POGINULO MI JE 16 KOLEGA, A JA SAM OD STRESA IZGUBILA BEBU: Lekari su se borili za moj život, a onda je usledio ŠOK

Čuvena voditeljka Lea Kiš otkrila je kako je izgubila bebu, te da je jedva uspela da preživi.

Celebrities
Autor:
POGINULO MI JE 16 KOLEGA, A JA SAM OD STRESA IZGUBILA BEBU: Lekari su se borili za moj život, a onda je usledio ŠOK
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Lea Kiš važi za jednu od najpoznatijih voditeljki koju decenijama gledamo na malim ekranima. Pre nego što je počela da vodi zabavnu emisiju "Nedeljno popodne" radila je na RTS-u. Predala je smenu kobne noći kada je njenih 16 kolega poginulo u bombardovanju, nakon čega je doživela još jednu tragediju. Izgubila je bebu i jedva preživela nakon serije operacija koje su usledele.

Ona je u svojoj ispovesti za Nova.rs otkrila zanimljive detalje i ispričala kako je uspela da preživi.

Lea Kiš, Kuća Lee Kiš
foto: Printscreen/youtube/ Grand News Online

"Ja sam tada bila trudnica, čekala sam drugu bebu i desilo se ono najgore. Tada smo morali da idemo da se upisujemo da ne bismo dobili otkaz, a s obzirom da sam uvek imala sjajne kolege, gledali su mi kroz prste i pustili me samo da se upišem, da ne moram ništa fizički tamo da radim. Desilo se nešto strašno što nikada neću zaboraviti, ja sam došla na svoje dežurstvo, upisala se i desila se najveća tragedija na našim prostorima kada je naša profesija u pitanju. 16 kolega koji su preuzeli smenu su poginuli i od stresa i tuge da sam i ja mogla tu da budem ja sam izgubila bebu na najteži mogući način.", ispričala je Lea i dodala:

"Jedva sam preživela, posle toga su usledile operacije, različiti problemi vezani za moje zdravlje, ali sam polako uspela da isplivam iz svega toga. Jedno nerođeno dete je ništa nasprema tragedija koju je ostavio taj događaj na sve ljude i na sve nas koji smo bili deo televizije Beograd i RTS. To je trenutak koji ne treba da se zaboravi, treba da budemo svoji, držimo do sebe, ni jedna politika ne treba da nas stavi u situaciju da budemo glineni golubovi i da se ništa strašno neće desiti ako odemo i ako napustimo ovaj posao ali da nikako ne smemo da dozvolimo da nastradamo zbog tuđih interesa."

Lea Kiš
foto: ATA Images / G.G.

Jedan od najbolnijih perioda u njenom životu bio je kad je sznala da više neće moći da bude majka. Međutim, uspela je da skupi snage i prihvati situaciju.

"To je bio početak trudnoće, treći, četvrti mesec. Sve se iskomplikovalo, pa posle i saznanje da nikada više neću moći da budem majka. To je vrlo bolan period u mom životu, ali opet sam izašla jača, shvatila sam da je Bog tako želeo, da protiv Boga ne možemo, da je u tom trenutku najpametnije ozdravim, stavim sebe na noge, da sve operacije koje su bile teške i rizičke uspeju, i da budem dobra mama na dugo vremena svom detetu."

Lea Kiš
foto: printscreen/youtube

Voditeljka je pukom srećom uspela da preživi, a koliko je hrabra pokazuje činjenica da je u stanju šoka, sa malim detetom, uspela da stigne u bolnicu.

"Jeste, ja sam bila svesna da se nešto dešava sa mnom. Moj suprug je bio glavni i odgovorni urednik sportskog žurnala, a mobilni telefoni su jako loše funkcionisali, nije to bilo ovo vreme. Nisam imala vremena da ga pozovem, imala sam vremena da samo sednem u kola i odvedem dete na sigurno. Desilo se jednom u hiljadu ili milion slučajeva, kako mi je kasnije doktor Radulović koji me je operisao objasnio, da mi je pukla aorta u stomaku, tu imate 15 do 20 minuta da preživite.", objasnila je Lea i dodala:

Lea Kiš
foto: Kurir/ Dragan Kadić

"Ja sam u stanju šoka uspela da stavim trogodišnju Saru u kola i da se dovezem ispred bolnice i samo da je predam medicinskoj sestri i da joj kažem da ako umrem da znam da dete neće ostati pod bombama i na ulici i Bog me je sačuvao. Sledeće čega se sećam je buđenje, bombardovanje, sirene, ćerka i muž su bili pored kreveta, a doktor mi je rekao da su me gubili dva tri puta, da je bilo vrlo riskantno. Nisu mogli da mi nađu krvnu grupu, izgubila sam dosta krvi i oporavak je trajao dugo, što fizički, što psihološki jer gubitak nerođenog deteta ostavlja posledice na svaku ženu, pogotovo saznanje da više neću moći da postanem majka."

(Stil/ Nova.rs)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs