RENATA MU JE BILA PARAVAN ZA PRLJAVE GEJ IGRE: Odveo ju je pred oltar, pa završio u postelji njihovog venčanog kuma

Ljubavni život Eltona Džona oduvek je intrigirao, a kada je prvi put objavio da se ženi svi su ostali šokirani

Celebrities
15:07h Autor:
RENATA MU JE BILA PARAVAN ZA PRLJAVE GEJ IGRE: Odveo ju je pred oltar, pa završio u postelji njihovog venčanog kuma
Elton Džon, Foto: Profimedia

Nakon silnih turneja i čak 333 nastupa, jedan od najslavnijih i najutemeljenijih muzičkih izvođača na svetu, Elton Džon, napravio je svoj krajnji oproštaj od koncertne scene.

Elton Džon
foto: Profimedia

S obzirom na bogatu i impresivnu karijeru koja se prostire preko pedeset godina, nije bilo iznenađenje da su fanovi širom sveta željno iščekivali ovu završnicu. Na samom kraju koncerta, očigledno emotivan, Elton Džon je izgovorio reči koje će ostati urezane u sećanjima svih prisutnih. "Bili ste veličanstveni. Imao sam najlepšu karijeru. Neverovatnu. Pedeset godina čiste radosti sviranja muzike... Ne bih bio ovde da nije bilo vas. Znate koliko volim da sviram uživo", rekao je u svom završnom govoru.

Elton Džon
foto: Profimedia

Prošao je Elton kroz turbulentne periode, uključujući i probleme s narkoticima, suočavanje s otkrivanjem svoje gej orijentacije, kao i sukobe s roditeljima. Međutim, ova ikona muzike uspela je da prevaziđe sve prepreke i posvetila se tradicionalnom porodičnom životu.

Sa svojih 76 godina, Elton sada želi da provede vreme u miru i tišini, posvećen odgajanju svoja dva sina, Zaharija (13) i Ilajdže (10). On je istakao koliko mu je važna porodica i koliko voli svoju decu.

"Sve se vrti oko njih, obožavam ih. Mrzim kad smo daleko. Imam puno predivnih uspomena s koncerata, odradio sam ih preko četiri hiljade. Volim da pevam, ali svoje sinove volim mnogo više," izjavio je pre pet godina.

Elton Džon
foto: Profimedia

Elton je dve decenije u vezi s kanadskim rediteljem Dejvidom Fernišem, a zvanično su se venčali 2014, čim je to zakonom bilo dozvoljeno. Pre toga je bio u braku s Renatom Blauel, kad je i objavio da je gej.

Dečake je njemu i Dejvidu rodila surogat majka, čiji identitet nikad nisu otkrili. Sinovi Eltona zovu "daddy", a Dejvida "papa".

U svom intervjuu je otkrio da je homoseksualac

U januaru 1976. godine u jednom intervjuu se izjasnio kao biseksualac, a njegovi prijatelji i porodica, pa i javnost, znali su da je istina da je homoseksualac, zbog čega su svi bili šokirani kada je objavljeno da se Elton Džon ženi ženom.

Elton Džon
foto: Profimedia

U tom momentu je imao trideset šest godina i otišao je pred oltar sa šest godina mlađom Nemicom Renatom Blauel 1984. godine. Ceremonija njegovog venčanja je bila veoma romantična. par se venčao u dalekoj Australiji, a kum mu je bio Džon Rid - bivši ljubavnik Eltona Džona. Eltonov dečko Klark je posmatrao kroz prozor hotela njegovu svadbu sa Renatom.

Niko nije skrivao iznenađenje zbog ovog venčanja, a muzičar Rod Stjuart poslao je telegram u kojem je napisao, aludirajući na Eltonovu pesmu I'm Still Standind (eng. Još uvek stojim):

— Možda ti još uvek stojiš, ali svi mi smo na j*****m podu!

Brak izmeđue Renate i Eltona potrajao je četiri godine, tokom kojih je ona borila s time koliko je pažnje privlačila, a muzičar s brojnim člancima o njegovoj seksualnosti. Razveli su se 1988, a Elton Džon iste godine je "izašao iz ormana" i počeo da govori o sebi kao o gej muškarcu.

Elton Džon, Majkl Džekson
foto: Profimedia

Kada je, godinama kasnije, omogućen istopolni brak u Australiji, muzičar je izjavio:

"Pre mnogo godina, odabrao sam Australiju za svoje venčanje s predivnom ženom koju i dalje volim i divim joj se. Želeo sam više od svega da joj budem dobar muž, ali sam poricao to ko sam zapravo bio, što je kod moje supruge izazvalo tugu, a kod mene krivicu i kajanje."

To nije bio prvi put da je muzičar bio u vezi sa ženom — mnogo godina ranije bio je veren devojkom po imenu Linda, ali ta ljubav okončana je brzo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs