"IMALA SAM SAMO 15 GODINA KAD SAM OTIŠLA SA KOSOVA": Albanska najskandaloznija pevačica ŠOKIRALA priznanjem

Kad se Dua Lipa preselila sa Kosova imala je samo 15 godina

Celebrities
23:23h Autor:
"IMALA SAM SAMO 15 GODINA KAD SAM OTIŠLA SA KOSOVA": Albanska najskandaloznija pevačica ŠOKIRALA priznanjem
Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Dua Lipa je otvoreo pričala o svom iskustvu preseljenja u London nakon što je napustila porodični dom na Kosovu kada je imala samo 15 godina.

Rođena u Londonu, od kosovsko-albanskih roditelja koji su pobegli iz konflikta i političke nestabilnosti na Balkanu, Dua je napustila Veliku Britaniju 2008. godine kada se njena porodica preselila u Prištinu.

Dua Lipa, kontrasna frizura
foto: PrintscreenInstagram/brittanyxavier

Međutim, nakon nekoliko godina, mlada zvezda je odlučila da se sama vrati u Veliku Britaniju sa samo 15 godina, kako bi sledila svoje snove jer je želela da postane pop zvezda.

Objasnila je: "Vratila sam se u London iz Kosova sama sa 15 godina jer su tamo bile veće mogućnosti da ostvarim svoje potencijale u muzici."

Dua Lipa
foto: Profimedia

Kada su je pitali kako se osećala praveći tako veliki korak tako mlada, popularna pevačica je otkrila da je uprkos njihovom fizičkom odsustvu i dalje osećala neverovatnu podršku svoje porodice.

"Veoma sam bliska sa svojim roditeljima koji su mi puno poverenja pružili, tako da sam bila što je moguće bolja. Moja porodica me održava čvrsto u svim ovim ludilima i svim mojim skandalima," otkrila je Dua.

Dua se vratila u Veliku Britaniju 2014. godine jer je verovala da mora da se preseli ako želi da se probije na internacionalnom muzičkom tržištu.

Dua Lipa
foto: Profimedia

Kada se vratila u London, preselila se kod starijeg prijatelja porodice u Kandemu i pohađala školu Parliament Hill, gde je postigla četiri A-nivoa iz politike, psihologije, engleskog jezika i medijskih studija.

Iako je bila udaljena, Dua je ostala bliska sa svojom porodicom, čak je i njena majka letela u London na roditeljske sastanke.

Dua Lipa
foto: Profimedia

I bilo je očigledno pravilna odluka jer je Dua od tada obišla svet sa albumom koji je na listama bio broj 1, osvojila tri Gremi nagrade i šest Brit nagrada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs