TVRDILI SU DA JE IBRAHIMOVIĆ IZDAO MIHINU PORODICU KAD IM JE BIO NAJPOTREBNIJI: Konačno istina sve ostavila BEZ TEKSTA

Ibrahimović i Siniša Mihajlović su bili veliki prijatelji i svi su ostali iznenađeni kada se Zlatan nije pojavio na sahrani, od tada se mnogo spekulisalo o njihovom odnosu...

Celebrities
20:07h Autor:
TVRDILI SU DA JE IBRAHIMOVIĆ IZDAO MIHINU PORODICU KAD IM JE BIO NAJPOTREBNIJI: Konačno istina sve ostavila BEZ TEKSTA
Foto: Printscreen Youtube - SportskiKanalBH

Iako se 16. decembra narušava godinu dana otkako nas je napustila fudbalska legenda Siniša Mihajlović, njegovo umeće, ali i impresivna duša ostaju večno upamćeni. Najbliži se sa setom u glasu i suzama u očima prisećaju iz dana u dan upomena sa čuvenom Mihom, jer njegov odlazak je, kako ističu, bol koja ne prolazi.

Među najbliskijim prijateljima je bio i fudbaler Ibrahimović, koje je od Siniše mnogo učio o ovom omiljenom sportu. Iako je izjavjivao da bi sa njim, ako je potrebno, išao u rat, sve je iznenadila odluka Zlatana da se ne pojavio na Mihinoj sahrani.

Siniša Mihajlović
foto: LiveMedia/Corrispondente Bologna / PA Images / Profimedia

Takođe, nije se ni oglašavao o smrti svog prijatelja, ni danima nakon te tragične vesti, niti je bio viđen kako izjavljuje saučešće porodici u u rimskoj opštini Kampidoljo.

Tog dana on je gledao finale Svetskog prvenstva, a kraj njega bio je Novak Đoković, koji je u Dubai doputovao zbog turnira i koji se za razliku od njega na nekoliko načina oprostio od Mihe. Uz emotivnu oproštajnu poruku, Đoković je i na stadion došao sa podignutom kragnom na košulji, da i na taj način oda poštovanje preminuloj legendi.

Sve to iznenadilo je mnoge, jer je delovalo da među njima vlada pravo prijateljstvo, koje su pokazali i pred celom Italijom kada su zajedno nastupili na festivalu Sanremo.

Zlatan Ibrahimović
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Mislim da je Siniša sjajan čovek. Imao sam sreću da ga upoznam kao osobu. Nismo se u početku svideli jedan drugom, ali kada sam ga bolje upoznao u Interu, bila je to ljubav od prvog dana. Znao sam da kažem: 'Ako bih išao u rat, Siniša bi bio u prvom redu, a ja u drugom", govorio je Ibrahimović.

Šveđanin je bio Mihajlovićev saradnik iz Intera, gde je stigao kada je Siniša bio pomoćnik Roberta Manćinija, a posle toga ostali su bliski.

"Kakav je Siniša kao čovek? Znam ga godinu dana sada i moj je trener, ali je Mihajlović i više od toga. On je prijatelj. Svakog dana pričamo, pomažemo, zaje**vamo se i imamo isti mentalitet. Hoćemo da pobedimo i radimo sve da bismo pobedili. Veliki čovek koji ima veliku familiju i pomaže svim igračima. Šta sam od Mihe naučio? Da budem stabilan kao ličnost da još imam vremena, da sam mlad i da će sve doći, da mora da se trenira, ali i da šutiram slobodnjake", rekao je Ibrahimović svojevremeno kolumnisti "Monda" Nebojši Petroviću.

Sada je Miroslav, sin Siniše Mihajlovića, konačno progovorio o čitavoj situaciji, ali se osvrnuo i na veoma potresne momente kroz koje je prolazio slavni otac.

- Teška godina. Ali, odlazak u kamp mi je mnogo pomogao i pomaže mi jer mi daje šansu da se isključim, ali i da u isto vremen budem vezan za njega, držim ga blizu - rekao je 23-godišnji Miroslav, trenutno pomoćni trener omladincima rimskog kluba Urbetevere i dodao:

- Ostavio mi je hrabrost, svoje vrednosti kao što su lojalnost, poštovanje, iskrenost. Vrednosti koje se gube u fudbalu. I pouku: sve što radiš, radi 100 odsto, čak i više od toga.

Miha se borio do kraja i nije želeo da napusti fudbal uprkos teškoj bolesti sa kojom se borio.

1 / 6 Foto: printscreen/instagram

- Pokušali smo, ali je bilo nemoguće ubediti ga, želeo je nastavi. Fudbal je bio njegov život. Ako nije bio na terenu nije bio srećan. To je takođe bio način da skrene misli. Mislim da smo nedelju dana pre nego što je umro hodali deset kilometara, ja i on, po kiši. Kada je počela da pada ništa nije uradio. Rekao je: sačekaćemo da stane i idemo opet. Bio je jako mršav, svako bi na njegovom mestu ostao u krevetu. Ne, bio je lav u kavezu. Bio je tvrdoglav, ali na pravi način. Šetao je gotovo svaki dan.

Otkrio je ko je bio uz porodicu u najtežim momentima. Iako su mnogi zamerili Zlatanu Ibrahimoviću što se nije oglašavao, niti bio na sahrani, sada je isplivala istina.

- Bili smo spremni, ali možeš da budeš spreman koliko hoćeš kad dođe taj trenutak, teško je. Svi su nam pisali i zvali nas, a mi smo želeli da nestanemo. Hvala navijačima, bliskim ljudima, kao što je Deki (Dejan Stanković). On i tata su bili braća, za nas je on stric, uvek je bio tu i uvek će biti. Kao i Ibra (Zlatan Ibrahimović), bio je jako dobar prema nama.

Prisetio se juna 2019. kada je porodica saznala da Miha ima leukemiju.

- Bili smo na Sardiniji, on je bio u Bolonji, mama nam je rekla dan pre konferencije za medije koju je održao. Bio je to težak udarac. S jedne strane, naklonost navijača je bila neverovatna, ali s druge strane teško je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs