MIŠA JANKETIĆ SVIMA DAO DOŽIVOTNU LEKCIJU O PRAVOJ LJUBAVI: Na pitanje da li voli ženu odgovorio je NEVEROVATNO

Žena Miše Janketića je, takođe, glumica, a upoznali smo se na nesvakidašnji način!

Ljubav
10:08h Autor:
MIŠA JANKETIĆ SVIMA DAO DOŽIVOTNU LEKCIJU O PRAVOJ LJUBAVI: Na pitanje da li voli ženu odgovorio je NEVEROVATNO
Miša Janketić, Foto: Kurir / Dragan Kadić

Mihailo Miša Janketić, legendarni glumac koji je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji, i sam je imao život koji se retko viđa na filmskom platnu. Pored svih nedaća koje su ga snašle od malih nogu, našao je snagu da ide dalje i da se bori sa bolju budućnost, ni ne pomišljajući da će postati jedna od naših najistaknutijih umetnika. Iako sa nama nije već 4 godine, njegove lekcije o ljubavi se dobro pamte i prepričavaju.

Miša Janketić
foto: Aleksandar Jovanović / Kurir

Naime, jednom prilikom ga je novinarka pitala da li voli svoju ženu i koliko je dugo u braku, a njegov kratak odgovor je postao sinonim za pravu ljubav.

„Novinarka me pita – koliko dugo ste vi u braku. Ja kažem 40 godina, 45…

A ona kaže: Jel vi volite svoju ženu?

Da li volim svoju ženu?

Ne znam, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim.“

Glumac Mihailo Miša Janketić u dugogodišnjem je bio u braku sa Svjetlanom Knežević, glumicom i balerinom, od koje je stariji 12 godina.

Njihova ljubavna priča počela je u Sarajevu, upoznali su se kada ju je Miša tešio zbog raskida sa tadašnjim izabranikom, ne sluteći da će baš oni na kraju zaljubiti jedno u drugo i živeti decenijama u velikoj ljubavi, te dobiti čak četvoro dece - Ivu, Milicu, Marka i Radomira.

Miša Janketić je istakao jednom prilikom da misli da se najbolje snašao u predstavama: „Prljave ruke“, „Kad su cvetale tikve“, „Tramvaj zvani želja“, „Kolubarska bitka“ i „Kaj sad“. Zahvaljujući svom poslu, proputovao je pola sveta. Sa druge strane, njegovu maestralnu ulogu u seriji "Porodičnom blagu" obožava i današnja omladina.

Zanimljivo je da je karijeru prvo započeo kao pevač. A već sa 2 godina ima je putujuće pozorište, te je često nastupao sa svojim vršnjacima.

Završio je Prvu mušku realnu gimnaziju 1956, a zatim je upisao književnost. Ubrzo je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju gde je 1962. diplomirao glumu.

Međutim, pored svih uspeha, uvek mu je na prvom mestu bila porodica. Smatrao je da je trebao da bude stroži prema deci, ali želeo je da im pruži sve ono što je njemu bilo uskraćeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs