NIKAD NE BISTE POGODILI KO JE MAJKA MARKA JANKETIĆA: Imala je 16 godina kada joj je 12 godina stariji MIŠA obećao BRAK

Marko Janketić je glumac koji je veliki talenat nasledio od svog pokojnog oca Miše Janketića, ali malo ko zna da je podjednako talentovana glumica i njegova majka Svjetlana Knežević

Celebrities
13:48h Autor:
NIKAD NE BISTE POGODILI KO JE MAJKA MARKA JANKETIĆA: Imala je 16 godina kada joj je 12 godina stariji MIŠA obećao BRAK
Marko Janketić, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Današnje generacije uživaju u glumi mladog i perspektivnog Marka Janketića za koga smatraju da je talenat "povukao" na oca, Mišu Janketića.

Međutim, malo ko zna da je Markova majka jednako talentovana glumica. Naime, obožavali smo da je gledamo u seriji "Glom u jagode."

Svjetlana Knežević je bila glumica i balerina vanserijskog talenta rođena u Sarajevu gde je i upoznala Mišu.

Miša je od Svjetlane bio stariji 12 godina i ovaj par je imao veoma skladan brak u kojem su dobili četvoro dece: Ivu, Milicu, Marka i Radomira.

"Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene”, ispričao je jednom Miša za domaće medije.

Svjetlana nije krila da su ze Mihailo i ona godinama borili za potomstvo, a kada je rodila prvo dete glumac je za svoju suprugu uradio nešto čarobno.

“Devetnaestog aprila 1976. godine Mihailo i ja smo posle višegodišnje borbe za potomstvo, postali roditelji. Sreća, strepnja, ushićenje, beskrajna ljubav prema tom malom biću. Ponosni tata je pokupovao sve ruže na Cvetnom trgu i kombijem ih dovezao do bolnice. Svo porodilište je mirisalo na ružičnjak, a radoznalci su se pitali ko je ta kraljica i čime je zaslužila toliko cveće”, napisala je Svjetlana na Fejsbuku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs