ŽARILA JE I PALILA 90-IH, POSTALA EKSTREMNO POPULARNA ZBOG POSEBNE ŽENE: Danas je FATALNA PLAVUŠA od koje zaziru MNOGI

Beba iz grupe "Bit Sit Strit" godinama se nije pojavljivala ispored kamera, ali sve vreme je bila u svetu plesa!

Celebrities
14:32h Autor:
ŽARILA JE I PALILA 90-IH, POSTALA EKSTREMNO POPULARNA ZBOG POSEBNE ŽENE: Danas je FATALNA PLAVUŠA od koje zaziru MNOGI
Gde je sad Beba iz grupe Beat street?, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Dušanku Dekić, poznatiju kao Beba Bit strit, harala je dens scenom tokom devedesetih. Njena energičnost na sceni ostala je nenadmašna, a iako se se povukla iz javnosti, ples je i dalje njen život. Nastavila je da radi sa brojnim našim zvezdama, a osim toga uživa u radu sam mladima u svojoj plesnoj školi.

Sada se vratila na velika vrata u spektakularnom šou "Rame uz rame sa Draganom Mirković" na Kurir TV-u, u kojem je jedna od članica žirija. Demonstrirala je na delu da su godine sa nju samo broj, te da sa onim istim žarom pleše na sceni.

Posle 30 godina se ponovo radi sa Draganom, za koju ističe da joj je bila velika odskočna daska u karijeri.

Naime, Beba je ranije bila član Bit strita, plesne grupe koja je "Luče iz Kasidola", pratila na velikim koncertima.

Nakon ogromne popularnosti povukla se u ilegalu, te je uzbegavala svetla reflektora, ali je nastavila da radi sa našim poznatim ličnostima, posebno mladim zvezdama u usponu.

- Radili smo za Hurricane kada su pobedile na Beoviziji. Radili smo i sa Angelinom. Radili smo i spotove. Ima tu mnogo kvalitetnih ljudi, ali ima i mnogo toga što nam se ne sviđa. - rekla je Beba za "Kurir".

A potom se osvrnula i na njen radi i inostranstvu, posebno Americi.

- Radila sam i tamo s mnogim ličnostima, svetskim zvezdama. Mnogo je drugačije nego ovde, tamo se niko ne ponaša kao zvezda. Više se trude da svoj posao odrade profi i to je to.

Beba nam je otkrila da joj nije teško pao raspad grupe, jer nikada nije prestala da radi ono što voli.

- Nije mi bilo teško, jer to nikad nije ni prestalo. To je način života, mi živimo i dalje. Nema tu konkretne tačke. Samo smo prestali da snimamo. Mi nismo ni bili željni popularnosti. Mi radimo za indijske filmove, strane produkcije. Muzičari iz grupe rade pesme za druge izvođače.

Na pitanje da li je u kontaktu sa Husom i Ljubom, kratko je odgovorila:

- Slabo, ali jesmo. Ne pijemo kafe i ne družimo se mnogo, ali u okej smo odnosima.

Ljubav sa kolegom

Članovi nekad popularne dens grupe "Bit strit" Husein Alijević Husa i Dušanka Dekić Beba rešili su da stave tačku na brak 2017, koji su sklopili 2006. nakon šest godina zabavljanja. Povukli su se s muzičke scene pre više od decenije, kad je prestalo interesovanje za dens muziku.

Husa se posvetio stvaranju muzike za druge izvođače u studiju, pisao je i za Cecu Ražnatović i povremeno održavao nastupe po beogradskim klubovima, dok je Beba sa bivšom članicom Bit strita Jovankom Keser osnovala grupu u kojoj mlade ljude uče plesu. U braku su dobili devojčicu Doroteu, koja sada ima 15 godina.

Poseban odnos sa Draganom Mirković

Saradnju sa Draganom Mirković smatra prekretnicom u karijeri.

- Jedna od najbitnijih za našu grupu i naš rad je Dragana Mirković. Pomogla je da Bit strit uradi prvi album i pružila nam priliku da uz nju pokažemo šta radimo još dok nismo bili ni punoletni. I kada smo izdali album, dala nam je puno poverenje što se tiče scenskih nastupa. Devedesete su bile zatvorene godine, a mi smo putovali svuda, bila sam na Brodveju, skupljali smo zanat. Nevezano za to, Dragana nam je pružila nesvakidašnju priliku koju nam drugi, što zbog godina, što zbog nerazumevanja, nisu pružili.

Dragana Mirković
foto: Printscreen Kurir TV

Dobro se seća i kako je izgledao prvi nastup sa velikom zvezdom.

- Kao demo grupa nastupali smo na Studiju B i na raznim drugim mestima. Snimali smo to na VHS kasetama i pokojni Raka Đokić je dobio informaciju da može da nas pogleda. Marina Tucaković nam je već pomogla da se pojavimo kod Džeja u spotu i onda smo došli do toga da nas pogleda čuveni Raka. Jedan stari poznati denser mu je rekao da ne valjamo. On je tada vratio taj VHS i nije gledao, nije nas zvao. Dragana je tada imala problem s tim denserom i izvadila je taj VHS da gleda dok je čekala da vozač dođe po nju. Tada je rekla: "Ovi klinci će raditi sa mnom."

A Beba je priznala i da li se Dragana tokom godina promenila.

- Svi smo drugačiji, ali suština ostaje ista. Dragana jeste osoba koja želi da podrži mlade, jeste osoba koja drži do svojih životnih vrednosti, koje neće da menja i ona jeste više žena iz naroda od većine estradnih izvođača - zaključila je.

Rame uz rame sa Draganom
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs