MIRKA IZA SEBE IMA PROŠLOST KOJU JOJ MNOGI NISU OPROSTILI: Bila verena za ARAPINA, pa Federeru rodila 2 para blizanaca

Životna priča Mirke Federer prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
MIRKA IZA SEBE IMA PROŠLOST KOJU JOJ MNOGI NISU OPROSTILI: Bila verena za ARAPINA, pa Federeru rodila 2 para blizanaca
Foto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mirka Federer redovno privlači pažnju javnosti i važi za jednu od najpoznatijih supruga.

Rođena je kao Miroslava Vavrincova 1. aprila 1978. godine u Čehoslovačkoj. Sa 2 godine, njena porodica je emigrirala u Švajcarsku. Počela je da igra tenis sa 9 godina nakon što je na jednom turniru upoznala Martinu Navratilovu.

Njen najviši svetski plasman bio je 83, 2000. Iste godine je predstavljala Švajcarsku na Letnjim olimpijskim igrama u Sidneju, Australija, gde je upoznala Rodžera Federera. 2002. su zajedno igrali u dublu na Hopman kupu. Mirka je bila prinuđena da se povuče iz tenisa 2002. godine zbog povrede stopala.

Mirka Federer
foto: Michael Simon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ubrzo nakon poznanstva, uplovili su u ljubavnu vezu. Zanimljivo je da Mirka u tom momentu nije bila slobodna, odnosno bila je verena za bogatog Arapina, ali njeno srce ipak je ukrao Fedrer.

Kada je shvatila da je zaljubljena u slavnog tenisera, raskinula je veridbu, pokušavajući godinama da sakrije taj postupak od očiju javnosti.

Mirka Federer
foto: Profimedia

Sedam godina nakon završetka karijerezbog povrede koju je imala, Mirka staje na ludi kamen sa Federerom. Par se venčao 2009. godine, a Mirka je istakla da joj je on bio najveća podrška.

Mirka Federer, Rodžer Federer
foto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

"Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem", rekla je Mirka jednom prilikom.

Zanimljivo je da se par dva puta ostvario u ulozi roditelja dobivši blizance. Prvi put je Mirka donela na svet dve devojčice Milu Rouz i Šarlin Rivu, a drugi put dva dečaka Lea i Lenija, pa će Rodžerove porodične fotografije i u budućnosti biti neodoljive i ispunjene dečjim osmesima.

Rodžer Federer, Mirka Federer
foto: AMOR ROMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Federerovu i Mirkinu decu nismo imali prilike često da viđamo. Trudio se Federer da svoj život drži u privatnosti i malo detalja je dolazilo iz njegovog doma, pogotovo kada su deca u pitanju. Iako su se pojavljivala povremeno na turnirima, nismo mogli često da ih vidimo.

Rodžer Federer, Mirka Federer
foto: AMOR ROMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Iako im je otac jedan od najuspešnijih i najbogatijih sportista svih vremena, deca Rodžera Federera sama zarađuju novac za džeparac. Pre nekoliko godina, teniser je otkrio na koji način su njegova deca uspela da zarade za džeparac.

"Kao i poslednjih nekoliko godina, iznajmili smo kuću za vreme trajanja Indijan Velsa pošto smo prosto navikli tako. Kada je Majami u pitanju onda smo u hotelu, ali u svakom slučaju volimo da znamo, naravno zbog dece i njihove rutine, gde ćemo spavati", rekao je Feder i nastavio:

1 / 8 Foto: Alfonso Vega / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"U Indijan Velsu je dosta drugačije, deca su stalno u bazenu ili neprestano trče oko njega, a od ove godine su napravili i štand za prodaju limunade na ulici. Samo u utorak su zaradili 70 dolara, ali mi nisu dali ništa. Bilo je sjajno, nažalost – ja nisam bio tu jer sam imao obaveze i treninge u kompleksu, ali znam da su imali odličan dan i da su komšije bile veoma velikodušne".

Mnogi su bili oduševljeni načinom na koji su Federer i Mirka vaspitali svoju decu, budući da živimo u vremenu u kojem je došlo do poremećaja vrednosti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs