LAUŠEVIĆA SLUČAJNO SRELA GATARA I PROREKLA MU SUDBINU: Poslušao odmah ovaj VAŽAN savet, sve što je rekla OBISTINILO SE

Prijatelj Žarka Lauševića otkrio je svojevremeno zanimljivu situaciju koju je glumac imao sa gatarom.

Celebrities
07:21h Autor:
LAUŠEVIĆA SLUČAJNO SRELA GATARA I PROREKLA MU SUDBINU: Poslušao odmah ovaj VAŽAN savet, sve što je rekla OBISTINILO SE
Žarko Laušević, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Žarko Laušević je bio veoma uticajna figurna u svetu glume, njegovo umetničko nasleđe ostaje neizbrisivo u istoriji jugoslovenske kinematografije. Na daskama koje život znače je briljirao, a u privtanom život, zbog dvostrukog ubistva 1993. godine, nosio je neizreciv teret i bol.

Njegov život bio je ispunjen neverovatnim uspesima, ali splet nesrećnih okolnosti te tople julske noći promenio je tok njegove sudbine. O svojim dubokim osećanjima govorio je kroz pisanu reč, i dok su ga neki razume, drugi su ga osuđivali. Ali, jedno je neosporno - njegova maestralna gluma.

Žarko Laušević
foto: ATA Images

U životu je imao nekoliko pravih pirjatelja, a među njima je bio i Branko Vukajlović iz Arilja, koji je sa francuskim glumcem Alenom Nurijem pokrenuo Filmski festival u rodnom mestu. Taj događaj je osamdesetih u ovoj varoši okupio sav krem srpskog glumišta ali i tadašnje poznate pevače i rok grupe.

Zanimljiva priča iz tog vremena vezana je za Žarka Lauševića o čijem se životu mnogo zna ali ne i podatak da se venčao upravo u ariljskoj crkvi “Sv. Ahilja“.

1 / 5 Foto: Kurir / Damir Dervišagić

- Žarku je neka gatara u Crnoj Gori rekla da se venča u crkvi, pred Bogom, pa će dobiti dete, jer on je tada već četiri godine bio u braku ali nisu imali dece. Pozvao me i izrazio želju da se venča u ariljskoj crkvi “Sv Ahilije“ i da mu budem kum. Međutim, kako nisam bio kršten, pop Jovo mi nije dozvolio, pa sam pozvao Bana Pejovića, mog drugara,da kumuje umesto mene. I verovali ili ne Laušević, nakon devet meseci dobije dete. Dosta kasnije, posle svih onih nemilih događa, dopisivao sam se sa njim i rado smo se sećali tih divnih trenutaka - ispričao je jednom prilikom Branko za "Infoligu".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs