ZBOG OVE TRAGEDIJE PELE JE OSEDEO MLAD PREKO NOĆI: Pre predstave saopštili mu VEST posle koje više ništa nije bilo isto

Velika tragedija obeležila je život slavnog glumca Draga Petrovića Peleta, a zbog iste je potpuno osedeo sa samo 28 godina.

Celebrities
02:15h Autor:
ZBOG OVE TRAGEDIJE PELE JE OSEDEO MLAD PREKO NOĆI: Pre predstave saopštili mu VEST posle koje više ništa nije bilo isto
Dragan Petrović Pele, Foto: ATA Images

Glumac i redovni profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Dragan Petrović Pele na sceni je prikazao najrazličitije sudbine mnogih ličnosti, a onda je njega zadesila tragedija koja se retko viša i na filmu. Na svojim leđima je osetio veliku porodičnu tragediju zbog koje je osedeo preko noći i to u 28. godini.

Dragan Petrović Pele
foto: ataimages

Glumac koji je odigrao u dosadašnjoj karijeri brojne kultne uloge suočio se sa jednom od najvećih nesreća koja može da zadesi čoveka - sa samo 28 godina izgubio je rođenog brata.

U tom momentu, kao da je primio anesteziju koja je blokirala sva osećanja, nikakve emocije nije osećao. Istakao je upravo osvešćenje donosi bol sa kojom živiš do smrti.

- Izdrži. To je onaj mehanizam samoobmane. Isto je kao i kad se posečeš. To ne boli odmah, boli kasnije. Nalet adrenalila. U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš osećaš bes pa tek onda tugu, rekao je slavni glumac u emisji “TV lica kao sav normalan svet”.

Vest o tome da mu je brat Zoran poginuo zatekla ga je u pozorištu i to pred sam početak predstave.

Dragan Petrović Pele
foto: ataimages

"Saznao sam pred sam početak predstave. Bila je to sećam se 'Kolubarska bitka'. Nije u to vreme bilo mobilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu Janketića, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu, a ja sam imao dve-tri scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene. Kaže mi - naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. Imao sam 28 godina tada. I kada sam se vratio na Akademiju, vratio sam se kao sed čovek", ispričao je Pele.

Tri godine stariji brat bio je, kako kaže, njegova sušta suprotnost.

‒ On je i kao dečak bio miran, staložen, povučen, dok ja nisam bio takav. Razlikovali smo se i fizički. Bio je „dugajlija“, visok skoro dva metra, a ja sićušan. Za razliku od njega uvek sam izvodio neke „kerefeke“.

Dragan Petrović Pele
foto: ataimages

Popularni glumac imao je tu nesreću da mu najbliži članovi porodice „odu“ jedan za drugim, a sve se prelamalo kroz njegovu profesiju.

‒ Prvo je poginuo brat, pa je umro tata, i na kraju je 2013. godine preminula i mama. Dok je tata bolovao sve vreme sam radio, išao sam na fakultet i igrao predstave, ali sam ih redovno obilazio. Kada se mama razbolela, mesec dana je ležala u bolnici „Sveti Sava“, gde sam odlazio svaki dan. Na dan sahrane igrao sam komediju. Malo je teško da se čovek „prebaci“, ali to je život, zaključio je Pele svojevremno.

U svemu mu je velika podrška supruga Olga Odanović, takođe, vrsna glumica koja je za svoj rad dobila brojna priznanja. U braku su decenijama, a njihov odnos je sinonim za pravu ljubav.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs