoliko pripadnika tadašnje holivudske “zlatne mladeži” snimao je njihov prijatelj R. D. Rob 1995.-96. godine kako se zabavljaju u jednom kafiću. Razgovaralo se o alkoholu, drogi i seksu, a sve je bilo začinjeno vrlo vulgarnim šalama i pošalicama. Trebala je to da bude zafrkancija i vežba, ali kada su se Leo i Tobi proslavili, Rob i producenti odlučili su to da objave kao crno-belu dramu.

Sve prevare i skandali nisu uspeli da mu razore porodicu: Životna priča najseksepilnijeg muškarca današnjice! (FOTO)

foto: Profimedia

Di Kaprio i Megvajer nisu hteli ni da čuju i odmah su ih tužili. Nije u pitanju, sigurno, bilo samo to što neko na njima želi da zaradi, mnogo je važnije bilo to što su o ženama govorili tako odvratne rečenice ‒ i pritom se često baš i ne čini da glume ‒ da bi njihov imidž pretrpio itekakvu štetu. Film je na kraju izdat van Amerike, ali nije imao odjeka i uglavnom je ­zaboravljen. Nije čudno što Di Kaprio nastoji da kontroliše sve delove života koje može: dečak koji je odrastao s poremećajem u ponašanju, u jednom od najgorih delova Los Anđelesa, u porodici koja se vrlo lako može nazvati boemskom, verovatno je u potrazi za kakvim-takvim sidrom. Leova majka Irmelin, Nemica koja je radila kao advokatska sekretarica i s kojom je glumac živeo sve do mesec dana pre premijere “Titanika”, trudila se da sina vaspita najbolje što je mogla u četvrti zapadnog Holivuda kojom su vladali narko-dileri i prostitutke. Leo je imao pet godina kad ga je uza zid pribio diler naoružan noževima, a dobijao je batine skoro na dnevnoj bazi. Irmelin nije dete podizala sama jer se Leov otac Džordž, crtač i prodavac stripova, potrudio da ostane u sinovljevom životu i nakon što se razveo od njegove majke kada je Leu bilo samo godina dana.

Ona je vatrena, neukrotiva, buntovna i uvek samo svoja: Životna priča Selme Hajek! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali Džordžov pristup bio je zabava, zabava i samo zabava, pa su otac i sin stalno ludovali po kvartovskim feštama, a kroz kuću su defilirali brojni likovi iz raznih sfera američkog umetničkog života, od onih koji nikada nisu uspeli na sceni do Čarlsa Bukovskog i Hjuberta Šelbija Džuniora, autora “Poslednjeg izlaza za Bruklin” i “Rekvijem za snove”.

Tužna životna priča Lajze Mineli: Molila majku da se ne ubije, živela bez ljubavi, jednu stvar nikad nije prežalila! (FOTO)

foto: Profimedia

Džordž je dugo Leonardu birao i uloge. Do Kaprio je glumom počeo da se bavi još kao klinac, iako je u početku zbog sklonosti izazivanju haosa oko sebe često izbacivan sa setova reklama. Kasnije, kada se videlo da ga škola nimalo ne zanima i da jedva podnosi okove razreda, Leo je počeo da sledi starijeg polubrata Adama Farara u glumačkoj karijeri. Adam je dete Džordžove žene Pegi En, kojom se oženio nakon što je ostavio Irmelin. Fararu je kao mladom odlično krenulo u Holivudu, pa je Leo imao na koga da se ugleda kao dete željno pozornice. Ali kako je od početka 1990-ih Leu karijera išla uzlaznom putanjom, tako je Adam tonuo u svakom pogledu, pa zad­njih 15 godina, uprkos Leovim pokušajima da ga podstakne da od sebe i za sebe stvori nešto pošteno, Farar svako malo završi u zatvoru zbog nasilja, krađa i droge.

Muževi je mlatili, živela na ulici, pokušala da se ubije: Životna priča Hale Beri! (FOTO)

foto: Profimedia

Di Kaprio se od takve sudbine spasio. Pod Džordžovim je nadzorom odlazio na audicije i najpre dobijao manje uloge na televiziji, među ostalima i u slavnoj sapunici “Santa Barbara”. Onda ga je među 400 kandidata Robert De Niro lično odabrao da mu bude part­ner u drami “Život ovog dečaka”. Leo je poverenje potvrdio sjajnim nastupom u ulozi zlostavljanog dečaka koja je oduševila kritičare i donela mu dve nagrade.

Glumica raskošnog talenta i velike harizme: Pobegla iz sekte, izgubila decu, najveću ljubav spasila od droge! (FOTO)

foto: Profimedia

Otac je Di Kaprija navodio na nastupe koji su mu redom bili izazovi, pa su usledile jednako zahtevne uloge u “Šta muči Gilberta Grejpa” (prva nominacija za Oskar) i “Dnevnik košarkaša”, u kojem je Leo glumeći nadarenog košarkaša kojeg uništava droga verovatno najbliže došao narkomaniji: momak koji se odrastajući nagledao užasa koje donose heroin, krek i slična sredstva, u životu nije probao ništa jače od alkohola. Od droge ga odvraća i tragična sudbina nekolicine njegovih vršnjaka i kolega. Kristofer Petiet, Bred Renfro i Džonatan Beandis su se, i pre i kasnije, takmičili za uloge s Leom. Petiet i Renfro umrli su od predoziranja, Brendis se obesio nakon duge borbe s zavisnošću. River Finiks je bio u ranim godinama Leove karijere njegov uzor: Di Kaprio se divio Finiksovim nastupima i žudeo za ulogama kakve je ovaj igrao, a onda mu se želja ispunila na najgori mogući način: kada je kombinacija heroina i kokaina ubila Rivera, Leo je bio taj koji je preuzeo ulogu Artura Rimbauda u “Totalnoj ­pomrčini”.

Životni brodolomi Silvestera Stalonea: Svaki šampion je nekada bio borac koji je odbijao da odustane! (FOTO)

foto: Profimedia

Leonardo je već samostalno, bez Džordžovog uticaja birao uloge kada je upao u tornado “Titanika”. Iako je od početka znao da film Džejmsa Kamerona nije mali, nezavisni film, ništa ga nije moglo pripremiti na činjenicu da mesecima nije silazio s naslovnih strana, da su ga gde god je krenuo pratili vriskovi i da su se uz njegov lik i delo vezali epiteti: najseksi, najslađi, najpoželjniji, najlepši... Situaciju je, ako se to može tako reći, pogoršala činjenica da je malo pre “Titanika” Leo bio Romeo u neobičnoj adaptaciji Baza Luhrmana.

Muškarci je obožavaju, žene zavide: Životna priča Mišel Fajfer! (FOTO)

foto: Profimedia

Ekranizacija je bila pomerena, ali lik Romea je ostao isti pa nije bilo pomoći ženskim srcima širom planete. Ma koliko uživao u tome što su mu se širom otvarala vrata i ruke milona žena, taj status u karijeri Leo nije hteo. Ogradu od statusa zavodnika lepog lica digao je birajući zahtevne uloge u filmovima koji se retko mogu nazvati lakim štivom.

Najzločestiji dečko sa ulica Londona: Jedna greška ga je koštala najveće ljubavi! (FOTO)

1 / 10 Foto: Profimedia

Najbliže što je Di Kaprio došao komediji bile su uloge u satiri “Superstar” Vudija Alena i s relativno lepršavim nastupom u “Uhvati me ako možeš” Stivena Spilberga. A nijedan od tih filmova baš ne izaziva suze zbog smeha. S druge strane, s Martinom Skorsezeom, kojem nisu svojstvene komedije, Di Kaprio je sarađivao na već pet filmova. Dva od njih - “Avijatičar” i “Vuk s Vol Strita” - doneli su mu Zlatne globuse i nominacije za Oskar.

Nakon mnogo godina Leonardo Di Kaprio je osvojio Oskar za glavnu mušku ulogu u filmu " Povratnik".

Turbulentne ljubavne veze i jedna izdaja koju nikad nije prebolela: Životna priča Ume Turman! (FOTO)

Izgleda da Leonardo Di Kaprio ima samo dve važne ženske osobe u svom životu koje su uvek tu za njega - majka i najbolja prijateljica Kejt Vinslet. Naime, Leo se sa Kejt upoznao na snimanju filma "Titanik", a njihovo prijateljstvo o kojem se i dan danas polemiše da li je tu možda nekada bilo i nešto više, traje i dan danas, pa su uvek tu da se podrže kada je jedan od njih nominovan za neku prestižnu nagradu ali i kada njemu treba pratilja za crveni tepih.

Iskompleksirana i drska, zavela pola Holivuda: Ništa je nije sprečilo da stigne do vrha! (FOTO)

1 / 4 Foto: Profimedia

Nema naznaka da će Leonardo u skorije vreme promeniti smer u karijeri. Doduše, trenutačno se ne zna ni hoće li pratiti ovaj kojim sad ide jer Leo je najavio pauzu od glume nakon osvojenog Oskara. Rekao je da je iscrpljen i da mora da se dobro odmori i odvoji od posla i uloga koje su ga iscedile. Pretpostavljamo da to znači novu rundu provoda na jahtama, vožnji biciklom i obilazaka klubova s Lukasom, verovatno i biranje nekog novog modela iz kataloga Viktorija Sikreta. Samo da ne bude kao Areta Vilson, manekenka koja mu je 2005. razbila flašu o glavu. Takvo šta ni Leu, koji zaista voli adrenalin i koji je dva puta skakao s padobranom, sigurno ne bi pomoglo da se reši stresa.

A onda mu se javio Kventin Tarantino sa do sada najboljim scenarijom u svojoj karijeri, pa se Leo vratio na set. Film će svoju svetku premijeru doživeti početkom 2019. godine, a pored njega u filmu će glumiti i Margo Robi,Bred Pit i Al Paćino.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs